Investește în ceea, ce are o valoare veșnică
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

Dacă nu veghem, citirea permanentă a Bibliei și cugetarea constantă asupra ei, poate să devină un proces intelectual informativ – care este plăcut pentru minte, dar care este complet inutil pentru duh! Eu cred, că acest pericol este foarte bine descris la Epistola Lui Iacov:

 

''Deci cine ştie să facă bine şi nu face săvârşeşte un păcat! '' (Iacov 4:17)

 

Omul, care știe adevărul, și nu procedează în conformitate cu el, nu pur și simplu face o greșeală – acest om păcătuiește! În ochii Lui Dumnezeu cunoștințele fără ascultare – păcat!

 

De asemenea Scriptura zice, că neascultarea îl lipsește pe ''atlet'' de premiul, pe care l-ar fi primit, dacă avea să respecte ''regulile jocului''!

 

''Şi cine luptă la jocuri nu este încununat, dacă nu s-a luptat după rânduieli. '' (2 Timotei 2:5)

 

La fel este și în slujirea creștină. Mulți părăsesc cursa, înainte de finiș, sunt descalificați, pentru că nu ascultă necontestat (care nu poate fi pus la îndoială; de netăgăduit, indiscutabil) Cuvântul Lui Dumnezeu.

 

Cum aceasta se referă la tine? Hristos cârmuiește toate domeniile vieții tale? (gândirea ta, căsătoria ta, relația ta cu părinții, relația ta cu prietenii și colegii tăi, viața intimă, dacă ai, afacerea ta, și odihna ta). Ca un ''atlet'', investești toate puterile tale, pentru ca să biruiești (să obții victorie) la aceste ''distanțe''?

 

- Doamne, ajută-mă să mă ghidez după adevărul Tău în practică, în diferite domenii din viața mea, și să învăț aceasta pe alții! Căci scopul final al Cuvântului Tău – ''să nu hrănească gâște'', ci ''să antreneze atleți, pentru ca să primească premii''! Ajută-mă să fiu un ''sportiv'', care respectă ''regulile competiției'', ca să obțin ''cununa învingătorului'', care nu se vestejește, care nu putrezește!

 

Scopul final al Scripturii (Bibliei) – ''să nu hrănească gâște'', ci ''să antreneze atleți pentru ca să primească premii''!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/205370/investeste-in-ceea-ce-are-o-valoare-vesnica