Devoțional - Psalmul 1
Autor: Gabi Gheorghiaș
Album: La adăpostul Cuvântului - Psalmi
Categorie: Citire de fiecare zi

„El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care își dă rodul la vremea lui și ale cărui frunze nu se veștejesc; tot ce începe duce la bun sfârșit. Nu tot așa este cu cei răi, ci ei sunt ca pleava, pe care o spulberă vântul." - Psalmul 1:3-4


Sursa de viață, putere, înțelepciune și rodnicie sufletească este izvorul curat și nesecat al adevărului lui Dumnezeu. Dacă ne hrănim mintea cu învățăturile și principiile Cuvântului Său, tot ceea ce facem este folositor și durabil. În schimb, dacă cineva își alimentează gândurile, sentimentele și planurile cu ceea ce este potrivnic adevărului și din firea pământească, este ușor de dus încoace și încolo de orice dorință, teorie și filozofie omenească. Totodată, este important să începem să mergem pe calea ascultării de Dumnezeu, dar la fel de important este să continuăm și să ducem la bun sfârșit umblarea pe calea mântuirii, lucrarea și misiunea la care am fost chemați.

Rugăciune


Tatăl nostru care ești în ceruri, ne închinăm și Îți mulțumim că ne-ai creat să fim în relație cu Tine și să reflectăm caracterul Tău! Recunoaștem că, într-o lume care s-a înstrăinat de Tine și de valorile Împărăției Tale, avem nevoie de resursele vieții veșnice! Îți mulțumim că în Domnul și Mântuitorul nostru Isus Hristos este Pâinea și Apa vieții! Dorim să fim călăuziți de Duhul Sfânt în umblarea noastră pe calea mântuirii până la capăt, să aducem roadă arătând dragostea Ta în jurul nostru prin orice atitudine, vorbă și faptă bună! Te rugăm să ne sfințești gândurile, vorbele și faptele, ca în toate să Te reprezentăm pe Tine și să facem lucrările Tale! Îți mulțumim și Te slăvim în veci, Tată, Fiu, Duh Sfânt! Amin.
 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/237279/devotional-psalmul-1