Este credinţa ta vizibilă?
Autor: P.R.V.
Album: Pîinea cea de toate zilele
Categorie: Diverse

          Toţi aceştia, măcar că au fost lăudaţi pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese făgăduit.                                                                               Evrei 11:39

           Credinţa lui Arthur şi Wilda Matthews, misionarii din nordul Chinei, a fost o credinţă autentică. Au fost luaţi captivi de către comunişti, dar ei şi-au dat seama că acest fapt le dădea ocazia să-şi pună în practică ceea ce spuseseră chinezilor ani de zile - că Dumnezeu este credincios şi că El merită toată încrederea noastră. 

           Ştiau că modul cum vor răspunde în timpul schingiuirilor, ori va confirma ori va nega mărturisirea lor de pînă atunci. După o vreme de captivitate, au fost eliberaţi. Cînd sau reîntors la ai lor, au descoperit că faptul că rămăseseră tari în timpul cît fuseseră încarceraţi, le-au adus o nouă putere şi eficacitate în tot ce mărturisiseră pînă atunci. Creştinii din acea regiune a Chinei au văzut clar în credinţa soţilor Matthews o credinţă reală. Ceea ce spuseseră cu buzele a fost verificat de vieţile lor.

           Dacă vrei să fii un martor roditor pentru Dumnezeu, realizarea faptului că nu trebuie numai să vorbeşti despre Isus, ci să te şi încrezi în El în timpul încercărilor, are o importanţă vitală. Nimic nu demonstrază mai clar adevărul mărturiei noastre verbale pentru Crisots, ca o viaţă plină de roada Duhului însuşi caracterul lui Isus - care se poate vedea. 

           Dacă ai numai o mică ocazie să-i prezinţi cuiva Evanghelia, poţi încă să-I fii de folos lui Dumnzeu. Comportamentul tău creştin, răspunsul la problemele cu care eşti confruntat, şi purtarea de grijă din dragoste, interesul pe care-l ai, poate avea un  impact uimitor în vieţile oamenilor cu care vii în contact. Dacă o viaţă sfîntă susţine cuvintele mărturiei tale, atunci credinţa ta se va vedea.

 

          Un creştin mai degrabă se vede

          Decît se aude cînd vorbeşte.

          Mai degrabă după fapte-l voi crede

          Prin viaţă văzînd cum păşceşte.   (Herrell)

 

                    Oamenii se pot îndoi de cuvintele tale, dar vor crede ceea ce faci.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/62887/este-credinta-ta-vizibila