07. Noul legământ al Harului
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

Evrei 8:10,12 ”Voi pune Legile Mele in mintile lor, Eu vor fii Dumnezeul lor. Vs. 12. Pt ca le voi ierta nelegiuirea, si nu-mi voi mai aduce aminte de pacatele si faradelegile lor.”
  

Poate ca esti stresat astazi la munca, pt ca seful tau ti-a dat o lista de lucruri de facut. Poate ti-a spus: Trebuie sa faci asta, asta, asta si asta pana la ora asta. Nu ar fii frumos daca seful tau ti-ar spune: Voi face eu toate aceste lucruri pentru tine.
  Poate seful tau nu este atat de bun, dar Tatal Tau din din ceruri este. Cand a gasit un cusur in Vechiul Legamant, a stabilit Noul Legamant-

   Evrei 8:7 ”În adevar daca Legamantul dintai ar fii fost fara cusur, n-ar mai fii fost vorba sa fie inlocuit cu al doilea.
Vs8. Caci ca o mustrare a zis Dumnezeul lui Israel"Iata, vin zile zice Domnul, cand voi face cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda un legamant nou.”

 

Acest Nou Legamnt s-a facut prin Sangele lui Isus. In Vechiul Legamant, focusul era pe tine: Sa nu faci asta, asta, asta, era vorba despre performantele tale, despre ascultarea ta, despre faptele tale, dar in Noul Legamant Dumnezeu spune"Le voi ierta nelegiuirile, si nu-mi voi mai aduce aminte de pacatele si faradelegile tale.
Nu mai trebuie ca tu sa faci fapte pentru Dumnezeu, Dumnezeu face fapte pentru tine, si prin tine.
  Poate te intrebi daca ti-a mai ramas ceva ce trebuie sa faci tu in Noul Legamant. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa crezi ca Dumnezeu va face pt tine si prin tine toate lucrurile, cu cat vei crede acest lucru, ii vei vedea inima de Tata, si credinta ta va creste.
  Atunci cand stii ce a spus Dumnezeu ca va face pentru tine, si prin tine in Noul Legamant, acest lucru va face sa creasca credinta in inima ta. Cel mai bun lucru pe care ai putea sa-l faci in Noul Legamant este sa nu te focalizei la ceea ce poti face tu pentru Dumnezeu, ci la ceea ce a spus Dumnezeu ca va face  pentru tine, si prin tine.
  Cu cat stii mai mult, ce va face Dumnezeu pentru tine, si prin tine, cu atat mai mult va creste credinta in inima ta.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/63534/07-noul-legamant-al-harului