Nu tot ce începe cu „super”… e super
Autor: Dan Iancu
Album: Ianuarie 2023
Categorie: An nou

Gândurile oamenilor se îndreaptă acum la ceea ce va fi sau își doresc să fie în anul care începe. Toți își doresc să fie bine, sănătoși și prosperi. Pe lângă aceste dorințe îi putem vedea pe oameni făcând tot felul de lucruri care să influențeze anul nou. în mod popular le numim „superstiții” și le purtăm cu noi de la o generație la alta.

Nu le voi înșira aici, dar vreau să ne gândim puțin la ceea ce facem noi oamenii și ce ar trebui să facem.

Dacă privim în dicționar, superstiția este o credință… Așadar, mintea oamenilor este alimentată cu tot felul de idei care, întărite de experiența de viață, devin „credințe”, superstiții. În noaptea dintre ani, mintea oamenilor este aglomerată de astfel de credințe și, în loc să le scoatem din minte, sunt oameni care (ni) le pun în minte tot mai mult.

Noi, cei care le auzim avem două variante evidente: le acceptăm sau le respingem. Alegem să le respigem, să nu avem astfel de credințe, iar pentru a lupta împotriva lor avem nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu.

„Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu, şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.” - 2 Corinteni 10:5

Versetul de mai sus este unul din cele care ar trebui să ne motiveze în această luptă aprigă de la nivelul minții noastre. Dacă îți spui că ești proaspăt înrolat în „armata Domnului” și nu ești suficient de bine echipat, am un remediu pentru tine:

„Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” - Psalmul 119:11

sau

„Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea, căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune.” - Iosua 1:8

Aceste versete, dar și altele, sunt bine cunoscute și trebuie să ne ajute să ne alimentăm și să ne consolidăm credința în Dumnezeu.

De ce este importantă credința adevărată?

1. Credința, care vine în urma auzirii Cuvântului Lui Hristos, ne ajută să pornim pe calea mântuirii.

„Astfel, credinţa vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” - Romani 10:17

2. Credința cât un grăunte de muștar, care ne ajută să vedem minunile pe care le face Domnul între noi.

„Din pricina puţinei voastre credinţe”, le-a zis Isus. „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: ”Mută-te de aici colo”, şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă." - Matei 17:20

3. Credința de a nu abandona lupta și a nu ne lăsa atrași în lumea largă și în credințele fără fundament divin.

„Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”” - Luca 18:8

Versetul de mai sus e finalul unei pilde a Domnului Isus prin care voia să ne învețe să ne rugăm neîncetat și să nu ne lăsăm.

„Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat şi să nu se lase.” - Luca 18:1

Aș putea să mai scriu multe puncte despre alte momente în care credința adevărată ne ajută, iar într-o lume a credințelor și superstițiilor e bine dacă începem noul an așa cum ne spune Scriptura: „la început Dumnezeu” și credința în El.

„Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez.” - Efeseni 4:5

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/238868/nu-tot-ce-incepe-cu-super-e-super