Ascultarea face mai mult decât jertfele
Autor: Virgil Vîrstă
Album: fara album
Categorie: Diverse

Ascultarea face mai mult decât jertfele.

Deuteronom 10:12-13

            „Acum, Israele, ce alta cere de la tine Domnul, Dumnezeul tău, decât să te temi de Domnul, Dumnezeul tău, să umbli în toate căile Lui, să iubești și să slujești Domnului, Dumnezeului tău, din toată inima ta și din tot sufletul tău, să păzești poruncile Domnului și legile Lui pe care ți le dau astăzi, ca să fii fericit?”

            Noi ne dorim tare mult binecuvântările lui Dumnezeu și bine facem, pentru că numai ce binecuvântează Dumnezeu rămâne nealterat pe vecie!

Ne dorim vindecare de boli, de dureri trupești și sufletești, izbăvire de datorii și din necazuri; dorim foarte mult să ne dea El pace și bunăstare în familii. Ne dorim numai lucruri frumoase și bunăstare. Minunat! Numai că, pe toate acestea le cerem după regulile noastre: Doamne, dă-ne! Doamne, fă-ne! Doamne, ține-ne!  Doamne, scapă-ne! Fără să ținem cont de dorințele lui Dumnezeu.

Nu cerem după regulile lui Dumnezeu, nu vrem să ascultăm și să ne însușim dorințele pe care le are El, față de noi.

„…să umbli în toate căile Lui, să-L iubești și să slujești Domnului, cu frică și cutremur…”

De cele mai multe ori nu ne interesează ce cere Domnul Dumnezeu de la fiecare; noi vrem ca El să lucreze și să facă ceea ce cerem fără să ascultăm și să împlinim dorințele sale.

Suntem ca și copilul acela care în fața raftului cu jucării se tăvălește pe jos și plânge, se dă cu fundul de pământ și țipă în gura mare să-i cumpere mama jucăria; dar nu ar vrea să asculte și să fie cuminte, nu vrea să învețe, nu vrea să-și facă temele; nu vrea să facă nimic din ce îi cere mama.

            Domnul Dumnezeu ne cere trei lucruri simple: ascultare, pocăință și credință.

Nimic mai mult! Dacă împlinim măcar aceste lucruri de bază ale creștinului, Domnul Dumnezeu va revărsa din belșugul Său de binecuvântări peste noi.

            Trei lucruri atât de ușor de împlinit stau și astăzi înaintea noastră: ascultare, pocăință și credință. Dacă le împlinim pe acestea trei, Domnul va asculta rugăciunile noastre și ne va da ceea ce cerem.

            El va deschide ușa binecuvântărilor pentru fiecare dintre noi.

            Doamne, dă-ne înțelepciune și fă-ne ascultători. Amin!

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/239134/ascultarea-face-mai-mult-decat-jertfele