Deci să mărturisesc
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

                                                          Dacă mărturisești   

   Romani 10:9-10.”Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit. Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.”    

   Prin cuvântul ”mântuire” nu înțelegem numai iertarea de păcat, ci și vindecare, eliberare, prosperitate, pentru care trebuie să mărturisim cu gura noastră prin credință, orice promisiune a lui Hristos, în situațiile din viață, ca să facem activ orice lucru de care am avea nevoie. Mărturisirea Cuvântului lui Dumnezeu cu gura noastră este o armă prin care primim iertarea de păcate, vindecarea de boli și orice am dori pentru noi. Când cerem de la Tatăl, mărturisindu-ne credința în puterea Lui, putem avea orice am dori, pentru o relație autentică și sănătoasă cu El și cu cei din jurul nostru. Câteva refernțe:   

    Fapte Apost. 16:30-33~_."& ~i-a scos aferă și le-a zis: ”Domnilor ce trebuie să fac ca să fiu ”mântuit”? Pavel și Sila i-au răspuns: ”Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit Tu și casa ta. Temnicerul i-a luat cu el, chiar în ceasul acela din noapte, le-a spălat rănile și a fost botezat el și toată casa lui.” ---- ”Mărturisirea” a avut loc în această lucrare de mântuire, adică iertarea temnicerului și a casei lui.   

    Evrei 11:33-35.”Prin credință au cucerit ei împărății, au făcut dreptate, au căpătat făgăduințele, au astupat gurile leilor, au stins puterea focului, au scăpat de ascuțișul săbiei, s-au vindecat de boli, au fost viteji în războaie, au pus pe fugă oștile dușmane. Femeile și-au primit înapoi morții lor înviați; unii ca să dobândească o înviere mai bună, n-au vrut să primească izbăvirea și au fost chinuiți.” --- A avut loc aici ”mărturisire”? Da, acești eroi ai credinței au mărturisit cu gura lor în toate aceste lucruri și au fost biruitori. Altfel cum ar fi cucerit împărății, cum ar fi astupat gurile leilor, cum ar fi stins puterea focului, cum s-au vindecat de boli? Cum, toate aceste lucruri fără mărturisirea cu gura lor?     

   Apocalipsa 12:11.”Ei l-au biruit prin sângele Mielului și prin Cuvântul ”mărturisirii” lor și nu și-au iubit viața chiar până la moarte.” --- Ne place să fim creștini, mai ales în poziții de superioritate, să slujim, să mărturisim pe Domnul la microfoane, dar să-L ”mărturisești” în fața celor ce pot să-ți fac orice rău, nu-i chiar ușor și fără să fii ”fiu” născut din El, nu poți trece testul.”Mărturisirea” lui Hristos te pune în pericol cu lumea, dar te face biruitor și puternic în credință, pentru a duce ”mântuirea” mai departe,”mărturisind” că noi nu suntem aici stăpâni, ci călători spre o patrie mai bună, care am apucat-o aici și acum, pentru veșnicie împreună cu Isus.

   1 Ioan 1:2.”pentru că viața a fost arătată și noi am văzut-o și ”mărturisim” despre ea și vă vestim viața veșnică, viață care era la Tatăl și care ne-a fost arătată.” --- Pe cine ”mărturisim” noi?”Mărturisim Viața”, adică pe Domnul Isus Hristos. Cum o ”mărturisim”? O ”mărturisim” din dragoste, cu râvnă, cu răbdare, cu credință și siguri de izbânda noastră aici și acum și o veșnicie. Asta este ”mărturisirea” noastră. Isus Hristos în noi și pentru noi, în orice circumstanțe am fi și am trece.     

   Mulțumesc Tată drag! Și fiindcă avem un Mare Preot însemnat, care a străbătut cerurile - pe Isus, Fiul lui Dumnezeu - să rămânem tari în ”mărturisirea” noastră.” Evrei 4:14.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/235718/deci-sa-marturisesc