Despre castig marsav si lacomie
Autor: Constantin Sferciuc
Album: Directii
Categorie: Atenționări și sfaturi

      Despre castig marsav  si lacomie

Tit 1:7  Cãci episcopul (Sau: priveghetor.), ca econom al lui Dumnezeu, trebuie sã fie fãrã prihanã; nu încãpatinat, nici mânios, nici dedat la vin, nici bãtãus, nici lacom de câstig mîrsav;

Aceste lucruri sant opuse neprihanirii :incapatinarea ,mania,dedarea la vin,daca nu te asculta cineva sa-l iei la bataie,lacomia de castig marsav ....etc..

1 Timotei 3:3  Sã nu fie nici betiv, nici bãtãus, nici doritor de câstig mîrsav, ci sã fie blând, nu gîlcevitor, nu iubitor de bani;

Lacomia are directia ei si ea duce la pierderea celor ce se dedau la ea. Ex:

Proverbe 1:19  Aceasta este soarta tuturor celor lacomi de câstig: lãcomia aduce pierderea celor ce se dedau la ea.

Cei care sant lacomi sant asemanati cu niste caini care nu se mai satura Galateni 5:15  Dar dacã vã muscati si vã mâncati unii pe altii, luati seama sã nu fiti nimicii unii de altii.

Isaia 56:11  Totiisi sunt niste cîni lacomi, care nu se mai saturã. Sunt niste pãstori care nu pot pricepe nimic; toti îsi vãd de calea lor, fiecare umblã dupã folosul lui, fãrã abatere: -

Ieremia 6:13  „Cãci de la cel mai mic pânã la cel mai mare, toti Sunt lacomi de câstig; de la prooroc pânã la preot, toti însalã.

Ce pierd cei care sant lacomi de castig marsav??? : Sotiile lor si ogoarele lor.. De multe ori se aud de divorturi in poporul lui Dumnezeu si care o fi pricina de baza caci se divorteaza fara ca vre-o unul din ei sa fie curvari sau preacurvari ci ca nu se inteleg

dar pricina de baza este lacomia. Ex:

Ieremia 8:10  De aceea, pe nevestele lor le voi da altora, si ogoarele lor altor stãpâni. Cãci de la cel mai mic pânã la cel mai mare, toti Sunt lacomi de câstig mîrsav, de la prooroc pânã la preot, toti însalã!

Ce atitudine trebuie sa luam noi impotriva acestor oameni sau ce legaturi trebuie sa avem noi cu acesti oameni ???

Nici un fel de legaturi

11  Ci v-am scris sã n-aveti nici un fel de legãturi cu vreunul care, mãcarcã îsi zice „frate" totusi este curvar sau lacom de bani sau închinãtor la idoli sau defãimãtor sau betiv sau rãparet; cu un astfel de om nu trebuie nici sã mâncati.

1 Corinteni 5:10  Însã n-am înteles cu curvarii lumii acesteia sau cu cei lacomi de bani sau cu cei rãpareti sau cu cei ce se închinã la idoli, fiindcã atunci ar trebui sã iesiti din lume.

Pot acestia sa mosteneasca imparatia Lui Dumnezeu ?

1 Corinteni 6:10  nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defãimãtorii, nici rãparetii nu vor mosteni Împãrãtia lui Dumnezeu.

Care este rugaciunea noastra cand simtim ca si noi santem atrasi spre lacomie ?

Psalmi 119:36  Pleacã-mi inima spre învãtãturile Tale, si nu spre câstig!

Cand te gandesti sa castigi prin orce mijloace castigul este inselator si nu-ti aduce pace ci tulburare

Proverbe 11:18  Cel rãu dobîndeste un câstig înselãtor, dar cel ce semenã neprihãnirea are o adevãratã platã.

Proverbe 15:27  Cel lacom de câstig îsi turburã casa, dar cel ce urãste mita va trãi.

Mita este un castig inselator care duce la moarte

Mai sant castiguri scoase prin stoarcere si chiar daca nu are omul de unde este obligat sa dea

Isaia 33:15  Cel ce umblã în neprihãnire, si vorbeste fãrã viclesug, cel ce nesocoteste un câstig scos prin stoarcere, cel ce îsi trage mâinile înapoi, ca sã nu primeascã mitã, cel ce îsi astupã urechea sã n-audã cuvinte setoase de sânge, si îsi leagã ochii ca sã nu vadã rãul

,16  acela va locui în locurile înalte; stânci întãrite vor fi locul lui de scãpare; i se va da pâine, si apa nu-i va lipsi."

