Îndemnurile Duhului vs. îndemnurile firii
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

                                            Îndemnurile Duhului vs. îndemnurile firii    

Fiecare om când se naște pe pământ, se naște în firea pământească și umblă călăuzit de firea pământească. Apoi duhovnicescul vine în om odată cu nașterea din nou, după ce duhul care era mort în păcat, a venit la viață, a înviat împreună cu Hristos. Omul cel vechi, firesc și păcătos a murit împreună cu Hristos și un alt om nou a luat ființă, fiul de Dumnezeu. Lucrurile Duhului Sfânt stau gata ca fiul duhovnicesc să învețe să le trăiască în suflet. Sufletul nostru purtat de fire, acum este la îndemâna Duhului, care împreună cu mine și cu tine cucerește mintea, sentimentele și voința pas cu pas. Ai scos afară un lucru al firii și te bucuri, dar te vezi cu altul în loc, iar procesul trebuie să continue cu fiecare. Astfel curățirea, eliberarea lucrurilor firii este o biruință duhovnicească, pentru că Duhul umple toate locurile curățate și când cel rău vine cu a lui, nu mai are loc, casa curățată nu a rămas goală, ci plină de lucrurile Duhului. Așa că mai întâi de a începe lucrarea de regenerare a altui suflet înrobit, din familie ori din jurul nostru, ne curățăm grădinuța noastră, de orice mizerie a firii, apoi putem crește. În urma creșteri vine roada, pe care Duhul o rodește în noi, cu fiecare biruință și ajungem fii maturi, ca apoi să putem da mai departe din tot ce am primit și așa se extinde lucrarea Duhului în viețile fiilor, iar sfinții se maturizează, se desăvârșesc pentru echiparea altora, ca să ajungi la starea de om mare, la statura plinătăți lui Hristos.    

  2 Corinteni 4:2.”Ca unii care am lepădat meșteșugirile rușinoase și ascunse, nu umblăm cu vicleșug și nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu. Ci, prin arătarea adevărului, ne facem vrednici să fim primiți de orice cuget omenesc, înaintea lui Dumnezeu.” - După ce am lepădat lucrurile  firii, rușinoase și ascunse din sufletul nostru, umblăm cu  Adevărul, cu Isus Hristos, prin ascultare și supunere și prin descoperirea Adevărului, cei din jurul nostru vor primi Cuvântul și vor fi câștigați pentru Domnul Isus.    

  2 Corinteni 10:3-5.”Măcar că trăim în firea pământească, totuși nu ne luptăm călăuziți de firea pământească. Căci armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământești, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minții și orice înălțime care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu, și orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.” - Pavel zice,”măcar că trăim în firea pământească, nu ne luptăm călăuziți de ea, căci noi avem arme puternice, care nu sunt supuse firii, ci Duhului. Piesele ei sunt puternice și tari ca să surpe întăriturile. Iar izvodirile minții, le răsturnăm și gândurile le facem roabe ascultării de Hristos, pentru că noi trăim în Duhul, nu în fire. Suntem duhovnicești și nu firești. Ascultăm de îndemnurile Duhului, nu de ale firii.  

  Romani 8:5-9.”În adevăr, cei ce trăiesc după îndemnurile firii pământești umblă după lucrurile firii pământești, pe când cei ce trăiesc după îndemnurile Duhului umblă după lucrurile Duhului. Și umblarea după lucrurile firii pământești este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viață și pace. Fiindcă umblarea după lucrurile firii pământești este vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu, căci ea nu se supune Legii lui Dumnezeu și nici nu poate să se supună. Deci cei ce sunt pământești nu pot să placă lui Dumnezeu. Voi însă nu mai sunteți pământești, ci duhovnicești, dacă Duhul lui Dumnezeu locuiește în adevăr în voi.” - Total opuse sunt îndemnurile Duhului și lucrurile Duhului, de îndemnurile firii și lucrurile ei. Cei pământești umblă după lucrurile firii, iar cei duhovnicești după lucrurile Duhului. Unul umblă după viață, celălalt după moarte. Umblarea după lucrurile firii este vrăsmășie împotriva lui Dumnezeu, căci ea nu se supune Duhului, căci nu poate face asta. Noi nu suntem firești, ci duhovnicești, pentru că Duhul Domnului locuiește în noi. Și asta Îi face Domnului plăcere de noi. Cât despre cei firești, ei nu pot să placă lui Hristos, chiar dacă ar fi oameni buni. Diferența o face Duhul Sfânt care nu și-a făcut locuința în oamenii firești, pentrucă nu L-au descoperit, pe Hristos ca Domnul lor.  

   Mulțumim Tată pentru că ne-ai trimis Duhul Sfânt, ca să ne nască din nou, fiii ai Tăi, născuți din Tine, prin Duhul. Vrem să trăim viața lui Hristos în permanență, o viață duhovnicească și să umblăm călăuziți de îndemnurile Duhului, pentru veșnicie, de aici și de acum. Amin!  

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/238262/indemnurile-duhului-vs-indemnurile-firii