jertfa lui Isus este mai mare decat pacatele noastre
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

3. Jertfa lui Isus este mult mai mare decat pacatele noastre.

 

   Isaia 52:9” Izbucniţi cu toate în strigăte de bucurie, dărâmături ale Ierusalimului! Căci Domnul mângâie pe poporul Său şi răscumpără Ierusalimul”.

   Aici este o profetie a ceea ce avea sa se intample,pentru ca atunci Ierusalimul era sub

judecata lui D-zeu,din cauza neascultarii lor.Cuvantul rascumparare de aici este iertare de pacate,asta nu s-a intamplat atunci,dar in capitolul 53 vorbeste mai detaliat ceea ce urma Isus sa faca.

Aici vorbeste despre rascumpararea completa de pacatele noastre.

    Isaia 52:10” Domnul Îşi descoperă braţul Său cel sfânt înaintea tuturor neamurilor; şi toate marginile pământului vor vedea mântuirea Dumnezeului nostru. –
11” Plecaţi, plecaţi, ieşiţi din Babilon! Nu vă atingeţi de nimic necurat! Ieşiţi din mijlocul lui! Curăţaţi-vă, cei ce purtaţi vasele Domnului!

    In versetul 10 ne spune “şi toate marginile pământului vor vedea mântuirea Dumnezeului nostru”.Si in versetul 11 ne spune:”Curăţaţi-vă, cei ce purtaţi vasele Domnului!Daca ai intelege ce este Harul,cat de mult te iubeste D-zeu,te va face sa traiesti mai sfant decat traiesc multi crestini.Dragostea te va face sa traiesti mai sfant,decat toti crestini legalisti care spun ca trebuie sa faci asta,asta, asta, etc,si isi pun reguli peste reguli ca sa se sfinteasca.

    Isaia 52:11” Plecaţi, plecaţi, ieşiţi din Babilon! Nu vă atingeţi de nimic necurat! Ieşiţi din mijlocul lui! Curăţaţi-vă, cei ce purtaţi vasele Domnului!
12 Nu ieşiţi cu grabă, nu plecaţi în fugă, căci Domnul vă va ieşi înainte şi Dumnezeul lui Israel vă va tăia calea. –
13 „Iată, Robul Meu va propăşi; Se va sui, Se va ridica, Se va înălţa foarte sus.
14 După cum pentru mulţi a fost o pricină de groază – atât de
schimonosită Îi era faţa şi atât de mult se deosebea înfăţişarea Lui de a fiilor oamenilor”.

   Aici vorbeste despre ceea ce a facut Isus pentru noi.Toti care isi pun increderea in Isus,sunt copii Lui D-zeu.”Atât de schimonosită Îi era faţa şi atât de mult se deosebea înfăţişarea Lui de a fiilor oamenilor.

Majoritatea oamenilor nu se gandesc ceea ce vrea sa spuna aici Isaia.Aici spune ca fata lui era atat de schimonosita,ca nici un om care a trait pana atunci,nu a mai avut fata ca si a Lui.Fata lui era distrusa.Cand oamenii se gandesc la ceea ce s-a intamplat cu Isus la cruce,se gandesc la bataile pe care i le-au dat romanii.Cred ca fata lui nu arata asa,doar din cauza batailor fizice pe care le-a luat,Biblia spune ca a devenit pacat pentru noi,El care nu a facut nici un pacat,ca noi sa fim neprihanirea lui D-zeu in Isus.Ai vazut vreodata ce face pacatul unei persoane?Ai vazut alcoolici,cei dependenti de droguri,cum arata fata lor?Cum pacatul poate afecta trupul omului?

Apoi spune ca Isus a luat bolile lui In trupul Sau.

