Ce om s-ar potrivi mai bine cu rolul dat lui Moise de Dumnezeu, pentru a scrie o vastă relatare a istoriei omenirii de la creație până la Cannan?
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

„Ce om s-ar potrivi mai bine cu rolul dat lui Moise de Dumnezeu, pentru a scrie o vastă  relatare a istoriei omenirii de la creație până la Cannan?

 1. Moise a scris 125.139 de cuvinte în cele cinci cărți ale sale. Biblia conține aproximativ 611.000 de cuvinte, ceea ce înseamnă că Moise a scris puțin mai mult de 20% din Biblie. Petru ne spune că Duhul lui Hristos a fost în toți profeții, inclusiv în Moise. Duhul l-a inspirat pentru munca uimitoare pe care a făcut-o. Moise a fost singurul profet dublu: a văzut trecutul și a prezis viitorul.

2. Moise a fost un lider uimitor, om de stat și legiuitor. A lovit Egiptul cu urgii și și-a dus poporul în libertatea deșertului să transforme o mulțime uriașă de sclavi într-o națiune coerentă.

3. Hristos și-a condus poporul prin marii conducători ai Bibliei. El este Regele regilor și Domnul domnilor și ne-a adus harul lui Dumnezeu. El ne-a luat pe noi, robii păcatului, și ne-a făcut un neam de preoți și de regi slujitori cu bucurie ai lui Dumnezeu pentru veșnicie.

4. Moise a fost cea mai umilă persoană de pe pământ din timpul său. Hristos este izvor de smerenie pentru toți sfinții smeriți în orice moment. Umilința este o trăsătură divină, nu o calitate umană.

5. Aplicație: Nici o altă scriere antică nu descifrează originea universului și nu a dat  o lege pentru a aduce sănătatea minții indivizilor și societății și, de asemenea, oferă o înțelegere cuprinzătoare a cine este Dumnezeu. Citiți cele cinci cărți ale lui Moise și o să-L vedeți pe Hristos în toată complexitatea Sa.”

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/228674/ce-om-s-ar-potrivi-mai-bine-cu-rolul-dat-lui-moise-de-dumnezeu-pentru-a-scrie-o-vasta-relatare-a