Eu creștinul, cu cine votez?
Autor: Rudisteanu Alexandru
Album: fara album
Categorie: Educație

 

Sfânta Scriptură se pronunță cu privire la “cei înălțați în dregătorii” și folosește cuvinte dure la adresa liderilor politici care au promis că vor fi alături de popor, dar în schimb s-au preocupat mai mult de propriul câștig și au uitat de responsabilitățile pe care le au. Cuvântul lui Dumnezeu amintește câteva cerințe pe care trebuie să le întrunească cei implicați în slujirea în zona socio-politică, cerințe in raport cu care oamenii în general sunt foarte sensibili.

 

 

1. Dreptate: “Când cei drepti se înmulțesc, poprul se bucură, dar când conduce cel rău poporul suspină” (Proverbe 29:2). Majoritatea creștinilor nu-și vor da votul pentru oameni corupți și fără caracter. Vor vota, în schimb pentru cei drepți, cinstiți și care au o marturie bună

 

 

 

2. Înțelepciune: “Eu ințelepciunea locuiesc împreună cu prudența…Prin mine domnesc împărații și cei ce conduc prin mine emit legi drepte…” (Proverbe 8:12-16). Creștinii nu vor vota oameni needucați, aroganți și fără o pregătire profesională peste medie. Vor susține, însă, pe cei care vor emite legi clare, drepte și în favoarea valorilor creștine.

 

 

 

3. Onestitate: “Cuvintele alese nu se potrivesc celui nebun, cu atât mai puțin buzele mincinoase pentru un nobil” (Proverbe 17:7). Cu siguranță, creștinii nu vor vota pentru oameni mincinoși și care nu își țin cuvântul. Creștinii îi apreciază pe cei care își recunosc greșelile, își cer iertare și dovedesc sinceritate.

 

 

 

4. Influență pozitivă: “Îndepărtează-l pe cel rău dinaintea regelui și tronul lui va fi întărit prin dreptate” (Proverbe 25:3-5). Creștinii se vor uita atenți la parcursul fiecărui candidat, la influența lui în familie, în Biserică și în societate.

 

 

 

5. Protecția săracilor și a celor fără apărare: “Deschideți gura pentru cel mut, pentru drepturile tuturor celor nenorociți! Deschide-ti gura și judecă corect” (Proverbe 31:8-9). Deoarece Dumnezeu este întotdeauna de partea celui slab, sărac și fără apărare, creștinii vor susține acei candidați care s-au dovedit a fi sensibili în a-i proteja, susține și ajuta pe aceștia.

 

 

 

Ce pot face eu, crestinul in acest prag?

 

 

a) Roaga-te pentru cei inaltatii in functii (inlocuieste ura/barfa cu rugaciunea si dragostea)

 

 

·         1 Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii,

 

·         2 pentru* împăraţi şi pentru** toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea.

 

·         3 Lucrul acesta este bun* şi bine primit înaintea lui** Dumnezeu, Mântuitorul nostru,

 

·         4 care* voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi** să vină la cunoştinţa adevărului.

 

 

 

2. b)Mijloceste pentru poporul tau (Avraam se roaga pentru Sodoma si Gomora – Geneza 18:16-33)

 

 

 

3. c)Fii un exemplu in societatea de azi (Daniel, Estera)

 

-          Nu fa compromis cu pacatul, in ciuda tuturor ispitelor

 

-          nu renunta la Dumnezeu, oricat ai avea de suferit

 

-          nu iti pierde identitatea

 

d)4. Fa ceea ce depinde de tine (VOTUL TAU CONTEAZA)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/202308/eu-crestinul-cu-cine-votez