   1 Petru 2:24” El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui aţi fost vindecaţi”.

   Isus nu a suferit numai fizic,sau ca a purtat pacatele noastre,dar El a luat fiecare boala care este pe fata pamantului,le-a purtat pe cruce timp de cateva ore.Fiecare tumoare,fiecare cancer,sida,daca ai vazut oameni care s-au nascut cu defecte fizice,toate bolile au fost in

trupul lui Isus.Isus nu mai arata ca si om.Trupul lui a fost batut nu numai fizic,ci cu boli,si pentru ceea ce a facut Isus pentru noi,noi putem sa fim vindecati:”Prin ranile Lui ai fost vindecati”.Filmul lui Mel Gibson nu poate descrie suferintele lui Isus in totalitate.Suferintele Lui au fost de milioane de ori mai mari.

Cea ma rea parte a crucificarii nu a fost ceea ce asuferit,ci El,Fiul lui D-zeu care nu a facut pacat,a devenit pacat pentru noi,a devenit un homosexual,un criminal,un mincinos,orice pacat,nu le-a luat fizic,dar a luat si rusinea care o aduce pacatul,lipsa de speranta au venit peste Isus la Cruce.D-zeu l-a parasit pe Isus la cruce,pentru ca Isus a devenit pacat pentru noi, D-zeu care este sfant,si-a intors fata de la El.

   Isaia 9:15” tot aşa, pentru multe popoare va fi o pricină de bucurie; înaintea Lui împăraţii vor închide gura, căci vor vedea ce nu li se mai istorisise şi vor auzi ce nu mai auziseră.”

Isaia 53:1” Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braţul Domnului”?

   Aici Isaia spune ca cine poate sa creada asta,ca D-zeu va deveni om si va umbla pe pamant,cine ar fii crezut ca D-zeu isi va lasa creatia sa il mutileze?Religia, cred ca este inspirata de diavol,este o mare diferenta intre crestinism si religie.Nici o religie din lume nu prezinta asa cum il prezinta crestinismul pe Isus ca si Mantuitor, ca D-zeu si-a trimis Fiul sa ia pacatele noaste si bolile noastre,ca noi sa nu le mai purtam.Nici o religie nu spune asta,ci spune ca tu trebuie sa iti castigi Mantuirea prin faptele tale bune.Nici chiar diavolul nu a putut sa creada asa ceva.Ce mare Mantuire avem,atunci cand stim pretul care l-a platit Isus pentru noi,asta ne va face sa ne sfintim mai mult,nu sa pacatuim mai mult.Atunci cand spui ca din cauza pacatului pe care l-ai facut,D-zeu nu te mai poate folosi,atunci glorifici mai mult pacatul pe care l-ai facut decat ceea ce a facut Isus la cruce.

   Isaia 53:2” El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă”.

   Aici vorbeste despre Isus,nu avea frumusete.A fost un om obisnuit,daca eu as fii fost D-zeu si as fii vrut sa devin um om,nu as

fii vrut sa devin un om obisnuit,as fii fost poate cel mai frumos dintre oameni,dar Isus a

fost un om obisnuit.Nimeni nu l-a recunoscut cine era.

    Isaia 53:3” Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă.
4” Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit”
.

   El a suferit nu pentru ca a facut ceva rau,ci pentru mine si pentru tine,pentru pacatul tau si pacatul meu.E a purtat toate suferintele noastre,toate bolile noastre in trupul Sau la cruce.A purtat la cruce fiecare depresie,problema cu care te confrunti,asa cu tu nu mai trebuie sa le porti aceste lucruri.Jertfa lui Isus este mai mare decat problemele cu care te confunti.Tu dai valoare lucrurilor din viata ta.Asa ca pune-l pe D-zeu punctul central al vietii tale,si atunci indiferent de parerea de care o au oamenii despre tine,nu prea conteaza,pentru ca D-zeu te iubeste asa cum esti.

   Isaia 53:5” Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi”.

   El a suferit pentru tine,de ce sa suferi si tu,daca Isus a suferit in locul tau?Trebuie sa spui prin credinta:”Tu ai suferit depresie in locul meu,asa ca refuz aceasta depresie in numele lui Isus.Nu voi fii niciodata descurajat,pentru ca tu ai fost descurajat pentru mine,nu voi purta vina,rusine si condamnarea,pentru ca tu le-ai purtat in locul meu la Cruce.Noi am fost vindecati la cruce,asa ca nu mai trebuie sa te rogi sa fii vindecat,ci sa poruncesti ca vindecarea sa curga in Numele lui Isus.

