13.noul legamant al Harului.
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

13.D-ZEU CU SIGURANTA ITI VA ARATA BUNATATEA LUI.

 

 2.Saumel 9:7"David i-a zis: Nu te teme, căci vreau să-ţi fac bine din pricina tatălui tău Ionatan. Îţi voi da înapoi toate pământurile tatălui tău Saul, şi vei mânca totdeauna la masa mea"
  Oamenii de la palat cand au auzit ca regele Saul si fiul sau Ionatan au murit in batalie,s-au panicat.Le-a fost frica ca va veni David,si va fii imparat,va omori tot neamul lui Saul,care era in viata.
   Doica,l-a luat pe Mefiboset,fiul lui Ionatan,si a fugit.Dar baiatul de 5 ani a lui Ionatan,a cazut si a devenit olog de amandoua picioarele.
    2 Samuel 4:4"Ionatan, fiul lui Saul, avea un fiu olog de picioare, şi în vârstă de cinci ani, când a venit din Izreel vestea morţii lui Saul şi a lui Ionatan; doica lui l-a luat şi a fugit, şi fiindcă se grăbea să fugă, a căzut şi a rămas olog; numele lui era Mefiboşet"
   Saracul copil nu ar fii cazut,daca doica si oameni din palat stiau ca David il iubea pe Ionatan si pe Saul,si ar fii avut grija de fiul lui Ionatan,pentru ca David a facut un Legamant cu Ionatan.
   1.Samuel 18:3"Ionatan a făcut legământ cu David, pentru că-l iubea ca pe sufletul lui"
   In aceasta poveste din Biblie,Saul reprezenta rasa umana.Esta ca si Adam care a pacatuit impotriva lui D-zeu,si din cauza pacatului s-a rupt relatia dintre el si D-zeu.El a avut pozitia de rege,dar nu a mai avut putere,din cauza pacatului.Ionatan care a venit dupa Saul,il reprezinta pe Isus,care a venit ca si om.Ionatan nu era ca si Saul.era bun,si Isus nu a fost ca si Adam-Isus este reprezentantul perfect al rasei umane.David il reprezenta pe D-zeu.Mefiboset ii reprezinta astazi pe crestini,care sunt ologi fizic si spiritual,bolnavi,fricosi,saraci, etc.
   Melfiboset a devenit olog,din cauza vestii rele,care era bazata pe o minciuna.Multi crestini sufera in ziua de astazi,pt ca au o parare gresita despre caracterul lui D-zeu.Ei cred:"Acum am pacatuit,D-zeu vine si ma pedepseste".
  Am o veste buna pentru toti Melfiboseti din Trupul Lui Cristos.David nu vine ca sa iti ia viata.David l-a cautat pe Melfiboset,ca sa-si arate bunatatea,ca sa aibe grija de el,ca sa-i dea inapoi pamanturile care apartineau bunicului sau Saul.
   D-zeu nu vine dupa tine,sa te pedepseasca.El stie de toate pacatele pe care le-ai facut,si inca te mai iubeste.De aceea l-a trimis pe Isus,sa plateasca pentru toate pacatele tale.Si pentru ca Isus a facut un Legamant cu D-zeu Tatal,El iti spune"Nu iti fie frica,Iti voi arata bunatatea Mea,Iti voi restaura viata,si intotdeauna vei manca la masa mea.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/63566/13-noul-legamant-al-harului