Cum se pedepsește corect un copil, un adolescent?
Autor: Slavik
Album: fara album
Categorie: Diverse

https: //growinwisdom1. blogspot. com/2021/03/cum-se-pedepseste-corect-un-copil-un. html

Pe buzele omului priceput se află înţelepciunea, dar nuiaua este pentru spatele celui fără minte. (Proverbele 10:13)

 

Cine cruţă nuiaua urăşte pe fiul său, dar cine-l iubeşte îl pedepseşte îndată. (Proverbele 13:24)

 

Nebunia este lipită de inima copilului, dar nuiaua certării o va dezlipi de el. (Proverbele 22:15)

 

Nu cruţa copilul de mustrare, căci, dacă-l vei lovi cu nuiaua, nu va muri! Lovindu-l cu nuiaua, îi scoţi sufletul din Locuinţa morţilor. (Proverbele 23:13-14)

 

Biciul este pentru cal, frâul, pentru măgar şi nuiaua, pentru spinarea nebunilor. Proverbele 26:3

 

Nebun – om care păcătuiește; om care zice că nu există Dumnezeu, ateu.

 

Nuiaua şi certarea dau înţelepciunea, dar copilul lăsat de capul lui face ruşine mamei sale. Proverbele 29:15

 

Nuia – vargă; băț subțire, lung și flexibil, obținut dintr-o ramură dreaptă de arbore sau dintr-o tulpină de arbust.

 

„Pedepseşte-ţi fiul, şi el îţi va da odihnă şi îţi va aduce desfătare sufletului” (Proverbe 29:17)

 

Pedepseşte-ţi fiul, căci tot mai este nădejde, dar nu dori să-l omori! Proverbele 19:18

 

Nu trebuie de dat la copil, adolescent mai mult de 40 de lovituri cu nuiaua, pe zi. Căci dacă îi vei da mai mult de 40 de lovituri pe zi, atunci îl vei umili. Înainte ca să-l pedepsești, explică-i că aceasta este manifestarea dragostei, și explică-i motivul pedepsei, și de ce îl pedepsești, scopul pedepsei. Prin pedepse îl vei motiva să-și schimbe gândirea, să lepede păcatele, să se smerească.

Copiii, adolescenții comit foarte multe păcate ascunse. Ei trebuie să fie pedepsiți nu pentru nota 2 la matematică, ci pentru păcate. Dumnezeu nu i-a făcut pe toți buni la matematică. Dumnezeu ne-a creat cu abilități diferite. Unul este bun la muzică, altul la pictat etc.

 Copiii, adolescenții nu trebuie să fie pedepsiți cu nuiaua în fiecare zi, ci o dată pe lună, dacă au păcătuit, sau dacă păcătuiesc. Unii părinți fac mai multe păcate decât copiii lor. Înțeleptul Solomon a zis că trebuie să fie pedepsit cu nuiaua, nu cu o curea, nu cu un brâu. Pedeapsa cu nuiaua este mai dureroasă decât cu o curea. Vor apărea răni în urma loviturilor cu nuiaua, vor ustura aceste răni. Nu trebuie de lovit copilul, adolescentul cu o nuia de bambus, ci doar cu o nuia subțire.