   Isaia 53:6” Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor”.

   El a purtat nelegiuirea ta la Cruce,atunci cand il intrebi pe D-zeu cum te poate folosi dupa pacatele pe care le-ai facut,atunci glorifici nelegiuirea din viata ta,mai mult decat ceea ce a facut Isus la cruce.Daca te vezi nevrednic,inseamna ca nu te inchini in fata lui D-zeu in Duh si in Adevar,nu ai inteles ceea ce a facut Isus la cruce pentru tine,pentru ca D-zeu se uita la duhul tau care este perfect rascumparat,nu la faptele pe care le faci.

   Isaia 53:7” Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura”.

   Prin El a fost creat tot universul,si nu a deschis gura cand fost chinuit si asuprit.Daca deschidea gura,puterea lui D-zeu era eliberata,asa ca a inchis gura sa duca planul de Mantuire pana la capat.Nici chiar Pilat nu inteles de ce Isus nu spunea nimic.

    Isaia 53:8” El a fost luat prin apăsare şi judecată. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu?
9” Groapa Lui a fost pusă între cei răi, şi mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârşise nicio nelegiuire şi nu se găsise niciun vicleşug în gura Lui”.10” Domnul a
găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă… Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui”.

   Domnul a ales sa il zdrobeasca pentru tine si mine,ce Dragoste Agape!!!D-zeu te iubeste atat de mult cat il iubeste pe Isus.Daca vei crede acest lucru, atunci il vei iubi mai mult pe D-zeu decat orice in viata ta.Felul in care gandesti determina ceea ce simti si actionezi.Daca te gandesti la cat de mult te iubeste D-zeu,atunci vei actiona pe baza dragostei ce ti-o poarta,si niciodata ne vei fii in depresie.

   Isaia 26:3” Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.

    Daca nu ai pace,inseamna ca te gandesti la lucrurile negative din viata ta,si nu te increzi in El.Daca vei medita la aceste versete atunci vei avea pace,vindecare.A purtat suferintele tale la cruce,asa ca daca suferi pentru orice lucru care se intampla in viata ta,este ok sa iti para rau pentru o anumita perioada de timp dar sa nu rami in acea suparare pentru ca dezonorezi ceea ce a facut Isus la cruce pentru tine.D-zeu nu te pedepseste pentru pacat,a fost pedepsit Isus la cruce pentru tine.In Vechiul Testament cand se aducea o jertfa,se aducea de obicei un miel care era fara defect,daca avea defect,nu il putea aduce ca si jertfa.Preotul examina mielul care era adus,preotul nu examina persoana care a adus mielul ca si jertfa,nu se uitra daca persoana era curata,nu-i intreba nimic.Examina perfectiunea mielului.Si astazi,D-zeu nu se uita la tine cand gresesti,ci se uita la Isus,jertfa ta perfecta pentru pacat.Religia ne spune sa ne examinam noi,sa vedem daca suntem perfecti,sfinti.D-zeu se uita la Isus,nu la tine,si tu esti acceptat pentru ceea ce a facut Isus pentru tine,nu pentru ceea ce faci tu pentru El.

   Singura arma pe care a avut-o satan in viata ta,este pacatul care aduce consecinte,care te condamna,si meriti sa fii respins si pedepsit de D-zeu.Odata ce pacatul tau a fost luat la Cruce de Isus,satana si-a pierdut puterea pe care o avea asupra ta.Isus a platit un pret mai mare decat pacatele pe care le-ai facut,faci si le vei face.Daca crezi asta atunci vei fii transformat,niciodata nu vei mai fii la fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/63516/jertfa-lui-isus-este-mai-mare-decat-pacatele-noastre