Rusaliile (Ziua Cincizecimii / Coborârea Duhului Sfânt)
Autor: Dinu Petrache
Album: Schițe scurte
Categorie: Duhul Sfânt

Rusaliile - Ziua Cincizecimii

Săptămâna trecută marea majoritate a românilor am sărbătorit Rusaliile (coborârea DS) o sărbătoare tradițională care are loc duminica, la 50 de zile după Învierea Domnului (Fapte 2:1-11) Sărbătoarea poartă numele de Cinzecime. Pavel împreună cu biserica sărbătoreau această zi, precum reiese din Fapte 20:16 - „Căci Pavel hotărâse să treacă pe lângă Efes, ca să nu mai piardă timpul în Asia, pentru că se grăbea să fie în Ierusalim de Ziua Cincizecimii, dacă‑i va fi posibil.”

Ziua Cincizecimii este o sărbătoare care are o semnificație extrem de importantă. Dar înainte de toate să nu pierdem din vedere ce s-a întâmplat în această zi în Ierusalim și anume faptul că DS s-a coborât peste 120 de oameni care aveau credință în Isus și urmau învățăturile lui Isus. Aceste 2 lucruri sunt indispensabile ori de câte ori vorbim de creștinismul adevărat! Credința adevărată constă în dragostea față de Dumnezeu iar această dragoste ști că este autentică cu adevărat când îți dorești să alegi să împlinești Cuvântul și voia Lui - sau cel puțin să te străduiești… Isus a spus: „Nu oricine‑Mi zice: «Doamne, Doamne! » va intra în Împărăția Cerurilor, ci doar acela care face voia Tatălui Meu Care este în ceruri.” Matei 7:21 / dar parcă Iacov este mult mai tranșant când spune: „Tu crezi că Dumnezeu este Unul; bine faci! Dar și demonii cred – și se înfioară! “ Iacov 2:19. Iacov spunea aceste lucruri celor care afirmau cu buzele: „și noi credem în Dumnezeu“, dar a căror fapte nu erau vrednice de cinstea afirmațiilor pe care le aveau. Căci așa cum trupul fără duh este mort, tot astfel și credința fără fapte este moartă.” Iacov 2:26 NTR

Te-ai întrebat, oare cum se simte Dzeu când marea majoritate a creației Lui, I-au întors spatele spunându-i: eu cred că ești tatăl meu și atât, dar cuvintele tale pentru mine nu sunt importante, chiar deloc… Căci largă este poarta, (a spus Mântuitorul nostru) lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care intră pe ea! Dar îngustă este poarta, strâmtă este calea care duce la viață și puțini sunt cei care o găsesc.” Matei 7:13-14. Dinu, păi dacă Dzeu ne iubește atât de mult, de ce nu face ceva pt noi? De ce permite ca cei mai mulți dintre noi să piară? Acestea sunt întrebări născute din ignoranța celor care au neglijat și au omis să citească Scripturile! Însă, toți cei care se hrănesc, nu doar cu pâine ci cu toate cuvintele care ies din gura lui Dzeu, știu că Dzeu ne iubește și a făcut totul pentru noi. Păi să-ți dai Singurul Fiu la moarte pentru păcatele lumii, e puțin lucru? Tu nu ai fi în stare să-ți dai fiul nici măcar pt soția ta! Ba chiar mai mult, nu l-ai sacrifica nici măcar pt tine. Gândește-te un pic atunci ce preț a plătit Tatăl când și-a dat Unicul Fiul ca jertfă pentru păcătoși și pentru cei răi? Iar dacă vrem să ne facem o analiză, un simplu test să realizăm singuri cât de buni suntem, întreabă-te  și tu împreună cu mine: Câte din cele 10 porunci ai împlinit în viața ta? Sau ar trebui să întreb câte dintre cele 10 porunci le cunoști? Ei vezi dragul meu, pentru acest fel de oameni Dzeu și-a dat Fiul la moarte. În locul tău și al meu a murit Isus. Acum înțelegi de ce este scris: „Fiindcă și Cristos a suferit o dată pentru totdeauna pentru păcate – El, Cel Drept, pentru cei nedrepți – ca să vă aducă la Dumnezeu. “ 1 Petru 3:18. Dacă o să ascultați întregul studiu o să înțelegeți că avem nevoie de ceva mai mult decât de ambiție sau decizie proprie, este nevoie de ceva divin, ceva din partea lui Dzeu pentru ca viața noastră să se schimbe cu adevărat. Mai bine spus de Cineva! ! ! Da, Același care a coborât de ziua Cinzecimii peste acei 120 de oameni, poate coborâ și peste tine acolo unde ești chiar acum și viața ta se va transforma în bine… Această este o minune adevărată!

https: //youtu. be/lyKtik250fc

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/201444/rusaliile-ziua-cincizecimii-coborarea-duhului-sfant