Trebuie să-i dai copilului, adolescentului atâtea lovituri, câte merită. Adică potrivit cu greutatea vinovăției lui (vinei lui). De exemplu, dacă a furat de la sărac, dă-i 40 de lovituri cu nuiaua. Iar dacă a furat de la un om foarte bogat, 1 euro, atunci dă-i 2 lovituri cu nuiaua. Nu-l pedepsi pentru fiecare păcat. Pe lângă loviturile cu nuiaua nu-i da alte pedepse. Pedepsește-l odată pe lună, chiar dacă face multe păcate, și în acea zi, dă-i atâtea lovituri câte merită, dar nu mai mult de 40 de lovituri. Cu nuiaua este mai dureros decât cu o curea. Trebuie de lovit cu nuiaua nu pe gleznă, nu pe picior, nu la fund. Trebuie de lovit cu nuiaua peste spinare, peste spate, peste mușchii spatelui, nu peste măduva spinării, nu peste coloana vertebrală, ci peste mușchii spatelui, nu peste rinichi. Copilul, adolescentul trebuie să se culce pe burtă, să-și întindă mâinile înainte, iar apoi părinții trebuie să-l lovească cu nuiaua peste mușchiul spatelui, mai sus de rinichi. Nu se permite de lovit cu altceva decât cu nuiaua subțire, nu de bambus. Nuiaua este flexibilă, nu este groasă. Cum trebuie de lovit corect? Copilul, adolescentul trebuie să se culce la pământ, la podea, pe burtă, să întindă mâinile înainte, iar părinții trebuie să ridice nuiaua sus, mâna trebuie să fie relaxată, și foarte rapid trebuie să accelereze spre spinarea copilului, adolescentului și pe tot parcursul procesului trebuie de privit locul unde dorești să lovești, când lovești cu nuiaua nu trebuie să cobori mâna prea jos, căci lovitura nu va fi bună, și nu trebuie să oprești mâna prea sus, căci de asemenea lovitura nu va fi bună. După ce ai accelerat, trebuie să oprești brusc nuiaua, trebuie să ții echilibrul cu picioarele pe tot parcursul procesului, trebuie să expiri relaxat aerul, când lovești, iar când ridici nuiaua trebuie să inspiri relaxat aer. Lovitura perfectă se lipește de spinarea copilului, adolescentului, și el simte durere. Când lovești trebuie să accelerezi cât mai rapid posibil, și trebuie să oprești brusc nuiaua la locul potrivit, iar ea din cauza că este flexibilă se va îndoi și va lovi spinarea, și se va lipi de ea foarte puțin timp. Este nevoie de antrenament. Nu pedepsi copilul în fiecare zi cu nuiaua. Nu-l pedepsi în fiecare zi, ci pedepsește-l doar o zi (o dată) pe lună. 12 zile pe an. Pedepsește-l doar dacă păcătuiește. Pe lângă pedeapsa cu nuiaua, trebuie să-l înveți pe copil, adolescent, profund din Biblie, trebuie să-i predici Evanghelia, trebuie să-l sfătuiești, să-l îndrepți, să-l mângâi, să-l motivezi să asculte de Dumnezeu, să-l îmbărbătezi, să-l direcționezi, să-l cârmuiești în Domnul, să-l convingi să împlinească chemarea, pe care a primit-o de la Dumnezeu, trebuie să-i arăți un exemplu bun, trebuie să-i prezinți oameni, care ascultă de Dumnezeu, ca să vadă exemplul lor de trăire. Dacă copilul tău a uitat să stingă lumina, nu-l pedepsi. Dacă copilul tău a uitat să oprească apa, nu-l pedepsi.

 

Dacă adolescentul este imoral, atunci pedepsește-l. Dacă nu dorește să studieze profund Biblia, pedepsește-l, dacă se răzbună singur, pedepsește-l etc. Dacă îl vei lovi cu nuiaua la fund, nu va avea efect. Fundul amortizează. Nu-l pedepsi pentru fiecare păcat, pe care l-a comis. Nu-l pedepsi mai des decât o dată pe lună. Cu nuiaua este dureros, dacă lovești corect. Mulți n-au fost loviți cu nuiaua pe spate. Loviturile cu nuiaua pe spate sunt mai efective decât loviturile cu o curea la fund. Lovește-l peste mușchii spatelui, mai sus de rinichi, nu pe măduva spinării, nu pe coloana vertebrală, nu peste alte părți ale corpului! Nu-l lovi cu palma, nu-l lovi cu pumnul, nu-l lovi cu piciorul, nu arunca cu ceva în el, nu-l lovi cu o curea, nu-l lovi cu altceva decât cu o nuia, nu-l scuipa, nu-l lovi cu arătătorul. Cu copilul trebuie de vorbit cu blândețe, eu de asemenea cu copiii vorbesc cu blândețe, chiar și cu aceia, care sunt foarte răi. Cu blândețe semnifică, să nu strigi la ei, să nu vorbești urât la adresa lor! Ai dreptul să-l pedepsești pe copilul tău cu nuiaua, doar dacă copilul tău a păcătuit. N-ai dreptul să-l pedepsești, dacă el din greșeală a stricat un pahar, etc. Toți facem greșeli. Ai dreptul să-l pedepsești pe copilul păcătos, până la vârsta când se va însura. Deci, dacă copilul tău are 30 de ani, și nu este însurat, și dacă nu ascultă de Dumnezeu ca mod de viață, atunci pedepsește-l cu nuiaua. Mulți maturi sunt mai răi decât copiii. Chiar și mulți maturi merită să fie pedepsiți cu nuiaua pe spinare! Dregătorii trebuie să aplice pedeapsa cu nuiaua la maturii, care sunt vrednici de cutare pedeapsă. Când nu-l pedepsești cu nuiaua pe copil, pe adolescent pentru fiecare păcat comis de el, atunci prin mila aceasta îl motivezi să-și schimbe gândirea, să se smerească. Este vreme când trebuie de pedepsit cu nuiaua, și este vreme când trebuie să avem milă. A avea milă înseamnă să nu dai pedeapsa, pe care o merită. Dumnezeu are milă de noi, chiar dacă merităm pedepse. Dar Dumnezeu pedepsește pe pământ, dar nu pe toți oamenii răi: )

 

Pedepsește copilul, adolescentul, doar dacă ai dovezi, că a păcătuit! ! !

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/211457/cum-se-pedepseste-corect-un-copil-un-adolescent