21.Neprihanirea.Sigur ceea ce vei citi iti va schimba viata!!!
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

  1. D-zeu socoteste pe pacatos neprihanit

 

   Romani 4:5” pe când, celui ce nu lucrează, ci crede în Cel ce socoteşte pe păcătos neprihănit, credinţa pe care o are el îi este socotită ca neprihănire”.

   D-zeu vrea sa ai indrazneala atunci cand vii in fata Lui.El nu vrea sa iti fie frica atunci cand vii in fata Lui,si sa te simti nevrednic din cauza pacatelor tale.El vrea sa vii indraznet in fata Lui,stiind ca moartea si invierea Fiului Sau,Isus Cristos te-a justificat si te-a calificat,sa primesti binecuvantarile lui D-zeu.

El vrea sa ai indrazneala care a avut-o femeia cu scurgerea de sange care L-a atins.

     Marcu 5:25 Şi era o femeie care de doisprezece ani avea o scurgere de sânge.
26 Ea suferise mult de la mulţi doctori; cheltuise tot ce avea, şi nu simţise nicio uşurare; ba încă îi era mai rău.
27 A auzit vorbindu-se despre Isus, a venit pe dinapoi prin mulţime şi s-a atins de haina Lui.
28 Căci îşi zicea ea: „Dacă aş putea doar să mă ating de haina Lui, mă voi tămădui.”
29 Şi îndată a secat izvorul sângelui ei. Şi a simţit în tot trupul ei că s-a tămăduit de boală.
30 Isus a cunoscut îndată că o putere ieşise din El; şi, întorcându-Se spre mulţime, a zis: „Cine s-a atins de hainele Mele?”
31 Ucenicii I-au zis: „Vezi că mulţimea Te îmbulzeşte şi mai zici: „Cine s-a atins de Mine?”
32 El Se uita de jur împrejur să vadă pe cea care făcuse lucrul acesta.
33 Femeia, înfricoşată şi tremurând, căci ştia ce se petrecuse în ea, a venit de s-a aruncat la picioarele Lui şi I-a spus tot adevărul.
34 Dar Isus i-a zis: „Fiică, credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta.”

   Femeia stia ca atingandu-l pe Isus,incalca Legea din Levitic 15,care spunea ca oricine este necurat sa nu apara in public,sa atinga alta persoana.Dar ea a refuzat sa fie condamnata de Lege.Ea a crezut ceea ce a auzit de Isus,si a avut incredere ca va primi de la El dragoste si compasiune si vindecare,nu condamnare.

Ea credea ca Isus o califica si o justifica sa primeasca minunea,vindecarea de care avea nevoie,si asta a facut-o sa treaca indrazneata prin multime si sa-l atinga.Si Isus a spus:

   Marcu 5:34 Dar Isus i-a zis: „Fiică, credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta.”

   D-zeu spune in Romani 4:5 ca credinta il socoteste pe pacatos neprihanit,justificat,atunci cand crezi ca D-zeu socoteste pe pacatos neprihanit,vei veni cu indrazneala in fata Lui,chiar si atunci cand te simti necurat,din cauza ca ai pacatuit.Atunci cand pacatuiesti,nu fugi de D-zeu,vino indraznet in fata Lui,stiind ca esti justificat prin sangele lui Isus,si nu prin comportamentul tau bun.

Satana s-ar putea sa iti spuna:”Cum poti face asta?Cine crezi ca esti,sa vii sa ceri asa ceva de la D-zeu dupa ce ai pacatuit?Nu-l asculta,pentru ca nu este osandire,condamnare pentru cei ce sunt in Isus.

   Romani 8:1 Acum, dar, nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului.

Tu esti justificat prin sangele lui Isus,nu prin faptele tale bune.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/63894/21-neprihanirea-sigur-ceea-ce-vei-citi-iti-va-schimba-viata