Evanghelia grea
Autor: Rodica Pele
Album: Margaritare
Categorie: Diverse

                                                                        

 

 Un frate pastor musafir a vizitat biserica noastra si a inceput predica spunand ca ne va predica o Evanghelie grea. Dupa ce a terminat de vorbit am stat si m-am gandit la ce a spus i-am dat dreptate evanghelia predicata de el era grea. In urma acelei predici am realizat ca este foarte adevarat, evanghelia pentru fiecare dintre noi poate fi grea sau usoara. In ce masura este grea sau usoara depinde de fiecare dintre noi, nu depinde de cel ce o predica, nu depinde nici macar de biblie ci doar de noi, de felul in care o intelegem si o traim. Fiecare predicator sau frate care ne invata din Cuvantul lui Dumnezeu ne invata din felul cum el intelege sau a fost invatat si el la randul lui. Nu trebuie sa condamnam sau sa judecam pe nimeni, sa cercetam tot ce ni se spune si sa aplicam in viata noastra tot ce credem ca este bun si ne ajuta la cresterea noastra spirituala si la apropierea noastra tot mai mult de Dumnezeu. De la inceput omul cazand in pacat are mereu tendinta spre pacat chiar daca in Vechiul Testament au fost date sute de legi si porunci omul tot tendinta spre a le calca.

 

  Uni oameni au incercat sa le pazeasca mai mult uni mai putin si a fost nevoie sa vina Isus sa moara sa elibereze omul din aceasta robie de a plati toata incalcarea de Legi si Porunci. Scopul lui Dumnezeu a fost sa ne faca liberi prin Hristos si Jertfa lui ca sa ne putem bucura de tot ce a facut si face pentru noi. Ioan 8:32, , veti cunoaste Adevarul si Adevarul va face liberi, , in capitolul 8 oameni aceia judeca femeia dupa Lege dar Isus ii arata Dragoste ceea ce era contrar la ce stiau ei. In toata perioada Legi pana la venirea lui Isus uni oameni au tinut legea de frica pedepsei ce urma daca o incalcau, alti tineau legea de dragul lui Dumnezeu pentru ca-L iubeau. In zilele noastre este la fel uni incearca sa pazeasca si propovaduiasca o Evanghelie grea prin faptul ca mereu vorbesc despre o legea a imbracamintei... a unor tipare, traditii religioase care le au mostenit cu ani in urma pe care le au si daca cineva nu intra in ele nu este mantuit. Isus a facut tot pentru mantuirea noastra, noi nu mai putem adauga nimic la pretul platit de el, jertfa lui a fost complecta o data pentru totdeauna. Versetul 32, , veti cunoaste adevarul “cine este acest adevar dacat Isus, doar cunoscandu-L pe El care este Dragoste devenim liberi de legi, traditii, canoane bisericesti baptiste, penticostale, ortodoxe, catolice alte confesiuni si incepem cu adevarat sa traim o viata din belsug.

 

2 Timotei 3:5 spune, , avand doar o forma de evlavie dar tagduindu-i puterea, , sa nu fim aceei care ne concentram doar pe forma si pierdem ce este mai important Puterea care vine din Cuvantul lui Dumnezeu si este ceea ce ne schimba vietile si ne da scop si directie pe calea spre cer. Evangelia poate fi grea sau usoara depinde cum te raportezi la ea. Poti sa dai foarte mare importanta formei, amalajului sau te poti concentra foarte mult pe continut. De multe ori vedem un produs nou care are un ambalaj frumos si te gandesti ca si continutul este pe masura si realizezi de fapt ca te-ai inselat. Avem tendinta cand vine un neredincios in biserica primul lucru sa ne ocupam de exteriorul lui si nu de interiorul lui. Daca preocuparea noastra este sa-i aratam dragoste lui Hristos care are putere sa-i schimbe viata nu va mai fi nevoie sa-i aratam ca are nevoie si de schimbare exterioara o va face el singur pentru ca Duhul Sfant va lucra la mintea lui. Acest lucru este valabil pentru fiecare dintre noi Duhul Sfant lucreaza din interior spre exterior si El schimba tot in noi daca lasam Puterea Lui sa se manifeste in noi aceea LIBERTATE in HRISTOS de care vorbeste Isus in Ioan 8. Cu cat cunoastem mai mult Puterea Lui cu atat nu vom avea nevoie de legi si porunci pentru ca vom dori sa fim tot mai mult pe placul lui, cand iubesti te daruiesti cu tot celui pe care-l iubesti te simti liber in prezenta lui asta face dragostea.

 

 TRAIESTE LIBER in HRISTOS

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/203808/evanghelia-grea