Ce porți în inima ta?
Autor: E.A
Album: fara album
Categorie: Diverse

Mergeam în drum spre casă, era dimineață, și priveam în jurul meu. Era zi de Marți, zi de piață, și vedeam cum vânzătorii își pregăteau marfa, o puneau pe masă, în drum, afară, toți cei care trec pe acolo să o vadă. Și priveam la mașina lor, una mare, un van, unde aveau marfa si de unde o scoteau, și o puneau afară, în văzul tututor. Mi s-au oprit ochii spre această mașină mare, erau mai multe acolo, erau mulți vânzători, și priveam la una și alta, cum fiecare conținea diferite lucruri, o marfă similară sau alta mai diferită, unele erau mai frumoase ca altele, mai necesare sau mai deosebite. Cine le va cumpăra? Cine va avea nevoie de acele lucruri? Desigur, unele mai folositoare ca altele.

Si după, m-am gândit, wow, așa e și cu inima noastră. Fiecare avem o inimă în care adunăm și adunăm, purtăm, „transportăm” o marfă, de diferite valori și cu scopuri diferite, și cei din jur se pot beneficia sau nu de ea, le pot fi de folos și îi pot ajuta.

Spune Cuvântul Domnului în Matei 12 "Căci din prisosul inimii vorbeşte gura. Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui."

Acum te întreb pe tine, ce aduni, ce porți în vistieria inimii tale? Ce valoare au acele lucruri? Ce scoți din ea? Ce văd cei din jur în ea? Poți să ajuți, să fii o binecuvântare cu ceea ce ai? Poti să oferi lucrurile necesare celui care vine la tine și este în nevoie?

O, drag prieten, ce duci, ce porți în inima ta?

Te bucuri de ceea ce ai și duci? Ești satisfăcut cu ceea ce ai oferit până acum? Cei care vin la tine, se bucură de ceea ce primesc? Le este de folos și îi ajută?

Te incurajez să te lupți să ai aur, argint si pietre scumpe în inima ta, lucruri de valoare si mare preț, care sunt de folos și care sunt mult căutate. Să ai un cuvânt de încurajare, un zâmbet pentru cel întristat, o mână de ajutor pentru cel căzut; să ai o pâine pentru cel flămând si apă pentru cel însetat; o haină pentru cel care este gol și încălțăminte pentru cel desculț; să ai un cuvânt de alinare pentru cel bolnav și un bun îndemn pentru cel pierdut; să ai un izvor curat prin care să fii o binecuvântare pentru cei din jurul tău, care vin la tine și așteaptă ceva.

Este mare nevoie de oameni în ziua de azi în care să se vadă o mână de ajutor, credincioșie, bunătate, milă, blândețe, bucurie și dragoste.

Cum poți să aduni aceste lucruri? Adâncește-te în Cuvântul lui Dumnezeu, strânge-l în inima ta și cugetă asupra lui zi și noapte! Stai mai mult în odăiță de vorbă cu Domnul și caută să îL cunoști mai mult. Vei vedea atunci cum Dumnezeu Își va face lucrarea în tine, cum vei lumina și vei fii o mărturie și o binecuvântare pentru mulți! Te vei bucura și Dumnezeu va fi cu tine!

https: //strigatulinimiiblog. wordpress. com/2021/01/26/ce-porti-in-inima-ta/

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/209527/ce-porti-in-inima-ta