Lucrurile de sus
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

                                                                 Lucrurile de sus (2)

   Coloseni 3:1-3.”Dacă deci ați fost înviați împreună cu Cristos, căutați lucrurile de sus, unde Cristos stă la dreapta lui Dumnezeu! Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ. Pentru că voi ați murit, iar viața voastră este ascunsă cu Cristos în Dumnezeu.” ---- Fiindcă a fost o moarte - în păcat - de la Adam. Iar acest păcat s-a multiplicat în păcate... În Hristos este o moarte - față - de păcat și conștiința acestei morții vine prin credința Fiului, când tu auzi Cuvântul și-L crezi, din moartea - în - păcat, vei veni la viața lui Isus, murind - față - de păcat. De la Adam s-a moștenit - natura - lui păcătoasă. De la Hristos am moștenit - natura Lui - dumnezeiască. Înțelegem deci că la curce cu Hristos a murit natura mea veche și a venit la viață cu Hristos, o natură nouă, o fire nouă, o făptură nouă. Natura nouă este născută în Hristos și este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu, la dreapta Tatălui. Este o naștere duhovnicească în duhul nostru. Acum mai sus Pavel zice: ”acum dacă ați înviat cu Hristos, căutați ”lucrurile de sus” și gândiți-vă la ele și nu la cele de pe pământ. Apoi Pavel dă o listă de lucruri de jos, în care fiecare din noi am trăit și care vor ajunge sub mânia lui Dumnezeu. Nu vreau să le numesc, fiecare le puteți căuta Coloseni 3:5-9. să vedeți dacă fac parte din voi, ori nu. Dacă sunteți morți -în - ele, ori morți - față- de ele. Vreau să caut câteva din ”lucrurile de sus” și să ne gândim la ele.     

   Coloseni 3:9.”Nu vă mințiți unul pe altul, pentru că v-ați dezbrăcat de omul cel vechi și de faptele lui și v-ați îmbrăcat cu omul cel nou, care este înnoit în cunoaștere, după chipul Creatorului său. Prin urmare, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și iubiți, îmbrăcați-vă cu simțăminte curate, cu bunătate, smerenie, blândețe, îndelungă răbdare, îngăduindu-vă unii pe alții și iertându-vă unii pe alții dacă cineva are o plângere împotriva altcuiva. Așa cum v-a iertat Domnul, tot astfel să vă iertați și voi! Dar, mai presus de toate acestea, îmbrăcați-vă cu dragostea, care este legătura desăvârșirii! Iar pacea lui Cristos – pace la care ați și fost chemați, într-un singur trup – să stăpânească în inimile voastre. Și fiți mulțumitori! Cuvântul lui Cristos să locuiască în voi din belșug, învățându-vă și sfătuindu-vă unii pe alții cu toată înțelepciunea și cântându-I lui Dumnezeu, cu recunoștință în inimile voastre, psalmi, imnuri și cântări spirituale. Tot ceea ce faceți, cu vorba sau cu fapta, să faceți în Numele Domnului Isus, mulțumind, prin El, lui Dumnezeu Tatăl. Soțiilor, supuneți-vă soților voștri, așa cum se cuvine în Domnul. Soților, iubiți-vă soțiile și nu păstrați amărăciune în suflet față de ele! Copii, ascultați de părinții voștri în toate, pentru că lucrul acesta Îi place Domnului! Părinților, nu-i provocați la mânie pe copiii voștri, ca să nu se descurajeze! Robilor, ascultați în toate de stăpânii voștri pământești, nu doar când sunteți văzuți de ei, ca niște oameni care încearcă să placă altora, ci în sinceritatea inimii, temându-vă de Domnul.”    Să căutăm și să ne gândim la câteva ”lucruri de sus”, citind Cuvântul, gândind, meditând la El, pentru folosul sufletului nostru, care trebuie înnoit cu El. Câteva lucruri doar din textul de mai sus, pe care fiecare le vom aprofunda, iar Duhul Sfânt le va face cuvinte vii în noi, adică ni le va revela, descoperi.       

   ”1. - V-ați îmbrăcat cu - omul - nou, după chipul Lui; 2. sunteți aleși, sfinți, preaiubiți, deci -îmbrăcați-vă -~& ,"& ~; 3. - îngăduiți-vă, iertați-vă -  cum și voi ați fost iertați; 4. - îmbrăcați-vă cu Hristos, cu dragostea legătura desăvârșirii; 5. pacea să stăpânească inimile voastre; 6. Cuvântul Lui din belșug în voi, învățați-vă, sfătuiți-vă, cântați cântări din duh, mulțumiți și faceți totul în Numele Lui; 7. nevestelor fiți supuse soților voștri; 8. soților iubiți-vă nevestele; 9. copii ascultați de părinți; 10. părinți fiți înțelepți cu copii voștri; 11. Robilor ascultați de stăpâni voștri pământești; Pentru fiii de Dumnezeu aceste sunt standard de viață, pentru că ei sunt cu Hristos în locurile cerești în duh și le caută și le gândesc în suflet, trăindu-le pe pământ în trup personal, în familie, în Biserică, în lume. Amin!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/244116/lucrurile-de-sus