PERSPECTIVE DE LA LINIA DE SOSIRE
Autor: Florin T. Cimpean
Album: fara album
Categorie: Diverse
PERSPECTIVE DE LA LINIA DE SOSIRE
2Ti 4:6 Căci eu sînt gata să fiu turnat ca o jertfă de băutură şi clipa plecării mele este aproape.
2Ti 4:7 M\'am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa.
2Ti 4:8 Deacum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în „ziua aceea", Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.
Henry Cloud in una din cartile sale, Boundaries, subliniaza faptul ca multi oameni astazi, si multi crestini nu ajung sa sfirseasca cu success ceea ce au inceput:
Moyivele:
Preocupati cu ceea ce fac, Fac prea mult, Rationalizeaza, neglijarea lucrurilor spirituale, rezistenta la structura si disciplina, frica de respingere, lipsa de consecventa, inabilitatea de a distinge intre important si urgent, esecul de a amina satisfactia.
Pavel vorbeste adesea in metafore stralucite, analogi sugestive.
Adesea Pavel il asemuieste pe crestin cu un soldat, cu un atlet sau cu un plugar.
Ajuns la linia de sosire Pavel este lucid, satisfacut, confident si plin de speranta.
In acest pasaj stralucitor, Pavel enunta citeva adevaruri despre viata lui:

1. Pavel este un soldat care a ales lupta cea buna: Orice crestin este un soldat. a. a evitat luptele negative – luptele care consuma energia, care te obosesc, luptele sterile, lupte de dragul luptelor, luptele impotriva fratilor, a schimbarii, a timpului, a istoriei; b. a ales sa lupte cu fratii, cu biserica, impreuna cu Domnul, a ales sa lupte pentru cauza lui Dumnezeu. A ales sa lupte impreuna cu cei care sunt optimisti, chiar daca sunt putini, a ales sa lupte dupa strategia lui Dumnezeu
2. Pavel este un atlet care a ales sa termine maratonul. Unii alearga la inceput, sprinteaza, esti uimit, au atit de multa energie si entuziasm. Dar dupa ceva timp ii cuprinde oboseala, apatia si renunta la cursa. Pavel nu cedeaza la presiune, oboseala, canicula, la primejdi, la huiduieli la descurajari, la dezamagiri, in pericole, in stress. El este pasionat de alergarea aceasta, nu oboseste niciodata, nu renunta niciodata, este extreme de disciplinat, nu pierde din priviri linia de sosire.
3. Pavel este un titan al credintei –
Traieste o viata de credinta Omul care a avut curajul sa spuna: "Calcati pe urmele mele, intru-cit eu calc pe ale lui Christos"
Apara credinta lui – Un apologet al credintei, Un om care iubeste credinta lui
Proclama credinta lui
Se sacrifica pentru credinta lui
un om al credintei, fidel adevarului, care este interesat sa predea stafeta mai departe unor oameni de incredere. El sufere pentru adevar, credinta este un mod de viata. El realizeaza lucruri nu prin actiuni politice, ci prin acte de credinta; El poate fi pus usor alaturi de marii oameni din Evrei 11, norul acela de a martori.
Pentru credinta Pavel este gata sa indure orice:
2Co 4:7 Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentruca această putere nemai pomenită să fie dela Dumnezeu şi nu dela noi.
2Co 4:8 Sîntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strîmtoare; în grea cumpănă, dar nu desnădăjduiţi;
2Co 4:9 prigoniţi, dar nu părăsiţi; trîntiţi jos, dar nu omorîţi.
2Co 4:10 Purtăm întotdeauna cu noi, în trupul nostru, omorîrea Domnului Isus, pentruca şi viaţa lui Isus să se arate în trupul nostru.
2Co 4:11 Căci noi cei vii, totdeauna sîntem daţi la moarte din pricina lui Isus, pentruca şi viaţa lui Isus să se arate în trupul nostru muritor.
2Co 4:12 Astfel că, în noi lucrează moartea, iar în voi viaţa.
4. Pavel este un campion generos – El vrea sa cistige si nu scapa din priviri premiul, este un optimist iremediabil, incorigibil. Nu este egoist, ci inspira si pe altii sa gindeasca
Adam Clarke, expozitor cunoscut al textelor sfinte a a spus la virsta de 84 de ani: "Am trecut prin primavara vietii mele, am rezistat caldurii din vara vietii, am cules roadele toamnei ei. Am indurat rigorile iernii, dar nu la mare distanta vad acum aproprierea unei noi si eterne primaveri, Aleluia"
5. Pavel este un Crestin Implinit
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/40119/perspective-de-la-linia-de-sosire