OAMENI AI LUCRULUI BINE FĂCUT - PROROCUL SAMUEL
Autor: Puchea Dorel
Album: Predici personale
Categorie: Diverse

18. PROROCUL SAMUEL

- 1 Samuel cap. 1 -

 

„Samuel” – „Dumnezeu a auzit”

Pe Samuel l-a auzit Dumnezeu de fiecare dată când a strigat la El. Noi când strigăm la El? Cum strigăm? Și atunci când strigăm ne răspunde?

 

1. ERA PLĂCUT DOMNULUI ȘI OAMENILOR – 1 Sam. 2:26

- Trebuie să fim plăcuți mai întâi Domnului, apoi oamenilor. Acest lucru trebuie să se întâmple întotdeauna, în orice împrejurare.

 

2. L-A SLUJIT PE DOMNUL DE MIC COPIL – 1 Sam. 3:1

- De când Îl slujești pe Dumnezeu?

- Unde sunt tinerii bisericii?

- Îl slujesc ei pe Domnul? Cum?

 

3. A SLUJIT DOMNULUI ÎNTR-O VREME DE SECETĂ SPIRITUALĂ – 1 Sam. 3:1

- Astăzi este o vreme de secetă spirituală. Ce facem noi? Cum reacționăm la ispite? Cum slujim?

 

4. A RĂSPUNS „PREZENT” LA GLASUL DOMNULUI – 1 Sam. 3:10

- Dumnezeu a făcut trei lucruri: a venit (S-a prezentat în Templu), S-a înfățișat (i S-a arătat lui Samuel) și l-a chemat. În alte traduceri ale Bibliei expresia „S-a înfățișat” este tradusă prin „a stat” (Biblia Ortodoxă tradusă de Gala Galaction și Vasile Radu) sau „să așăză” (Biblia Cantacuzino). Dumnezeu face și astăzi aceleași trei lucruri: Se prezintă în adunare înainte de a ne prezenta noi, stă înaintea noastră și ne cheamă pe fiecare pe nume. Unde suntem noi când El ne cheamă? Nu cumva „unul la holda lui și altul la negustoria lui” (Mat. 22:5)?

 

5. A CONTRIBUIT LA VICTORIA ÎMPOTRIVA FILISTENILOR – 1 Sam. 7:10-13

- Fiecare dintre noi avem bătăliile vieții noastre. Ce faci tu în bătăliile vieții tale? Lupți singur sau Îl chemi pe Domnul în ajutor?

 

6. A FOST UN LIDER DE NECONTESTAT – 1 Sam. 10:17

- Samuel a fost lider pentru că Dumnezeu l-a pus în această dregătorie. Când Dumnezeu te cheamă să fii, lider, ce faci tu?

- Sunt unii prin biserici care se pun ei înșiși sau sunt puși de oameni ca lideri de biserică (păstori, diaconi, prezbiteri etc.), dar nu Dumnezeu îi pune. Când nu te pune Dumnezeu în slujbă, nu vei fi un lider bun.

 

7. ERA UN OM CU INIMA CURATĂ – 1 Sam. 12:3-5

- Ce fel de inimă avem noi?

- Ce mărturisesc oamenii despre tine? Ce mărturisesc prietenii? Ce mărturisesc colegii de serviciu sau de școală? Ce fel de mărturie este viața ta înaintea oamenilor? Viața ta MĂRTURISEȘTE DESPRE TINE. Viața ta SPUNE CE FEL DE CREȘTIN EȘTI.

 

8. ÎI PĂREA RĂU PENTRU POPOR – 1 Sam. 15:11

- Te doare dacă starea poporului nu este una bună? Te doare dacă poporul nu are un conducător bun? Te interesează soarta lui? Dacă da, atunci STRIGĂ LA DOMNUL CUM A STRIGAT SAMUEL!

 

CONCLUZIE: 1 Tim. 6:12

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/214155/oameni-ai-lucrului-bine-facut-prorocul-samuel