Cum și unde creștem
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

                                    Unde și cum creștem?

    Noi suntem duhuri dătătoare de viață. Primim viață și dăm viață. Duhul nostru este viu, din pricina neprihănirii lui Isus  în noi. Duhul nostru este perfect, așa cu va fi toată veșnicia. În ”duh” lucrarea de la cruce este finalizată. Suntem ”una” cu El,”una” în El și ”una” pentru El. Suntem ”una” ca Trup al Lui pe pământ, Hristos Capul și noi Trupul. În duh nu mai necesită îmbunătățiri. Acolo s-a ”sfârșit”. Odată în duh am purtat ”natura” păcătoasă, acum purtăm ”natura” dumnezeiască. Duhul a fost născut din nou, prin har și prin credință. Acolo este Lumină, este Hristos. Deci duhul celui născut din nou este desăvârșit, sfințit pe deplin.

   1 Corinteni 15-45b.”. . Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viață.” - Domnul Isus este al doilea Adam, duhul dătător de viață. Omul ”Isus” a fost făcut ca noi, prin nașterea fizică, ca noi să devenim ca El, prin nașterea duhovnicească, în duh.

   1 Corinteni 6:17.”dar cine se lipește de Domnul este un singur duh cu El.” - Suntem ”una” cu El. Duhul Lui și duhul nostru sunt același duh.

   Galateni 4:6.”Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său.” - Duhul Lui și duhul nostru nu mai sunt separate. Duhul lui Isus și duhul nostru sunt”una”. Ceea ce s-a separat (a murit) în Eden, dar în și cu  Hristos au înviat. Este viață desăvârșită, în duhurile noastre. În duh nu mai trebuie ”creștere”. Este desăvârșire, este natură dumnezeiască, este lumină. Dar unde trebuie creștere în viața noastră?

   În suflet și trup, este șantier deschis, grădină de lucrat, în Duhul și prin Duhul. Aici trebuie credința în acțiune. În duh viața lui Isus, a acționat spontan. Ai crezut și a avut loc schimbul de la cruce. Isus a zis: ”voi sunteți lumina lumii”, da, lumina din duh trăită în suflet și trup, răspândește strălucirea vieții lui Hristos, prin noi, împrejurul nostru. Lumina nu rămâne ascunsă. Ea strălucește și unde ajunge ea, întunericul dispare. Problema noastră este să întindem mâna Duhului Sfânt din duhul nostru și împreună intrăm în șantier, grădina inimii și minții noastre, care trebuie curățată și mintea înnoită, cu Hristos. De ce curățăm? de rămășițele omului vechi adamic, de vorbe, fapte, obiceiuri, tradiții, adicții și prin Duhul adus în loc Cuvântul Evangheliei, cu vorbele sfințite, cu faptele neprihănirii lui Hristos, cu dragostea lui Hristos, cu voia lui Hristos, cu stăpânirea lui Hristos... Mintea schimbată din duhul, prin Duhul, va avea puterea de a aduce în suflet și trup, viața lui Hristos, rostind adevărul Evangheliei în crednță, trăind și umblând prin Duhul faptele neprihănirii lui Isus. Asta înseamnă ”creștere” în credința lui Isus. Teritoriul sufletesc trebuie luat în stăpânire, ca ”odihna” lui Hristos să stăpânească întreg sufletul și trupul nostru.

   1 Petru 2:1-3.”Lepădați orice răutate, orice vicleșug, orice fel de prefăcătorie, de pizmă și de clevetire și ca niște prunci născuți de curând, să doriți laptele duhovnicesc și curat, ca prin el să creșteți spre mântuire, dacă ați gustat în adevăr că bun este Domnul.” - Petru zice: ” prunci născuți de curând” voi trebuie să doriți ”creștere”, să vă maturizați, să fiți mari, fiii maturi pentru Tata, când va dori să vă trimită la lucrul Lui. Nașterea din nou a fost în duh, iar creșterea este în sufletesc, o minte, sentimente și voință  schimbată după standarde divine, dumnezeiești. Asta înseamnă transformare minții și înnoirea cu Cuvântul lui Dumnezeu, în fiecare zi. Mulțumim Doamne, și vrem să ”creștem”, pentru folosul Împărăției Tale, începând de aici până în veșnicie. Vrem să descoperim tot mai mult din Tine și să Te cunoaștem din relație și experiențe autentice. Amin!

 


Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/231923/cum-si-unde-crestem