Domnul va scoate la lumină lucrurile ascunse în întuneric şi va descoperi gândurile inimilor!
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

''De aceea să nu judecaţi nimic înainte de vreme, până va veni Domnul, care va scoate la lumină lucrurile ascunse în întuneric şi va descoperi gândurile inimilor. Atunci fiecare îşi va căpăta lauda de la Dumnezeu. '' (1 Corinteni 4:5)

Dumnezeu va lumina ceea ce este ascuns în ''pivnițele (beciurile)'' întunecate ale inimii noastre și va descoperi dependențele murdare din inimi. Domnul ne va evalua exclusiv în conformitate cu greutatea intențiilor și motivelor noastre, care au adus roadele noastre.

Poți să faci foarte multe lucrări religioase deșarte, poți să imiți o lucrare foarte mare, năzuința de a cuceri lumea. Poți să lucrezi și să nu obosești, să ai despre sine o părere, care este deformată de auto-mulțumirea de sine, de mândrie și de slava deșartă. Dar Domnul cântărește toate intențiile tale, va descoperi, ce într-adevăr te-a cârmuit. Și nu este nevoie să aduc aminte, că toate cele făcute, pentru ca să te prezinți pe tine însuți, sau să te proslăvești, ca să înfăptuiești interesele egoiste, nu vor primi răsplată.

Dar cu toate acestea să ținem minte, că scopul final al Domnului – să nu ne osândească, ci să ne laude și să ne răsplătească pentru tot binele, pe care l-am dorit să-l facem și pentru tot binele, pe care l-am făcut.

Deci, să ne judecăm gândurile și intențiile inimii noastre...

Să ne gândim. Ce doresc? De ce doresc aceasta? Ce mă cârmuiește acum? Care sunt intențiile mele? Câtă Împărăție a Cerului sunt în năzuințele (aspirațiile) mele? Cât de mult năzuințele mele sunt în conformitate cu Voia și Cuvântul Lui Dumnezeu?

Doamne, cercetează-mă și cunoaște-mi inima! Privește, dacă merg pe o cale periculoasă, atunci, du-mă pe calea veșniciei! În numele Lui Iisus, amin.

Omul vede faptele, dar Dumnezeu vede intențiile inimii!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/205393/domnul-va-scoate-la-lumina-lucrurile-ascunse-in-intuneric-si-va-descoperi-gandurile-inimilor