Există Acela, Care ușurează durerea celor, care suferă și care sunt gata să cadă în disperare. Încrede-te în Domnul!
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Diverse

''Nu vă încredeţi în cei mari, în fiii oamenilor, în care nu este ajutor. Suflarea lor trece, se întorc în pământ şi în aceeaşi zi le pier şi planurile lor. Ferice de cine are ca ajutor pe Dumnezeul lui Iacov, ferice de cine-şi pune nădejdea în Domnul Dumnezeul său! '' (Psalmul 146:3-5)

 

Cântărețul de psalmi pune în contrast Atotputernicia Lui Dumnezeu cu slăbiciunea oamenilor, chiar și a oamenilor mari, care au poziții foarte înalte, de la care este în zadar să aștepți izbăvire. Nu putem să ne bizuim pe abilitățile conducătorilor. Chiar și autoritatea împăratului poate să fie atât de limitată, tăiată, și slăbită, încât ei n-au putere să facă pentru noi, ceea ce noi așteptăm de la ei. David, însuși a recunoscut: ''Eu sunt încă slab, măcar că am primit ungerea împărătească'' (2 Samuel 3:39). Așa deci la fiul omului, de multe ori nu găsești ajutor, nici izbăvire. Este încă din cauza, că omul are o viață foarte scurtă, și când el se întoarce în pământ, îl părăsește duhul, se evaporă și dispar toate planurile și intențiile lui bune cu privire la noi, față de noi și el nu este în stare să le înfăptuiască nici măcar puțin.

 

De aceea, sunt fericiți doar aceea, care Îl au ca ajutor pe Dumnezeul veșnic a lui Iacov. Căci El – Creatorul Atotputernic a tuturor celor existente – El rămâne credincios oamenilor, care nădăjduiesc în El.

''Ferice de cine are ca ajutor pe Dumnezeul lui Iacov, ferice de cine-şi pune nădejdea în Domnul Dumnezeul său! El a făcut cerurile şi pământul, marea şi tot ce este în ea. El ţine credincioşia în veci. El face dreptate celor asupriţi; dă pâine celor flămânzi; Domnul izbăveşte pe prinşii de război; Domnul deschide ochii orbilor; Domnul îndreaptă pe cei încovoiaţi; Domnul iubeşte pe cei neprihăniţi. (Psalmul 145:5-8)

 

De aceea, nu nădăjdui în omul, care are o viață foarte scurtă, și care are putere slabă, care are slăbiciuni, ci nădăjduiește în Domnul, Creatorul Atotputernic al tuturor celor existente, care este foarte milostiv față de omul slab, și se îndură de omul care suferă, și de cei care sunt gata să cadă în disperare!

 

Fiecare dintre noi poate să privească la Domnul, ca la Dumnezeul lui Iacov, și de aceea avem dreptul să așteptăm de la El ajutor la vremea necazurilor, care au cuprins societatea în ansamblu, și are dreptul să se bizuie pe El în nevoile (lucruri fără de care omul nu poate trăi, strictul necesar, nu mofturile) lui personale, și în toate necazurile, prin care trece.

 

Dumnezeul lui Iacov în grija Lui atotmilostivă să te binecuvânteze cu orice bun de care ai nevoie! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

Autor: Igor Opinca

Traducător: Repalov Veaceslav

 

Dumnezeu face ca suferințele să lucreze spre binele celor, care iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor, care sunt chemați după planul Lui Dumnezeu.

 

Ferice de cine are ca ajutor pe Dumnezeul lui Iacov... (Psalmul 146:5)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/204840/exista-acela-care-usureaza-durerea-celor-care-sufera-si-care-sunt-gata-sa-cada-in