Aparente
Autor: Stefan Tohatan
Album: fara album
Categorie: Diverse
APARENTE

Cand am construit camera de baie la casa in care stateam s-a intamplat o greseala: initial trebuia sa punem oglinda pe tot peretele din fata chiuvetei insa sotia mea a gasit de cuviinta sa puna de fat doua oglinzi cu rama si trebuie sa recunosc arata mult mai bine, insa a ramas intre acestea o bucata de perete care a ramas nefinisat si arata foarte urat. Si era deranjant...Intr-o zi insa cand m-am intors acasa, uratenia de perete nu mai era acolo, si nu pentru ca cineva o reparase si pentru ca sotia mea a pus pe perete, intre cele doua oglinzi un basorelief, o sculptura de perete, o piesa de arta foarte frumoasa....

Buna ziua dragi prieteni, sunt Stefan Tohatan si in editia de astazi a Cuvantului Pozitiv as vrea sa vorbesc despre Aparente.

In camera noastra de baie nimeni nu mai putea sa vada bucata aceea nefinisata si urata de perete, era in intregime acoperit de ceva foarte frumos. Oricine a venit la noi in vizita a admirat acea sculptura de perete si nici macar prin gand nu i-a trecut ce este in spatele ei, insa nici cea mai desavarsita opera de arta din lume nu poate sa repare acea bucata de perete. Asa se intampla si in viata: multi dintre noi avem parti „nefinisate” si urate in caracterul nostru de care nu am vrea sa stie nimeni. Trecutul nostru si amintirile noastre sunt bantuite de lucruri de care nu suntem mandri. Slabiciunile, caderile si greselile zac in spatele fatadei pe care o aratam lumii. Vedeti dumneavoastra noi acoperim uratenia interioara cu adevarate capodopere de spiritualitate, activitate religioasa, cu diferite lucruri bune pe care ne straduim din rasputeri sa le afisam.
Insa oricat de impresionant ar fi portretul pe care il afisam inantea lumii, uratenia din spatele lui ramane acolo este doar o aparenta. Dumnezeu spune ca int-o zi toate aceste masti vor cadea si noi vom fi judecati dupa ceea ce este in interiorul inimii noastre si nu dupa frumusetea afisata pe dinafara.
Cuvantul Domnului pentru noi astazi este din Romani capitolul 2 veretul 16 si ne vorbeste de „... ziua in care Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor...” Asta se refera la murdaria pe care am ascuns-o de altii, poate chiar de cei mai aproriati, dar pe care Dumnezeu o vede si o cunoaste si pana nu am eliminat uratenia pacatului- nu doar am acoperit-o cu altceva mai atragator- noi nu putem avea o relatie corecta cu Acela care ne va judeca dupa lucrurile noastre ascunse, dupa secretele noastre cele mai impenetrabile.
In capitolul urmator din Romani, Dumnezeu ne spune ca nici unul nu suntem la adapost de realitatea unei inimi pacatoase ori de consecintele unei vieti de independanta fara El. Cuvantul spune cu autoritate ca: „ toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu...” chiar si cel mai religios dintre noi si nu se poate ca sa intram in cerul lui Dumnezeu cu pacatul pe care il avem inauntrul nostru ori cata religie am pune peste el. Si daca ne-am opri aici ar fi destul de descurajat. Da noi toti oricine am fi suntem gresiti in fata lui Dumnezeu, insa Biblia continua si spune ca suntem”... socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea care este in Hristos Isus”. Prin credinta El devine jerta de ispasire pentru pacatele noastre. Noi nu putem sa ne ajutam cu nimic, nu ne putem rezolva problema, dar Dumnezeul impotriva caruia am pacatuit a venit in intampinarea nevoiei noastre si a facut-o trimitandu-L pe singurul Sau Fiu sa moara, fiind pedepsit pentru pacatul nostru, inlaturandu-i astfel hidosenia care ne-a haituit si condamnat vietile si memoriile.

Astazi Dumnezeu asteapta de la tine sa te cobori adanc in tine insuti, acolo unde este tot pacatul, toata vinovatia, toata rusinea, toata murdaria si sa incepi si sa cureti, sa scoti totul afara. El vrea sa-ti ierte totul. El vrea sa repare ceea ce tu niciodata nu ai fi putut repara si sa schimbe ceea ce tu niciodata nu ai fi putut schimba si sa curete ceea ce tu niciodata nu ai fi putut curata. Si aceasta se intampla in momentul in care tu ii spui Lui ca iti pui toata speranta in El si ca Il rogi sa vina sa te salveze, sa te mantuiasca de pacatul tau. Aceasta este ocazia ta, ocazia de a deveni ceva superior aparentei de a fi religios, este ocazia de a fi iertat, de a fi curatit, este ocazia ta de a fi mantuit.


Stefan F. Tohatan M.Th
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/40539/aparente