A auzi și a fi
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

                                      A auzi și a fi

   Auzim multe lucruri, în vremea asta în lume. Puține și foarte puține îți dau avânt, speranță, înviorare și te ajută să trăiești. Cele mai multe te sperie, te doboară, te duc în depresii și te fac să nu dormi nopțile. Nici o luptă nu-ți trebuie ca să ”fii” ceea ce ai auzit. De exemplu se aude mereu: ”un nou val de covid”. O, iar vine, să mă aprovizionez împotriva lui. O faci și nu trece mult și ce ai auzit, a sosit. Faci testul și covid... E foarte ușor „a auzi și a fi”. Exemple sunt între tinerii necăsătoriți, în familii, la serviciu, în lume. Așa auzind vorbe, trăiri, umblări și iubiri, oamenii iau modele și ”sunt”, ceea ce au auzit. Mulți văd că ceea ce au devenit este greșit, dar zic, asta este, așa e lumea, așa ”sunt” și eu, ce va fi va fi. Și uite lumea modernă ”este” cum ”este”. Trăiește cum trăiește. Dar este un ”Adevăr” adevărat și acesta este Hristos, care spune: ”de la început nu a fost așa”. Voia Lui de la început a fost, să auzi glasul Lui și să fii ceea ce ai auzit, să fii ca El. A și întocmit omul după chipul Lui. L-a și așezat aproape de El, în mediul Lui de influiență. I-a și vorbit ca să-I audă voia Lui pentru el. Omul ”era” fericit,”era” ca Dumnezeu. Dar a venit un moment când omul a ”auzit” un alt glas, era mincinosul, diavolul și omul i-a crezut minciunile. Dacă Adame ai uitat ce L-ai auzit pe Dumnezeu spunându-ți, acum uite ”ești” ca cel pe care l-ai auzit, slava lui Dumnezeu a căzut de pe el și a devenit slava satanei. Dacă nu ai discernere la ce auzi, ajungi să ”fii” ceea ce ai auzit. Acum apare o întrebare: Cum putem auzi noi despre viață ca să scăpăm din moartea care domnește peste om de la Adam și care mereu ne vorbește și noi auzim moarte peste tot, vorbesc moarte spirituală, care ne face să fim plini de frică, rușine, boală, dependențe și lucrurile celui rău? Cum? Să vedem câteva referințe Biblice.

   Romani 5:17.”Dacă deci, prin greșala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc în toată plinătatea, harul și darul neprihănirii, vor domni în viață prin acel unul singur, care este Isus Hristos.” - Am trăit moartea spirituală, care a domnit pe pământ de la Adam și nu a fost ușor, dar acum am auzit că, în Hristos este o ”viață” în care poți să domnești, aici și acum, pe pământ ca în cer, prin Isus Hristos, atunci când primești în toată plinătatea harul și darul neprihănirii. Am crezut, am primit și am început să domnesc, când am devenit omul nou în Hristos, prin nașterea din nou. Deci am ”auzit” și ”sunt” ceea ce am auzit. Ce am auzit? Am auzit că ”sunt” neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos. Și ”sunt”, domnesc în viață, prin Hristos, în acest proces de înnoire a minții.

   Romani 5:1.”Deci, fiindcă suntem socotiți neprihăniți, prin credință, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.” - Ce am mai auzit și pot să fiu? Am auzit că datorită neprihănirii lui Hristos în mine, am ”pace” cu Dumnezeu, prin El. Și asta nu pentru cine sau ce sunt eu, ci pentru cine este El în mine, eu sunt neprihănirea Lui și am pace în inima mea. Aleluiaaa, am auzit și sunt. Mare grijă la ce auzim. Auzim rău și putem deveni rău. Dar atenția noastră este, să auzim ”viață” și suntem ”viață” din Hristos, ca să dăm mai departe ”viață” și nu moarte.

   1 Corinteni 3:16.”Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi?” - Dacă ați uitat cumva,”auziți” acum: ”voi sunteți” Templul lui Dumnezeu și Duhul Lui locuiește în voi, de la nașterea din nou. Auziți și sunteți. Zeci de ani creștinii au auzit aceste cuvinte prețioase, că cine ”sunt” și mulți nici astăzi nu știu cine sunt. Dacă îi întrebi, răspund, sunt un păcătos iertat. Ooo, dar auzi chiar acum: păcătosul a rămas în groapa de unde tu ai înviat cu Hristos la o viață nouă, un om nou în El, cum este El, cu neprihănirea Lui și poți declara cu toată încrederea ”sunt” neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos, iar Duhul Lui locuiește în mine, căci nu mai sunt un păcătos. Identitatea mea este ”neprihănit” în Hristos. Acum spun: Am ”auzit” am crezut și ”sunt” ceea ce Dumnezeu a hotărât să fiu. Amin!

   Mulțumesc Tată! Glasul Tău a ajuns până la inima mea. L-am auzit, L-am crezut, L-am primit. Am murit împreună cu Hristos și am înviat împreună cu El și cred asta și ”sunt” cine zice El că ”sunt”, sunt fiu al Său, preiubit de Tatăl. Nimeni nicicând nu mă va despărți de dragostea LUi. Aud când îmi vorbește și sunt cine zice El că sunt. Sunt neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos. Amin!




Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/233987/a-auzi-si-a-fi