Ce să dorești în noul an?
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

Iov a luat din nou cuvântul în pilde şi a zis: „O, cum nu pot să fiu ca în lunile trecute, ca în zilele când mă păzea Dumnezeu, când candela Lui strălucea deasupra capului meu şi lumina Lui mă călăuzea în întuneric! Cum nu sunt ca în zilele puterii mele, când Dumnezeu veghea ca un prieten peste cortul meu, când Cel Atotputernic încă era cu mine şi când copiii mei stăteau în jurul meu; când mi se scăldau paşii în smântână şi stânca vărsa lângă mine pâraie de untdelemn! (Iov 29:1-6)

Aceste cuvinte – dorul lui Iov, care suferea, după zilele care au trecut, după anii cei mai buni, pe care foarte mult își dorea să-i întoarcă. Dar anume aceste cuvinte ne descoperă valorile din inima lui Iov, ceea, ce cel mai mult prețuia în viața lui acest om neprihănit. Să fie valoroase și aproape de inimile noastre aceste binecuvântări a Lui Dumnezeu! Să analizăm pe scurt câteva dintre ele, aplicându-le la noi.

În mod deosebit, în lipsuri, înțelegem mai adânc, că avem nevoie, ca Dumnezeu să ne protejeze. Cât este de prețios, când Dumnezeu veghează asupra noastră, ne păzește, și ne protejează de pericole!

În viață vor fi zile întunecate. De aceea, cât este de important, să ardă candela Lui Dumnezeu deasupra capului nostru, ca în lumina Lui, să putem merge prin împrejurările neplăcute, întunecate!

Cine n-ar dori, ca mila Lui Dumnezeu să fie deasupra și în cortul lui? ! Cât de prețios este, când Dumnezeu are milă de casa noastră și are grijă de ea!

Când Cel suveran, atotputernic este aproape, și copiii sunt în jurul nostru – de asemenea este foarte foarte prețios! Copiii lui Iov au decedat, iar neprihănitul Iov, ducea dorul după acele zile, când Dumnezeul Tare "era de partea lui", când copiii lui erau vii și-l înconjurau.

Bunăstarea, propășirea noastră se află în mâna Lui Dumnezeu! Iov își aduce aminte de acele zile, când a avut belșug de smântână și de untdelemn. Dumnezeu i-a dat belșug. Din mâna Lui Dumnezeu am primit toate cele, pe care le avem.

Observă, că Iov n-a atribuit propășirea destinului fericit, puterii, sau autorității sale, ci a recunoscut, precum David: "Doamne, prin bunăvoinţa Ta mă aşezaseşi pe un munte tare" (Psalmii 30:7a). Totul vine de la Dumnezeu, și noi de asemenea trebuie să recunoaștem aceasta!

Deci, iată aceste 5 binecuvântări, care au fost atât de dorite de inima Lui Iov, și sunt prețioase pentru noi:

 

1. Protecția de pericole din partea Lui Dumnezeu;

 

2. Lumina Lui Dumnezeu în întuneric. Doar datorită candelei Lui putem trece prin întunericul cauzat de împrejurări;

 

3. Mila Lui Dumnezeu, deasupra și în casa noastră;

 

4. Bunăvoința din partea Lui Dumnezeu și cei dragi aproape;

 

5. Bunăstarea dată de Dumnezeu, smântână și untdelemn;

Fiecare dintre noi, într-un fel anume, estimează zilele, care au trecut, ceva dorește în Noul An din partea Lui Dumnezeu. De aceea, mai întâi de toate să-I mulțumim Lui Dumnezeu pentru binecuvântările, pe care le-am primit, iar apoi, să-L rugăm pe Cel atotputernic, pe Cel suveran să ne binecuvânteze zilele din acest nou an, dacă Dumnezeu ne va continua suflarea și viața!

 

-       Doamne! Îți mulțumesc din toată inima pentru că m-ai protejat; pentru lumina Ta, prin care ai luminat întunericul din viața mea; pentru mila Ta deasupra și în casa mea; pentru că ești aproape de mine, Cel suveran, pentru mângâiere din partea familiei; îți mulțumesc pentru aceea, că mi-ai împlinit orice nevoie, și nu m-ai lăsat fără "smântână și untdelemn"! Te rog, Dumnezeul Măreț, binecuvântează-i pe frații și pe surorile mele, binecuvântează-mă pe mine, casa mea, și în Noul An, protejează-mă cu paza Ta Dumnezeiască, dă-mi lumină, ai milă de mine, fii lângă mine, mângâie-mă prin cei dragi, și dă-mi pâinea cea de toate zilele! Iar dacă întunericul va apărea, lumina TA să ne treacă prin împrejurările întunecate, iar mâna TA cea tare, să ne ajute să facem față, când vom trece prin situații disperate! Să ne închinăm Ție în orice vreme! În numele Domnului Iisus Hristos te rog. Amin.

Doamne, varsă-Ţi binefacerile peste cei buni

şi peste cei cu inima fără prihană! (Psalmii 125:4)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/208433/ce-sa-doresti-in-noul-an