Dragostea lui Dumnezeu nu are măsură
Autor: Biserica Efraim
Album: Dragostea lui Dumnezeu
Categorie: Meditație

Nu măsura dragostea pe care Dumnezeu o are pentru tine, prin câtă sănătate, bogăție și confort aduce El în viața ta. Dacă așa s-ar măsura dragostea lui Dumnezeu, înseamnă că Dumnezeu l-a urât pe apostolul Pavel... Dacă toate versetele din Biblie s-ar pierde înafară de Ioan 3:16, am avea în continuare Biblia, pentru că toate versetele sunt cuprinse în Ioan 3:16. „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru a oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” 

Dragostea lui Dumnezeu nu are nici o legătură cu obiectul iubirii Sale. Dragostea lui Dumnezeu se bazează pe caracterul Celui care ne iubește. Isus Hristos, prin Dumnezeu Tatăl ne iubește. El ne iubește pur și simplu. Nu putem să facem nimic ca să o merităm. Când ne trezim dimineața, El pur și simplu ne iubește. Înainte să mergem la culcare seara, El ne iubește. Când facem lucruri pe care nu ar trebui să le facem, El ne iubește. Când suntem în locuri în care nu ar fi trebuit să fim, El ne iubește. În zilele de suferință, în zilele în care pierzi pe cineva, în zilele de întuneric, când ni se pare că toate lucrurile din jurul sufletului nostru au cedat, El a venit (El a fost prezent). Asta înseamnă să fii iubit. Nu că suferința a dispărut repede, nu că pierderea a dispărut vreodată. Hristos a venit! Pentru că orice s-ar întâmpla în viața aceasta, vom fi cu Hristos pentru totdeauna. Dacă aceasta este speranța ta, poți să fii deprimat, poți să fii doborât, dar nu te dai niciodată bătut. Unul din lucrurile care i-ar ajuta pe cei mai mulți oameni acum este să găsești orice verset din Biblie care vorbește despre dragostea fără limite și necondiționată a lui Dumnezeu.

Memorează-le!

Meditează la ele, până vei ajunge să le crezi.

Continuă să crezi că Dumnezeu te iubește așa cum a spus că o face și nu te vei teme să vii în prezența Lui. Întreaga Biblie este o poveste de dragoste. Este o poveste de dragoste între Dumnezeu și om. Dumnezeu te iubește! Nu poți citi Biblia fără să realizezi că Dumnezeu te iubește. Nu poți citi Biblia fără să realizezi că Dumnezeu urăște păcatul, iar Dumnezeu va judeca păcatul. Biblia este plină de dragoste, de har, de milă și de iertare. Când privesc la Hristos, murind pe cruce, văd scris cu litere luminate că întreaga lume poate vedea: „Dumnezeu este Dragoste!” 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/224998/dragostea-lui-dumnezeu-nu-are-masura