Toata lacomia si castigurile scoase prin stoarcere sau castigurile marsave duc la saracie si mai rau duc la pierderea celor lacomi,iar cei ce nesocotesc lacomia si se tem de Domnul spune ca va avea paine si apa nu-i va lipsi.

Sant oameni care ani de zile au furat de la stat si au fost timpuri cand le-au mers bine si in lacomia lor au zis sa nu merg acasa cu mainele goale si si-au facut case si le-au asezat in vai si pe malurile cursurilor apelor si nimeni nu i-a prins .

Interesant daca vrem sa vedem cum este un om ne uitam unde locuieste el !?, fratii care sant mai lacomi locuiesc in vai si cei ce

nu sant lacomi locuiesc in locuri inalte si spiritual dar si fizic pentru-ca inaintea Lui Dumnezeu nu-i nimic la voia intamplarii

De multe ori cei ce locuiesc in vai cu scurgeri de ape au probleme cu averile lor caci unele case au fost luate cu totul si suvoaiele apelor nu au mai lasat nimic si acestia au ramas saraci si deposedati de toate bunurile lor materiale si au ajuns la mila primariilor daca au scapat cu viata .

Cum poti castiga multimea pentru Dumnezeu ?

1 Corinteni 9:19  Cãci, cu toate cã Sunt slobod fatã de toti, m-am fãcut robul tuturor, ca sã câstig pe cei mai multi.

Deci ca sa castigi stima si respectul oamenilor sau sa-i castigi pentru Dumnezeu trebuie sa te faci robul tuturor nu sa-i asupresti si sa fii lacom dupa castigurile ce ar putea iesi din legaturile tale cu acesti oameni.

1 Timotei 3:8  Diaconii, de asemenea, trebuie sã fie cinstiti, nu cu douã fete, nu bãutori de mult vin, nu doritori de câstig mîrsav:

Cei lacomi isi strica mintea si cred ce nu este bine.

1 Timotei 6:5  zãdarnicile ciocniri de vorbe ale oamenilor stricati la minte, lipsiti de adevãr si care cred cã evlavia este un izvor de câstig. Fereste-te de astfel de oameni.

Atitudinea celor credinciosi fata de ei:

Fereste-te de ei.

Cei lacomi nu si-au lepadat sinele.

1 Petru 5:2  Pãstoriti turma lui Dumnezeu, care este sub paza voastrã, nu de silã, ci de bunã voie, dupã voia lui Dumnezeu; nu pentru un câstig mîrsav, ci cu lepãdare de sine.

2 Petru 2:3  În lãcomia lor vor cãuta ca, prin cuvântãri înselãtoare, sã aibã un câstig de la voi. Dar osînda îi paste de multã vreme, si pierzarea lor nu dormiteazã.

Se poate sa se stranga bani prin cuvantari inselatoare sau cine-va prin cuvinte sa castige bani inseland multimile e posibil>?!

Aceasta-i alta cale calea lui Cain sau calea ratacirii si toate acestea din dorinta de castig. Ex:

Iuda 1:11  Vai de ei! Cãci au urmat pe calea lui Cain! S-au aruncat în rãtãcirea lui Balaam, din dorinta de câstig! Au pierit într-o rãscoalã ca a lui Core!

Castigurile de genul asta aduc cartire in viata celor ce le practica si nemultumire si nu pot sa-si infraneze poftele,in gura au vorbe trufase si sant lingusitori cei ce le faciliteaza castigul ii vorbesc de bine( pot sa fie cat de pacatosi) iar pe ceilalti ii vorbesc de rau(pot sa fiecatde neprihaniti)

Iuda 1:16  Ei Sunt niste cîrtitori, nemultãmiti cu soarta lor; trãiesc dupã poftele lor; gura le este plinã de vorbe trufase, si slãvesc pe oameni pentru câstig.

Cateva remedii impotriva lacomiei:

Psalmi 41:1   Ferice de cel ce îngrijeste de cel sãrac! Cãci în ziua nenorocirii Domnul îl izbãveste;

Psalmi 128:1 Ferice de oricine se teme de Domnul, si umblã pe cãile Lui!

Proverbe 14:21  Cine dispretuieste pe aproapele sãu face un pãcat, dar ferice de cine are milã de cei nenorociti.

Matei 5:7  Ferice de cei milostivi, cãci ei vor avea parte de milã!

Faptele Apostolilor 20:35  În toate privintele v-am dat o pildã, si v-am arãtat cã, lucrând astfel, trebuie sã ajutati pe cei slabi, si sã vã aduceti aminte de cuvintele Domnului Isus, care însusi a zis: „Este mai ferice sã dai decât sã primesti."

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/55770/despre-castig-marsav-si-lacomie