Cine este acesta?
Autor: Bera Ionut
Album: fara album
Categorie: Diverse
Cine este acesta?

Marcu 4:35-41;

In viata aceasta se poate intampla sa nu-l recunoastem pe Dumnezeu cand intervine in problemele noastre, pur si simplu sa nu ne dam seama caci Dumnezeu s-a implicat in problema noastra grava sau mai putin importanta din punctul nostru de vedere.
Acesta se intampla uneori si la fel li s-a intamplat si ucenicilor.
De ce? Pentru ca nu l-au cunoscut cine este El cu adevarat chiar daca era cu ei, si pentru ca nici noi nu il cunoastem pe El cu adevarat chiar daca este cu noi si o viata intraga invatam lucruri minunate despre El dar niciodata indeajuns .
De ce? Pentru ca noi suntem limitati si El este infinit, pentru ca noi suntem creatia si El este Creatorul, pentru ca noi suntem oameni iar El este Dumnezeu. Iar Pavel le scria Efesenilor \"Cercetati ce este placut inaintea Domnului.\".
In fiecare zi El ni se descopera prin Duhul Sau cel Sfant, si uneori chiar direct. Ucenicii au avut acesta experienta si s-au intrebat \"Cine este acesta?\", ei credeau ca stiu aproape totul despre El dar de fiecare data cand credeau asa ceva Domnul le mai descoperea cate ceva si isi dadeau seama ca nu il cunosc asa cum cred ei si vedeau cat de inferiori erau fata de El si cat de inferiori suntem si noi.
S-a intamplat ca Domnul era pe malul marii predicand Evanghelia, explicandu-le oamenilor cum obisnuia, in pilde multe lucruri in special cu referira la Imparatia Lui Dumnezeu.
In aceeas zi seara Scriptura ne relateaza caci Domnul Isus impreuna cu ucenicii si alte corabii care navigau impreuna cu ei in acea seara s-au departat de tarm in larg indreptandu-se spre tinutul Gadarenilor. In acea noapte uceinicii si ceilalti oameni care-l insoteau pe Domnul aveau sa traiasca o noua experienta care n-au uitato niciodata.
Pe mare s-a starnit o furtuna foarte mare si dupa multa truda se vedeau cu totii fara scapare. In ultimul moment, vazand ca valurile umple corabia cu apa, extrem de speriati apeleaza la Domnul care dormea linistit la carma pe capatai, fapt ce i-a indignat foarte mult in special pe ucenici care credeau ca Domnului nu-i pasa deloc de ei.
Vin la Domnul si pe un ton deloc potrivit, parca mustrandu-l ii spun
\"Invatatorule,nu-Ti pasa ca pierim?\".
Acesti oameni nu doar ca erau speriati ci credinta lor era atat de slaba incat de data aceasta nu se mai vedea in nimic.
De foarte mult ori oamenii sunt foarte fustrati din pricina problemelor si toti cand dau de necaz apeleaza la Dumnezeu dar in ultimul moment atunci cand increderea pe care o aveau in ei dispare si egoismul, mandria si faima nu le mai foloseste la nimic. (Titanicul si-a castigat faima foarte repede fiind cel mai mare vapor la vremea respectiva dar oamenilor nu li sa parut indeajuns, din dorinta de a deveni mai faimos de atat si din egoismul si mandria care mai repede sau mai tarziu nu ezita sa distruga pe cei ce nu renuta la ele,i-a dus si pe cei ce calatoreu cu acest vapor spre infern,spre moarte fiind fara scapare in mijlocul oceanului.) Si nu doar acestia, in zilele noastre foarte usor se da vina pe Dumnezeu care daca nu le rezolva imediat problema este de vina pentru ce s-a intamplat. Intelept ar fi sa cerem ajutor Domnului tot timpul si sa nu-l invinovatim pe Dumnezeu sau pe alti oameni pentru esecul nostru.
Si daca avem credinta vedem interventia Lui instantaneu asa cum au vazut si acesti oameni care chiar daca au apelat in ultimul moment la El totusi au stiuit la cine sa apeleze.
Acum il vedem pe Domnul sculandu-se certand vanturile si mare spunand \"Taci! Fara Gura!\", si cuvantul ne relateaza ca instantaneu vantul a stat si s-a facut o mare liniste. Dar acum mai vedem ceva, Domnul dupa ce rezolva problema se intoarce spre ucenici si ii intreaba \"Pentru ce sunteti asa fricosi? Tot n-aveti credinta?\", sunt luati la intrebari de Domnul pentru necredinta lor si cu siguranta fiecare dintre noi am putea fi de foarte multe ori luati la intrebari de El pentru necredinta noastra, de aceea sa staruim mereu in rugaciune pentru marirea credintei, umplerea de Duh Sfant si pentru pastrarea relatiei cu Domnul, fiind mereu la dispozitia Sa.
Ceea ce s-a intamplat in urmatoarele momente care au precedat mustrarea Domnului pentru frica si necredinta lor ne socheaza.
Cuvantul ne relateaza caci oamenii acestia s-au inspaimantat fiind cuprinsi de o mare frica si se intrebauintre ei: \"Cine este acesta de Il asculta chiar si vantul si marea?\".
Daca in alte cazuri vedem oamenii cercetati de Dumnezeu, acum ii vedem speriati si nedumeriti, ne putand sa-si explice cum a fost posibil sa fie salvati cu totii din calea mortii care cu cateva momente inainte le batea la usa, vanduse cu totul neajutorati in calea dezastrului.
Vedem caci Domnul intervine in ultimele momente, atunci cand omul se vede fara scapare si crede ca nimeni si nimic nu-l mai poate scoate din necazul si primejdia in care se afla intervine Dumnezeu.
Dece nu a interveint Domnul mai repede?
Dece nu intervine Domnul mai repede in rezolvarea problemelor noastre?
Pai o sa va spun doar trei motive: 1- Doreste sa ne incerce credinta;

2- Doreste sa-Si faca numele de slava;

3-Doreste sa vada daca stim la cine sa apelam;

Noi ca niste copii ai Lui Dumnezeu trebuie sa avem mereu credinta, sa dorim ca El sa-si faca mereu numele de slava in vietile noastre, sa stim tot timpul la cine sa apelam, si as dori sa se vada in noi roada Duhului Sfant \"indelunga rabdare\", iar incercarea pe care Apostolul Pavel o numeste o adevarata scoala s-o trecem cu bine, iar aceasta nu se poate niciodata fara Isus Hristos.
Cine este acesta?, Simplu este Regele Regilor si Domnul Domnilor care ni se descopera in fiecare zi prin lucrarile Sale minunate . A Lui sa fie Slava si Gloria in vecii vecilor, Amin!
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/40541/cine-este-acesta