25.Neprihanirea.Sigur ceea ce vei citi iti va schimba viata!!!
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

25.Care om neprihanit vrei sa fii?

     

    Geneza 24:1 Avraam era bătrân, înaintat în vârstă; şi Domnul binecuvântase pe Avraam în orice lucru.

    Biblia ne spune ca Avraam a fost neprihanit,

    dar stiai ca si nepotul sau Lot era neprihanit?

     2 Petru 2:7 şi dacă a scăpat pe neprihănitul Lot, care era foarte întristat de viaţa destrăbălată a acestor stricaţi;
    8 (căci neprihănitul acesta, care locuia în mijlocul lor, îşi chinuia în toate zilele sufletul lui neprihănit, din pricina celor ce vedea şi auzea din faptele lor nelegiuite)

    Dar acesti oameni,Avraam si Lot au avut vieti foarte diferite.Dar amandoi au trait sub Harul lui D-zeu,pentru ca au trait cu 400 de ani inainte ca Legea sa fie data.Avraam a fost foarte binecuvantat,dar Lot a pierdut mult.Amandoi aveau mari turme de oi.Cand slujitorii lor au inceput sa se certe,Avraam a luat initiativa si a facut pace,si l-a lasat pe Lot sa-si aleaga pamantul pe care si-l dorea.Amandoi erau neprihaniti,dar unul a fost mai binecuvantat decat celalat.

    Lot a ales locul cel mai binecuvantat,mai placut la ochi,unde erau orasele Sodoma si Gomora.Sodoma si Gomora in Biblie reprezinta stilul de viata a omului pacatos.Unii crestini se gandesc”Daca sunt neprihanit prin credinta,si sunt sub Harul lui D-zeu,pot sa traiesc o viata pacatoasa.

    Haideti sa invatam de la Lot.El a vazut Sodoma,si s-a indreptat inspre acest oras.On om mare a lui D-zeu a spus”Pacatul te va duce mai departe decat vrei tu sa mergi,te va tine mai mult decat vrei sa stai in el,si te va costa mai mult decat vrei sa platesti pentru el.Ce a platit Lot?

    Lot a fost luat captiv cand cei 4 imparati au jefuit Sodoma si Gomora.Si chiar dupa ce Avraam l-a salvat,cu ajutorul lui D-zeu,el nu a invatat o lectie din toate acestea,s-a intors inapoi in Sodoma.Unii crestini isi traiesc viata dintr-o datorie in alta.D-zeu i-a eliberat de aceste datorii,dar ei imprumuta din nou bani.Sodoma si Gomora au fost distruse,si Lot a scapat de acolo numai cu hainele de pe el,si si-a pirdut sotia acolo.

    Preaiubitule,tu esti neprihanitul lui D-zeu in Cristos.Atunci cand intelegi ceea ce a facut Isus pentru tine ca sa fii neprihanit,te va face sa te indragostesti de El,nu sa traiesti o viata de pacat.Atunci nu va fii greu sa ai inima lui D-zeu,asa cum a avut-o Avraam,si sa fii binecuvantat in toate lucrurile.

    Ca si neprihanitul lui D-zeu in Isus Cristos,alege sa traiesti o viata care-l multumeste pe D-zeu,si ca si Avraam,vei fii binecuvantat in toate lucrurile.

    Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/63897/25-neprihanirea-sigur-ceea-ce-vei-citi-iti-va-schimba-viata