Nevestelor, supuneți-vă!
Autor: Richard Koehn
Album: Sămânța adevărului
Categorie: Familie

   Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului - Efeseni 5.22

   Ideea de soție este ridiculizată fățiș de o parte a socetății occidentale a zilelor noastre. În ziare și reviste, soția modernă este portretizată ca o persoană independentă care deține controlul lucrurilor. Întreținerea casei și creșterea copiilor sunt văzute drept îndatoriri comune ale soțului și soției. Multe articole din ziare și reviste o descriu pe soție urmându-și propria carieră, având proprii colegi și prieteni și fiind preocupată de propriile interese și hobby-uri. Relația dintre soț și soție și responsabilitatea soției față de soțul ei sunt ilustrate ca fiind secundare față de nevoia femeii de autorealizare.

   Mișcarea de emancipare a femeii solicită nu doar drepturi egale pentru femei, ci și un statut social identic în toate domeniile vieții.

   Tendința actuală ca soțiile să caute să se angajeze în afara căminului îndepărtează femeile de bărbați și copiii lor. Pentru că sunt plecate de acasă mare parte a zilei, aceste femei sunt mai puțin conștiente de schimbările și nevoile familiei și mai puțin interesate de acestea. Venitul personal le oferă libertate economică. Ele își permit să plătească o dădacă pentru a sta cu copiii lor sau să-i trimită la grădiniță cu program prelungit. Pot călători și se pot implica în multe activități sociale. Toate acestea micșorează atașamentul acestor femei față de căminele lor.

   Sunt femeile emancipate din prezent mai fericite decât cele din generațiile trecute? Sunt ele mai împlinite decât acelea care aleg să își dedice viața și dragostea căminului lor? Creșterea extraordinară a numărului de persoane care caută consiliere emoțională, îngrozitoarea rată a divorțurilor din societatea occidentală, precum și tinerii tulburați care provin din aceste cămine moderne sunt indicii puternice că tiparele moderne de familie nu aduc fericire și împlinire.

   Societatea din zilele noastre ignoră în general îndrumările lui Dumnezeu date pentru bunăstarea omenirii. O parte importantă a acestor îndrumări are de-a face cu relația potrivită dintre soț și soție.

   Cuvântul lui Dumnezeu este foarte clar și autoritar cu privire la structura acestei relații. NEVESTELOR, FIȚI SUPUSE BĂRBAȚILOR VOȘTRI, CUM SE CUVINE ÎN DOMNUL (Coloseni 3.18)... NEVASTA SĂ SE TEAMĂ DE BĂRBAT (Efeseni 5.33); TOT ASTFEL, NEVESTELOR, FIȚI SUPUSE ȘI VOI BĂRBAȚILOR VOȘTRI... (1 Petru 3.1); ASTFEL SE ÎMPODOBEAU ODINIOARĂ SFINTELE FEMEI, CARE NĂDĂJDUIAU ÎN DUMNEZEU ȘI ERAU SUPUSE BĂRBAȚILOR LOR; CA SARA, CARE ASCULTA PE AVRAAM ȘI-L NUMEA DOMNUL EI. FIICELE EI V-AȚI FĂCUT VOI, DACĂ FACEȚI BINELE FĂRĂ SĂ VĂ TEMEȚI DE CEVA (v. 5,6).

   Cum se poate spera la prosperitate și trăinicie în familie dacă îndrumările categorice ale Cuvântului lui Dumnezeu sunt ignorate și chiar desconsiderate? Tatăl nostru ceresc nu i-a cerut femeii în mod arbitrar sau din capriciu să se supună bărbatului ei. El a trasat acest plan gândindu-Se la fericirea ei. Chiar dacă această poruncă cere femeii să facă unele sacrificii, rezultatul este protecția, împlinirea și fericirea ei.

   Creștinii din zilele noastre se află într-un grav pericol de a pierde viziunea lui Dumnezeu cu privire la rânduiala din familie din cauza generației rele și stricate în care trăim. Atitudinile răspândite atât de mult în societatea de azi se manifestă tot mai mult și în familiile creștine. Soția care dorește cu adevărat ca familia ei să prospere trebuie să-și stabilească ferm în minte principiul supunerii. Acest lucru o va face în stare să-și găsească locul potrivit.

   Femeia creștină poate învăța mult din 1 Corinteni 11. Acest pasaj al Scripturii ne învață că Hristos este capul bărbatului. Acest lucru înseamnă că El merită respect și ascultare din partea bărbatului. Hristos are dreptul să-l îndrume pe bărbat așa cum consideră El potrivit. La fel cum Hristos este capul bărbatului tot așa și bărbatul este capul femeii, al soției sale. După cum bărbatul se supune lui Hristos, la fel soția se supune bărbatului ei.

   Unele femei se tem că, dacă acceptă această ordine în căsătorie, soții lor le vor exploata. Acest lucru nu se va întâmpla dacă bărbatul se supune lui Hristos. Voia Lui este ca bărbatul să aibă grijă de soția sa cu gingășie. Bărbatul trebuie să își asume responsabilitatea pentru fiecare nevoie a femeii. De fapt, dacă în căminul creștin se respectă rânduiala lui Dumnezeu, soția sa este mai avantajată decât sub filosofia emancipării din zilele noastre.

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/204210/nevestelor-supuneti-va