Harul lui Dumnezeu
Autor: Virgil Vîrstă
Album: fara album
Categorie: Diverse

         Harul lui Dumnezeu 

    Fapte 11:23

            „Când a ajuns Barnaba, în Antiohia și a văzut harul lui Dumnezeu, s-a bucurat, și i-a îndemnat pe toți să rămână cu inima hotărâtă alipiți de Domnul.”

            Harul lui Dumnezeu este un Cadou, sau un Dar nemeritat, oferit de către Domnul Isus Cristos tuturor copiilor lui Dumnezeu și nu este câștigat prin eforturi personale, sau prin merite deosebite, ori cât de mult s-ar strădui cineva.

            Harul lui Dumnezeu nu poate fi limitat la un singur cuvânt pentru că el este ca un     val uriaș care se „rostogolește” din cer, și care este format din dragoste nemărginită, bunătate, blândețe, credincioșie, jertfă supremă, grațiere, mântuire nemeritată pentru cei care se bucură de „acoperirea” lui. Însă, foarte mulți fug, se adăpostesc sub alte „cupole” și valul acesta numit Har, nu-i atinge.

            Ceea ce înseamnă o mare pierdere în ce privește: mântuirea, viața și adevărul. Nimeni nu poate fi mântuit înafara Harului lui Dumnezeu. Efeseni 2:8 „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.”

            Eu, ca și mulți alții, am fost „inundat”, de Harul ceresc, atunci când l-am primit pe Isus, Fiul lui Dumnezeu ca Domn și Mântuitor.

            De aceea, aș putea să spun astăzi cu certitudine, că nu ne-aparat eforturile soției mele, care s-a îngrijit de mine zi și noapte timp de o lună întreagă (chiar dacă a contribuit enorm la însănătoșirea mea), ci Harul, mila, îndurarea Domnului Isus au făcut ca astăzi eu să pot sta în picioare în fața poporului și să mărturisesc, că avem un Dumnezeu mare, sfânt și milos.

            Dacă suntem sănătoși, dacă avem ce mânca, dacă avem liniște și pace în țară, dacă încă mai putem să ne adunăm împreună într-o părtășie sfântă, nu este meritul nici unuia dintre noi, ci este Harul lui Dumnezeu, care ne-a cuprins și ne-a învăluit în Dragoste și Lumină cerească.

            Ca și Barnaba, vă îndemn și eu, pe toți cititorii, să rămâneți cu inima hotărâtă alipiți de Domnul Isus, ori care ar fi valea în care veți coborî, sau muntele pe care îl veți urca la un moment dat, cu voia sau fără voia dumneavoastră.

            Lângă Domnul Isus este bine!

            Lângă Domnul Isus mai este Har!

            Lângă Domnul Isus, mai există speranțe!

            Cu Domnul Isus, la cârma vieții tale, nu vei fi învins niciodată de boală, de necazuri, sau de cel rău, ci te vei ridica în picioare ca un biruitor în Numele Lui.

            La umbra aripilor Sale, săgețile celui rău nu te vor ajunge; molima, ciuma și virușii nu te vor răpune, conform Psalmului 91.

            Domnul Isus, prin Harul Său te va ocroti, dacă Îl vei iubi cu credință până la sfârșit.

            Cu Domnul Isus vom fi întotdeauna biruitori!

            Doamne ajută-ne!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/205598/harul-lui-dumnezeu