Cum să-ți protejezi copii de violatori?
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

Cred, că fiecare dintre noi și așa foarte bine înțelege, că unii copii sunt violați și aceasta reprezintă o realitate. Nu trebuie ca violul să vină în casa ta, ca să înțelegi aceasta. Nu demult am primit o scrisoare electronică, cu rugămintea să mă rog pentru câteva adolescente, care au fost silite de violator(i) și pentru tatăl lor, care a avut un accident vascular cerebral și a rămas orb la un ochi, când a aflat toate acestea. Aceasta a avut loc într-o familie creștină. Doamne, vindecă inimile lor, și restabilește-le sufletul! Dumnezeule, nu știm de ce s-a întâmplat așa, dar te rugăm varsă mila Ta peste aceste răni!

 

Ce să facem, noi părinții, când auzim aceasta?

 

Ce măsuri să luăm, ca să mărim siguranța copiilor noștri și să-i protejăm cât mai mult de violatori?

 

În zilele noastre, când societatea este atât de îngrijorată pentru că unii se poartă foarte urât, foarte dur cu copiii, trebuie să înțelegem 6 principii foarte importante:

 

1. Zidește cu copilul tău o relație de încredere.

 

De ce să nu încerci de la început să zidești cu copilul tău o relație, care este bazată pe încredere deplină, cu privire la domeniul intim? Atunci copilul ar fi în stare să ia în serios avertizările tale cu privire la violuri, și nu va avea senzația de vină sau de frică. Vorbește cu copilul tău, vorbește-i despre voia Lui Dumnezeu cu privire la sexualitate. Acesta este un subiect, pe care trebuie să-l învețe acasă, ci nu pe uliță. Nu permite ca lumea să fie primul învățător al copilului tău în această întrebare delicată. Înfăptuiește aceasta, ca părintele înțelept din Proverbele Lui Solomon (chiar dacă aceasta nu este atât de poetic, totuși, foarte important – va ține minte): "Fiule, ia aminte la înţelepciunea mea şi pleacă urechea la învăţătura mea… Căci buzele femeii străine (femeie imorală, curvă, preacurvă) strecoară miere şi cerul gurii ei este mai lunecos decât untdelemnul, dar la urmă este amară ca pelinul, ascuţită ca o sabie cu două tăişuri". (Proverbe 5:1,3-4)

 

2. Învață pe copil să vegheze asupra trupului său.

 

Trebuie să te stărui, în așa fel, încât copii tăi să înțeleagă, că trupurile lor aparțin doar lor și nimănui dintre oameni. Explică-le, că ei nu trebuie să se îmbrățișeze cu cineva sau să se sărute cu cineva, dacă nu doresc aceasta. Dacă Însuși părinții trăiesc potrivit cu acest principiu în relația lor cu copilul și în relația lor, atunci, copilul de la vârstă fragedă se va învăța să zică "NU" de fiecare dată, când cineva îl va atinge, fără ca el să dorească. Această metodă de a-l învăța pe copil cum să prevină violul, este mai bună, decât o avertizare serioasă din partea unor părinți, care are la bază frica.

 

Pe măsură ce copilul crește mai mare și poate să vorbească cu tine despre tot, cu privire la relația intimă, nu va fi de prisos să-i repeți: "Nimeni nu trebuie să se atingă de tine, cu scopul de a întreține cu tine relații intime!" Explică-i copilului tău, că nici un om matur nu trebuie să se atingă de locul lui intim, să-l roage să se dezbrace pentru ca să privească ceva acolo, doar dacă nu este vorba de control medical, în prezența părinților, sau cu permisiunea unuia dintre părinți. Dacă cineva, vreodată, în anumite împrejurări se atinge de vreun loc pe trupul copilului, îi face poze nud (Fără nici un veșmânt, complet dezbrăcat, gol), sau îl filmează nud, și îl roagă să nu zică la nimeni, atunci copilul trebuie numaidecât să zică despre aceasta părinților. Încurajează-i pe copii tăi să relateze despre orice caz, când cineva s-a atins de ei, și ei s-au simțit straniu sau incomod. În afară de aceasta, trebuie să-i avertizezi pe copii tăi cu privire la aceea, dacă vreun om străin se va adresa lor după ajutor, ca să-i roage să găsească vreun animal domestic preaiubit, care s-a pierdut, atunci copii tăi, îndată trebuie să vină acasă și să zică despre aceasta celor maturi.

 

Unii părinți zic copiilor, că atunci când alți oameni îi ating, unele atingeri dintre acestea sunt "bune", iar altele dintre acestea sunt "rele". Dar aceasta sună prea abstract și nu va fi folositor, căci deseori copii se încurcă, când e vorba de: "atingeri bune" sau "atingeri rele". Orice infractor, care este specialist în violarea copiilor, în acest caz, poate să întoarcă totul în așa fel, încât înțelesul "bune" și "rele" vor contribui la aceea, ca el să comită infracțiunea, va fi un atu ( Element care, într-o anumită împrejurare, oferă cuiva un avantaj sau o șansă în plus) în mâna lui.

