Magnetul dragostei
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

                                                  Magnetul dragostei

   Romani 5:5 ”... . dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre, prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat.”

   Dumnezeu este ”dragostea”. Când a fost turnată ”dragostea” în noi? Atunci când am fost născuți din nou și Duhul lui a venit să ne locuiască, iar trupul nostru a devenit Templul Duhului Sfânt. Dragostea nu este ceva, este Cineva, este Hristos, este un Duh viu, care a umplut duhul nostru și care a adus viața în duhul care era mort prin întâiul Adam. Odată venită în noi această ”dragoste”, avem posibilitatea de a ne schimba mintea, care era cuprinsă înainte de lucrurile lumii, acum le scoatem afară și aducem lucrurile Duhului, a ”dragostei” în noi. Ne punem de acord pentru asta cu Duhul și-I dăm loc să răspândească în tot sufletul (minte, sentimente și voință) lucrarea ”dragostei” care este ca un magnet puternic care atrage și stăpânește fiecare colțișor din mintea noastră într-un mod misterios și neînțeles de noi, dar sigur pe ceea ce lucrează în sufletul nostru, care trebuie și el regenerat într-un proces mai scurt, ori mai lung după cum ne înnoim mintea și adus la viața lui Hristos, liber de orice legături și relații nesănătoase și în care Duhul Sfânt ne revelează Cuvântul care statornicește relația noastră cu Tatăl, prin cunoașterea Lui.”Dragostea” fiind magnetul care ne lipește de Domnul, în așa fel că devenim un singur Duh. Duhul Lui, plus duhul meu, egal, un singur Duh.

   1 Corinteni 6:17.”Dar cine se lipește de Domnul este un singur duh cu El.”

   Această lipire, acest magnet al dragostei lui Dumnezeu, este de neînțeles de noi. Ceea ce noi înțelegem acum prin credință, este, că dacă Hristos zice că suntem un singur Duh cu El, credem și punct. Când Îl vom vedea în față pe Mirele nostru Isus Hristos, nu va mai fi nevoie să credem, ci vom înțelege deplin ”Dragostea” care ne-a făcut UNA. Vom vedea și vom trăi pentru veșnicie în prezența ”Dragostei” și nimic nu ne va mai despărți de ”dragostea” lui Isus Hristos. Acestă lipire, eu am numit-o magnetul ”dragostei” care face în noi o conexiune divină, pentru că Duhul care a rezultat din Duhul lui + duhul nostru = UNA. Acest UNA locuiește în trupul meu și domnește, stăpânește toată ființa mea, duh, suflet, trup. Este de nedespărțit, unit pentru veșnicie, prin acest magnet al ”dragostei”, prin care nu poate nimeni și nimic să ne separe.”Dragostea” Lui a fost turnată în noi, prin Duhul Lui. Nimic nu ne poate despărți de ”dragostea” Lui. Și această nedespărțire nu este datorită puteri și tăriei noastre sufletești, care încă este în proces de perfecțiune, ci, datorită Duhului lui Hristos, care locuiește în noi.

   Romani 8:35,38, 39.”Cine ne va despărți pe noi de ”dragostea” lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia? Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălțimea, nici adâncimea, nici o altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de ”dragostea” lui Dumnezeu, care este în Hristos Isus, Domnul nostru.”

   Mulțumim Tată, pentru ”dragostea” care ne face una cu Tine, cu Isus și cu Duhul Sfânt, pentru că Dumnezeu este ”dragostea”.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/236574/magnetul-dragostei