Aparente care inseala
Autor: Stefan Tohatan
Album: fara album
Categorie: Diverse


Aparente care inseala


Seara zile de 4 Iunie 1944 a fost o seara placuta cu un cer instelat. Comandamentul trupelor aliate era bazat la Southwick sub bagheta generalului Eisenhower. Discutiile se purtau foarte aprins cand sa lanseze faimoasa invazie si marea majoritate a ofiterilor din Statul Major erau de parere sa nu mai fie amanata nici o zi, toti cu exceptia colonelului Page, care era si meteorologistul Armatei, el sustinea, contrar cerului instelat pe care cu toti il vedeau, ca se pregateste de furtuna si ca, in cursul diminetii plaja Normandei ar fi fost aproape inaccesibila datorita valurilor foarte mari. Generalul Eisenhower nu stia ce sa creada: cerul cu stele pe care il vedea cu proprii sai ochi ori pe omul care avea o privire de ansamblu. Si in ciuda faptului ca soldatii erau deja imbarcati, Generalul a decis sa amane invazia si odata cu ea agonia celor 180,000 de soldati.
A doua zi a fost bineinteles furtuna, insa de data aceasta Colonelul Page a prezis pentru ziua urmatoare o vreme mai buna cu vant moderat si valuri mici fara nici un pericol. Din noi Generalul a trebuit sa-l creada pe Colonel in pofida a ceea ce vedea afara, furtuna dezlantuita. Dupa aproape un minut de gandire Generalul a rostit faimoasele cuvinte: "Sa mergem", camera de sedinta a Statului Major s-a golit in cateva secunde,... restul este istorie...

Buna ziua dragi prieteni, sunt Stefan Tohatan si in editia de astazi a Cuvantului Pozitiv, as vrea sa vorbesc despre: Aparente care inseala.

A te increde in ceea ce vezi si ceea ce simti- sau sa te increzi in Cel ce are privire de ansamblu, aceasta este alegerea pe care tu ca si crestin trebuie sa o faci in fiecare zi. Si aceasta pentru ca sa nu putem avea incredere in simtanintele noastre, iar ceea ce vedem este atat de limitat, si oridecateori am actionat dupa acestea am fost calauziti intr-o directie gresita. Stim asta din experienta, din pacate, atata experienta...
Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi ne ste dat de cartea Proverbe cap. 3 vers. 5 si 6: "Increde-te in Domnul din toata inima ta, si nu te bizui pe intelepciunea ta! Recunoaste-l in toate caile tale, si El iti va netezi cararile". Aici este marea alegere: te bazezi pe intelepciunea ta ori pe ceea ce spune Dumnezeu. Aceasta este diferenta dintre deciziile pe care le regreti si cele de care esti fericit ca le-ai luat...
Chiar acum poate esti fata in fata cu o asemenea decizie; sa te orientezi dupa ceea ce tu vezi sau simti, sau dupa ceea ce spune Dumnezeu... Pentru ca iti vine sa renunti la ceea ce ai inceput in lucrul Domnului, Galateni 6 cu 9 spune: "... la vremea potrivita vom secera, daca nu cadem de oboseala..."
Poate ce te simti respins de Dumnezeu, ca urmare a unui lucru pe care l-ai faptuit; Romani 8 cu 1 spune: "Acum dar nu este nici o osandire pentru ceice sunt in Hristos Isus..."
Poate ca vezi lamurit ca trebuie sa calci voia lui Dumnezeu poate justifica o relatie cu cineva are nu apartine lui Isus- si Cuvantul spune in 2 Corinteni 6 cu 14 " Nu va injugati la un jug npotrivit cu cei necredinciosi..."
Sunt zile in care simti nevoia de razbunare, ori de renuntare, zile in care parca iti vine sa abandonezi totul si sa dai frau liber instinctelor tale, cand parerea celor din jur nu mai conteaza, cand voia lui Dumnezeu nu mai are nici o greutate, dragul meu acest tip de zile nu sunt Ziua ā€™Zā€™, nu sunt zile in care vei reporta mari victorii.


Bineinteles tu poti sa interpretezi Biblia prin simtamintele tale si sa faci sa spuna ceea ce vrei sa auzi... ori poti sa interpretezi simtamintele tale in lumina Scripturii, si astfel sa poti sa ai toate informatiile necesare luarii unei decizii corecte, unei decizii fara vinovatie, fara regrete...


Multe din zilele noastre sunt zile "Z", zile cand trebuie sa decidem intre ceea ce vedem sau simtim si ceea ce spune Dumnezeu... " Increde-te in Domnul din toata inima ta... si nu te bizui pe intelepciunea ta..." Cand Dumnezeu spune " nu te duce"... nu te duce... Cand Dumnezeu spune " Sa mergem", paseste cu incredere inainte... Victoria este de partea ta!

Stefan Tohatan M.Th
[email protected]
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/40273/aparente-care-inseala