 

3. Petrece mai mult timp cu copilul tău.

 

Unul dintre cele mai sigure metode, care va ajuta pe copil să prevină violul: să petreci cât mai mult timp cu copilul tău, devenind în așa fel o parte integrală (completă) din copilăria și adolescența lui. Este mai mare probabilitatea că, copii, care duc lipsă de atenție din partea părinților, vor cădea în lațul (capcana) violatorului, care le va acorda atenție, iar acestor copii le va plăcea atenția din partea violatorului. Infractorii de acest tip foarte bine înțeleg copii și cu ușurință atrag atenția la acei copii, care duc lipsă de această atenție din partea părinților, sau la acei minori, care au multe întrebări cu privire la sex, dar nu pot găsi răspunsurile. Copii foarte rapid se încred în așa oameni, căci ei știu cum să-i cucerească pe copii, ei știu cum să-i înțeleagă, cum să se îndure de ei, devenind pentru ei un om matur exemplu, și pe copii le atrage la cutare om. Cu părere de rău, acești infractori fac în locul tău o parte din lucru, cu privire la educația copilului, sau mai mult de atât. Nu permite aceasta! Scriptura îl îndeamnă pe părinte să-și iubească copii săi (Tit 2:4). Iar dragostea include în sine, să petreci timpul cu persoana, pe care o iubești.

 

4. Păzește copilul de imoralitate.

 

În ziua de azi unii copii cred că violul și imoralitatea sunt o normă. Adolescenții cu vârstele 13-15 ani, deja întrețin relații intime. Programele TV, publicitatea, internetul și prietenii învață pe copii despre relația intimă. Mulți copii știu ce înseamnă sex, striptease și cunosc multe cuvinte necenzurate. Trăim în vremea, când copilăria și-a pierdut statutul de imunitate.

 

După părerea lui Olga Volodina, un psiholog din Moldova – defectolog, copii din zilele de azi, din clasele primare, care învață în școli obișnuite, se poartă la fel precum copii din casele de copii (internate), care s-au născut în familii nu bune. Și aceasta – rezultatul acelor informații, pe care copii le văd în fiecare zi la TV.

 

Protejează pe copii tăi de imoralitate, și de cuvinte amorale. Explică-le cât de grav este aceasta. Dacă ei nu vor dori să se supună ție, atunci, cu autoritatea de părinte, pe care ai primit-o de la Dumnezeu, interzice la copii tăi să privească desene animate, filme cu grafică computerizată, să se joace în jocuri cu scene de violență și de imoralitate, să prietenească cu aceia, care le influențează rău. Pune în computer o programă, care filtrează portalurile web imorale, care pun o limită la timpul petrecut în fața computerului. Dumnezeu ne-a încredințat pe copii nouă, deci să nu-i încredințăm în mâna "vânătorilor" de copii. Ap. Pavel a scris: Nu vă înşelaţi: „Tovărăşiile rele (programele TV rele, prietenii răi) strică obiceiurile bune.” (1 Corinteni 15:33). În timpul liber du copii la un club creștin, pentru copii sau pentru adolescenți, la secții sportive, la copii prietenilor tăi foarte buni, care sunt creștini, privește împreună cu copii, cu toată familia filme, care aduc zidire sufletească, nepăcătoase, du copii la tabere nepăcătoase, la ieșiri în aer liber cu biserica etc).

 

5. Trebuie să cunoști unde se află copii tăi.

 

Biblia ne-a relatat niște detalii îngrozitoare despre Dina, care a fost violată, ea a fost fiica lui Iacov și a soției lui Lea."Dina, fata pe care o născuse lui Iacov Lea, a ieşit să vadă pe fetele ţării. Ea a fost zărită de Sihem, fiul hevitului Hamor, domnitorul ţării. El a pus mâna pe ea, s-a culcat cu ea şi a necinstit-o (a violat-o)" (Geneza 34:1,2). Dina nu și-a imaginat că plimbarea ei până la vecini – să vadă, cum trăiesc alte femei – va aduce consecințe atât de groaznice. Părinții Dinei foarte tare s-au mâhnit (au fost foarte zdrobiți) din cauza celor întâmplate. Știi unde se duc copii tăi? Cât de sigure sunt așa plimbări?

 

6. Roagă-te pentru protecția copiilor tăi.

 

Ba chiar, Scriptura ne îndeamnă: "Rugați-vă neîncetat" (1 Tesaloniceni 5:17).

Iisus Hristos a binecuvântat (bine-cuvântat) copiii. Binecuvântează-i în fiecare zi.

 

Dumnezeu să-i păzească pe copii noștri de violatori!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/210316/cum-sa-ti-protejezi-copii-de-violatori