12.Noul Legamant al Harului
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

          12.CONTINUA IN HARUL LUI D-ZEU 

 
2 Corinteni 3:6"Care ne-a şi făcut în stare să fim slujitori ai unui legământ nou, nu al slovei, "Ci al Duhului; căci slova omoară, dar Duhul dă viaţa".
   Pentru evrei,Sarbatoarea Cinzecimii,adica a Penticostului,este o sarbatoare pentru ca D-zeu a dat Legile.Cand D-zeu a dat Israelitilor cele 10 Legi pe muntele Sinai,au fost 50 de zile de cand ei au sarbatorit eliberarea lor din Egipt.
   Dar ce s-a intamplat dupa ce D-zeu a dat cele 10 Legi?3000 de oameni au murit.
  
Exod 32:28"Copiii lui Levi au făcut după porunca lui Moise; şi aproape trei mii de oameni au pierit în ziua aceea din popor"
  La cealalta sarbatoare a cinzecimii din Noul Testament,cand D-zeu nu a dat Legea,ci Duhul Sfant ce s-a intamplat?3000 de oameni au fost mantuiti.
  
Fapte 2:41"Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezaţi; şi în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete"
   Ceea ce ne arata ca Legea omoara,dar Duhul Sfant da viata.
   Legea care a fost scrisa,si gravata in pietre,aducea moarte.A omorat 3000 de oameni.Aduce moarte si condamnare.
  
2 Crinteni 3:7"Acum, dacă slujba aducătoare de moarte, scrisă şi săpată în pietre, era cu atâta slavă încât fiii lui Israel nu puteau să-şi pironească ochii asupra feţei lui Moise, din pricina strălucirii feţei lui, măcar că strălucirea aceasta era trecătoare,8"cum n-ar fi cu slavă mai degrabă slujba Duhului?9"Dacă slujba aducătoare de osândă, a fost slăvită, cu cât mai mult o întrece în slavă slujba aducătoare de neprihănire?
   Pe de alta parte prin lucrarea Duhului Sfant,3000 de oameni au fost mantuiti.
Atunci cand traiesti sub Lege,incercand sa urmezi cele 10 porunci,in loc sa fii binecuvantat,iti va aduce moarte in viata ta.Va fii moarte in familia ta,slujirea ta,sanatatea ta,cariera ta,in toata viata ta.Dar atunci cand depinzi de Duhul Harului,iti va da viata.Vei vedea minuni in viata ta.
  
Galateni 3:5"Cel ce vă dă Duhul şi face minuni printre voi, le face oare prin faptele Legii sau prin auzirea credinţei?
   Deci daca vrei ca sa fii binecuvantat,asigura-te ca esti pe muntele care trebuie.Legea a fost data pe muntele Sinai,dar Duhul Sfant,a fost dat pe muntele Sion.De aceea Biblia spune:
 
Evrei 12:18"Voi nu v-aţi apropiat de un munte care se putea atinge şi care era cuprins de foc, nici de negură, nici de întuneric, nici de furtună",aici vorbeste de muntele Sinai,ci ne-am apropiat de muntele Sion
   Evrei 12:22"Ci v-aţi apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor".

  
Ps:128:5"Să te binecuvânteze Domnul din Sion, să vezi fericirea Ierusalimului, în toate zilele vieţii tale".Binecuvantarea vine de pe muntele Sion.
   Prin Har ai fost mantuit,prin Credinta,acum continua sa umbli in Duhul Harului.Ramai pe muntele Sion,si vei vedea curgand
minunile,si binecuvantarile in viata ta.Atunci cand depinzi de Duhul Harului,vei vedea minuni in viata ta.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/63565/12-noul-legamant-al-harului