Care-i scopul meu și scopul tău ca și creștini într-o lume globalistă?
Autor: Simion Ioanas
Album: fara album
Categorie: Diverse

Care-i scopul meu și scopul tău ca și creștini într-o lume globalistă?

Trăim într-o lume în care vedem tot mai mult marginalizarea noastră ca și creștini, promovarea de către societate a unui sistem anti biblic și anti-Hristos, ridicarea păcatului la loc de cinste și drept normă în societatea de astăzi.
Într-o asemenea circumstanță, creștinii evanghelici, cei care rămân conservatori legat de principiile Scripturii și le consideră ca venite de la Dumnezeu, respectiv Cuvântul Lui, suntem tot mai marginalizați, cenzurați, aruncați la marginea societății, punând-ne eticheta de extremiști și oameni reduși. Pentru cei dintre români care au crescut în familii de pocăiți în România comunistă, nu-i nimic nou, deoarece comuniștii așa au lucrat cu creștinii în toată perioada de dictatură și prigoană comunistă, însă marea mirare este pentru noile generații crescute în ideologia progresistă și care nu realizează pericolul unei astfel de ideologii bolnave și agresive.
Trăiesc într-o comunitate neoprotestantă, care-i majoritară din Statele Unite, biserica evanghelică fiind mult mai numeroasă decât în alte țări ale lumii și privesc consternat la poziția de astăzi privitor la agenda progresiștilor, la șantajul lor politic, la comportamentul agresiv față de valorile creștine și biblice a acestei puteri politice a Partidului Democrat. Adică trăim într-o societate unde mulți ar dori să ajungă, Statele Unite, însă unde agenda sistemului politic anti-biblic și anti-Hristos, lucrează perfect, au ca unelte rețelele de socializare aservite, au Hollywood-ul ca unealtă ideologică puternică de modelare a populației, au Mass Media aservită aproape total, au o parte din Partidul Republican din opoziție care se aliniază agendei democraților și numărul lor se pare că este în creștere, au Organizații globaliste, de exemplu Organizația Mondială a Sănătății și multe altele, tratate internaționale precum cel al Încălzirii globale, de asemenea ideologia progresistă inoculată în cele mai prestigioase Universități din lume, migrația, plus alte agende care merg la promovarea avorturilor, eutanasierea și proiecte de depopulare numai de ei știute.

E vremea cernerii și întrebării în mintea mea și a fiecăruia dintre noi, care-i scopul vieții mele?

1. Ai ca scop materialismul sau Împărăția lui Dumnezeu? De cine ești legat, de bani și bogăție sau de Hristos Isus?
Poziția de astăzi, privitor la ceea ce vedem cu ochii noștri, este foarte împărțită, în mare parte este o frică de sistem și-o dorință de continuare a vieții, beneficiind de materialismul uneia din cele mai puternice țări ale lumii. Adică ești tentat să te uiți la slujba ta, la casa în care stai, la familia cu care te-a binecuvântat Dumnezeu, la posibilitățile financiare care-ți dau libertatea de mișcare și de-a călători în toată lumea, la toate aceste beneficii și la posibilitatea de-a te exprima public împotriva sistemului globalist anticristic și-a pierde tot. Tragic este că puterea ispitei satanei de-a oferi bogățiile acestei lumi este tentantă și biruiește în viața multora, așa că se alege tăcerea.
Mai ales la noi românii, exemplele unor înaintași dedicați regimului comunist și care au trăit bine ca informatori și ca lucrători rămași în funcții după Revoluția din 1989, mă face să cred că influența poate să fie nefastă pentru a motiva pe unii să piardă tot, inclusiv libertatea, pentru Hristos și adevăr.
Dacă sunt și ești influențat de un astfel de gând dragă frate și soră, oriunde ai locui pe acest pământ, cred că definitoriu este relația cu Domnul, adică totul este o cernere, o cernere care o să separe pleava de grâul adevărat. Dacă relația mea și a ta este strânsă de Domnul, atunci vom renunța ușor la materialismul din societatea de astăzi, dacă nu, vom trăda pentru 30 de arginți și ne vom vinde sufletul.

