A șters, a desbrăcat
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

 

          A șters, a desbrăcat

  

Coloseni 2:13-15.”Pe voi care erați morți în greșelile voastre și în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viață împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greșelile. A șters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră și ne era protivnic și l-a nimicit pironindu-l pe cruce. A desbrăcat domniile și stăpânirile și le-a făcut de ocară înaintea lumii, după ce a ieșit biruitor asupra lor prin cruce.”

   

Adevărul adevărat este, că noi toți eram morții în greșelile și păcatele noastre, în care trăiam conduși de poftele firii noastre pământești, după conducerea domniilor și stăpânirilor acestui veac, adică domnul puterii văzduhului acestuia, diavolul. Dar Dumnezeu ne-a adus la viață împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greșelile. Când ne-a iertat? Atunci la cruce și acum când am acceptat să venim la viață din moarte, greșeli și păcate, care ne separau de viața lui Hristos, fiind liberi față de neprihănirea lui Hristos și fluturând-o pe a noastră, care ne ținea robi ai păcatului. Am făcut prin credință pe Hristos, Domnul și Mântuitorul nostru, am murit față de păcat și am înviat împreună cu El, la o viață nouă în Hristos, primind prin credință neprihănirea Lui, lepădând-o pe a noastră. Ce a mai făcut Isus la cruce pentru a ne da viața din belșug? Ne-a dat biruința, prin biruința Lui. El zice: ”Îndrăzniți, Eu a biruit lumea.” A șters zapisul. Zapisul este un document, o dovadă scrisă, potrivnic omului, pe care l-a nimicit imobilizându-l pe loc, țintuit pe cruce. Acest zapis era cele zece porunci, pe care omul nu a fost în stare să le împlinească. Doar OMUL Isus l-a împlinit, pentru noi, deschizându-ne drum la Tatăl. Poruncile erau, dacă faci bine, vei avea bine, dacă faci rău vei avea rău. Era bazat pe puterea omului. Dar acum nu mai sunt valabile poruncile? Ba da, sunt valabile, le-a scris Însuși Dumnezeu cu mâna Sa, dar nu ne cere să le împlinim ca să-I fim pe plac și să ne ierte, să ne facă bine, nu, ci le trăim pentru că suntem morți împreună cu Hristos față de păcat și vii pentru Dumnezeu în Hristos, iar neprihănirea Lui ne-a desbrăcat de firea noastră, care a fost răstignită împreună cu Isus și am venit la viața învierii  împreună cu El. Suntem neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos. Aici este libertate de a nu mai păcătui, pentru că unde este Duhul Domnului este libertate, iar poruncile sunt o delectare, o plăcere împlinite din dragoste. Suntem liberi de tot ce ne mai ține robi, prin înnoirea minții cu Cuvântul Domnului. Iar o bucurie și mai mare este că la cruce Hristos, a desbrăcat de puterea și autoritatea lor domniile și stăpânirile din locurile cerești, adică diavolul, făcându-l  de ocară în fața lumii, prin cruce. Pentru fiii de Dumnezeu este libertate, cel rău nu are putere asupra lor decât atât cât ei îi dau atunci când se abat de pe teritoriul lui Hristos, împlinindu-și firea și ascultând minciunile diavolului. Atunci sunt ușor manipulați și atacați. Dar o învățătură bună a Evangheliei și cunoașterea identități noastre în Hristos, ne poate ține dependenți în toatalitate de Hristos, rămânând în El, cu El și pentru El, iar diavolul rămâne rușinat, așa cum Hristos l-a făcut la cruce. Isus a ieșit biruitor asupra Lui prin cruce, iar noi trăim în biruința Lui, înțelegând cine suntem, ce avem, unde suntem și cum trăim în Hristos.

   

Mulțumesc Tată drag, că dintr-un om mort în păcat, care eram eu, Tu prin Duhul lui Hristos, m-ai adus la viață, mântuindu-mă prin harul Tău și prin credință, făcându-mă Fiu al Tău și neprihănirea Ta, în Hristos. Cât despre diavol, Luca 10:19 zice.”Iată că v-am dat putere să călcați peste șerpi și scorpii și peste toată puterea vrăsmașului: și nimic nu vă va putea vătăma.” Parafrazez Coloseni 3:3.”Căci eu am murit și viața mea este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.” Slavă LUI! Acolo la cruce, am călcat peste toată puterea celui rău în Duhul, iar acum trăiesc în Duhul și învăț, da învăț să și umblu în Duhul, în fiecare zi, pe pământ ca în cer, trăind biruința Lui, împreună cu El aici și acum. Amin!

 


 


Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/218204/a-sters-a-desbracat