A face vs. a crede
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

                    A face vs. a crede

   A face fapte, lucruri, slujiri... pentru a fi mântuit și pe placul lui Dumnezeu este ceea ce învață religia și nu credința lui Dumnezeu. Să faci tot mai mult și mai bine lucrurile este învățătura fiecărei grupări religioase. Oare Dumnezeu a dat pe Isus să moară, să învieze să se înalțe la cer ca noi să fim mai buni astăzi decât ieri și să avem câteva sărbători pe an în care să-I cântăm, să ne închinăm să-L miluim cât de mult a suferit și să ne batem în piept cu credința noastră veche de ani mulți? Oare ăsta-i Adevărul adevărat? Ori este adevărul fiecăruia care a fost prins în aceste adevăruri, care-l fac pe om doar să-și liniștească pe moment conștiința împovărată de păcat, cu fiecare faptă bună făcută azi și mâine să faci iar păcat? Când întrebi de relația cu Dumnezeu, de siguranța mântuirii răspunsul este: ”asta știe Dumnezeu”. Dragul meu trebuie să știi și tu. Pe baza Cuvântului Evangheliei cei doi piloni pe care ne ancorăm și ne bizuim viața când dorim să-L cunoștem pe Dumnezeu, prin Isus Hristos sunt: ”harul și neprihănirea” prin credință, nu prin fapte. Harul ni se dăruiește în Hristos și neprihănirea care o primești prin credința și duce la credința în lucrarea terminată a lui Isus la cruce. Acesta este momentul când Duhul Sfânt pe baza credinței în Cuvântul auzit și crezut te naște din nou o făptură nouă în Hristos și acest lucru îți dă siguranța mântuirii și bucuria întâlnirii cu Hristos. Este timpul când ai schimbat împărăția. Împărăția lui Dumnezeu a venit înăuntrul tău, ai devenit Templul Duhului Sfânt, fiu de Dumnezeu și moștenitor împreună cu Hristos. Acum urmează faptele credinței, izvorâte dintr-o relație de dragoste cu Hristos, fiind zidiți în El. Acestea sunt faptele autentice credinței lui Isus, pusă în noi.

   Efeseni 2:8-10.”Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și acesta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte ca să nu se laude nimeni. Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.”

   Legea (azi religia) nu este întemeiată pe credință, ci ea zice Galateni 3:12-14.”Cine va face aceste lucruri va trăi prin ele.” Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii (a religiei astăzi și care zice ”să faci ca să fii pe placul lui Dumnezeu) făcându-se blestem pentru noi. Isus s-a făcut blestem ca noi să fim binecuvântarea lui Dumnezeu și neprihănirea LUi.

   Galateni 3:10.”Căci toți cei ce se bizuiesc pe faptele Legii (azi religiei) sunt sub blestem; pentru că este scris: ”Blestemat este oricine nu stăruiește în toate lucrurile scrise în cartea Legii, ca să le facă.” Nimeni nu a reușit să împlinească Legea, decât Hristos și religiile fiecare au seturile lor de reguli și legi luate tot din Legea veche, pe care religia pedalează, dar care niciodată nu pot naște un om din nou, ca omul să poată intra într-o relație cu Mântuitorul lui, pentru veșnicie, sigur de mântuirea lui, care să o poată duce mai departe, aducând și alți fii la slavă în Hristos și la binecuvântarea făgăduită.

   Mulțumim Isus pentru lucrarea Ta terminată la cruce, prin care putem să ne mântuim viața trăind o relație autentică cu Dumnezeu Tatăl și cu Duhul Sfânt, prin Tine Hristosul lui Dumnezeu și Iubitul sufletele noastre. Mulțumim  pentru har și credință. Mulțumim că ne-ai pregătit și faptele credinței, ca să umblăm în ele. Te iubim Doamne! Amin!






Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/219607/a-face-vs-a-crede