2. Ai ca scop în biserică salariul, confortul sau adevărata slujire la chemarea făcută de Dumnezeu?
Un alt lucru tragic și dureros este acceptarea ideologiei progresiste în multe Universități și Institute creștine, o colaborare cu globaliștii și progresiștii de azi, de altfel așa cum mulți au făcut în România comunistă, prigonind pe adevărații creștini crezând că dând mâna cu satana vor trece cumva puntea, mai ales că majoritatea după îndepărtarea lui Ceaușescu au rămas în funcțiile de conducere ale comunităților evanghelice, fiind apărați de comunitățile evanghelice.
Sistemul de tip ”job”, promovat în comunitățile evanghelice cu privire la păstori, a dus la o ierarhizare în biserici, că vrem noi sau nu vrem să recunoaștem. Probabil că la început sistemul de salarizare a fost sincer și motivat, în contextul unor lucrători sinceri, născuți din nou și dedicați Evangheliei, însă în prezent prin liberalismul și libertinismul care predomină în multe Institute teologice ne arată că totul s-a diminuat spiritual și formalismul face după zicala românească ”peștele de la cap se-mpute”.
Aici cred că falimentul este așa de mare încât nu mai poate să fie vorba de redresare la nivel de cult, așa de puternici au ajuns încât ca și creștin de rând te uiți și dai din umeri, fiindcă dacă vorbești ești pus la colț și la urmă ”exmatriculat”. Bisericile independente cumva au vrut să părăsească sistemul, însă dacă ne uităm la ele în scurt timp au călcat pe urmele celorlalți. Cred că trezirea și revenirea la linia biblică, unde oameni chemați și mânați de Duhul (nu de salarii) slujesc în biserici pare imposibilă, cred că doar Duhul Sfânt mai poate să se îndure de o astfel de stare. În realitate cred că prigoana care vine o să facă diferența și măcar creștinii născuți din nou și sinceri vor putea face diferența între ”salariații” și adevărații slujitori chemați de Domnul, cei care după experiența dictaturii comuniste, noi românii știm că vor lucra mai mult subteran și vor fi prigoniți

3. Ai ca scop sfințirea sau trăirea și împlinirea poftelor după standardele acestei lumi care zace în cel rău?
O altă mare problemă din ziua de azi din biserici este dezbinarea, lipsa dragostei și coborârea de la Standardul Bibliei, la unul lumesc. Viața noastră seamănă mai mult cu a lumii progresiste și globaliste de astăzi. Le-am împrumutat vocabularul, stilul de viață, faptele, idolii etc.
Mulți veți spune că nu-i adevărat ce zic, însă chiar lumea ne arată cu degetul, totul a mers că în multe cazuri ne-am coborât mai jos ca ei. Mai ales printre noi românii se spune de multe ori că am ajuns mai răi ca nepocăiții, ce să mai vorbim de infidelitate, rata mare a divorțurilor, minciuna, înșelăciunea, dezbinările dintre noi și luptele care decimează multe biserici locale. Toate acestea oricât ai spune că sunt invenții, realitatea din jur ne spune altceva, anume că scopul sfințirii nu mai este scop pentru mulți din noi. Ce să mai vorbim de dragostea aceea cerută de Dumnezeu, care a devenit de multe ori aproape invizibilă, totul din pricina înmulțirii fărădelegii, fărădelege care a intrat în sufletele, casele și bisericile noastre.
Soluția este una singură, pocăința, asta spune și Domnul la majoritatea dintre Bisericile menționate în Apocalipsa. Gândiți-vă dragii mei frați și surori, dacă nu avem ca scop sfințirea, cum vom putea rămâne integri în fața tăvălugului globalist-progresist? Suntem la un pas de prigoana care se va înteți tot mai mult și oare fără integritate cum vom sta în picioare? În vremea comunismului din România, oamenii dictatorului foloseau ca șantaj orice lipsă de integritate, dacă nu inventau ceva, totul cu scopul de-ai face pe adevărații creștini docili lor. Astăzi după cenzura promovată în Mass Media, rețele de socializare, se urmărește defăimarea oricărui om care le stă împotrivă, totul cu scopul de-a opri vocea acelui om și de-al face docil sistemului.
Să-mi pun și să ne punem întrebarea, care-i scopul vieții noastre, sfințirea sau împlinirea poftelor? Cernerea viitoare o să ne dea pe față adevăratul scop, trăirea în poftele acestei lumi ne va distruge și ne va anihila orice mărturie și ne va îndepărta de Dumnezeu.

Întrebarea care doresc prin acest material să răsune în mintea și sufletul nostru este: Care-i scopul meu într-o lume globalistă?
În fața puterii întunericului care se ridică prin sistemul globalist de astăzi și căruia noi care trăim în Statele Unite i-am văzut puterea și agresivitatea, o să ne mai țină în picioare rămânerea în Hristos, pocăința și să căutăm ca prioritate Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea, astfel fiind pe viitor martorii lui Hristos, niște oi în mijlocul lupilor, știind că finalul nostru nu este cel pregătit de progresiștii de azi, ci Cel pregătit de Dumnezeul Cel Sfânt și Adevărat, Cel care a inspirat Scriptura și este viu în vecii vecilor, Sursa noastră de putere, trăire și mărturie.
Dumnezeu să mă ajute și să te ajute la aceasta dragă cititorule.
Simion Ioanăș
Puteți citi materialul aici.
 
 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/209735/care-i-scopul-meu-si-scopul-tau-ca-si-crestini-intr-o-lume-globalista