Mărturia noastră (fii responsabil)
Autor: Dinu Petrache
Album: Schițe scurte
Categorie: Diverse

Mărturia noastră

„Cel ce crede în Fiul lui Dumnezeu, are mărturia în el.” I Ioan 5:10a

Ca și oameni pe acest pământ trebuie să fim responsabili. Responsabilitatea este o valoarea care a eclipsat de mult în societatea noastră. Dacă am fi responsabili cu natura spre exemplu care ne înconjoară, fie parcuri, râuri, lacuri, munte sau chiar străzile orașului nostru, am avea o țară mai frumoasă și mai îngrijită. Din nefericire dacă aruncăm o privire în jurul nostru și găsim foarte repede amprenta lipsei de responsabilitate în mediul înconjurător în care trăim.

Ce am pierdut din vedere foarte mulți este faptul că facem parte din aceiași echipă și că toți suntem importanți și toți avem de câștigat dacă punem umărul la ceea ce facem! Isus ne-a lăsat un exemplu de slujire atunci când s-a ridicat de la masă pt a spăla piciorele ucenicilor (Ioan 13). Isus încheie lecția lui de viață spunând: „Dacă știți aceste lucruri, sunteți fericiți (binecuvântați) dacă le faceți.” Ioan 13:17.

  • Îți imaginezi, să se simtă onorat directorul spitalului din orașul tău că te-a ajutat să te faci bine?
  • Îți imaginezi să ne dăm întâietate unii altora când stăm la rând la autobuz spre exemplu?
  • Îți imaginezi să te caute ANAF-ul pentru a te ajuta cu toată smerenia ca să crești în negoțul pe care îl desfășori și așa să aibă de câștigat cu toții?
  • Îți imaginezi cum ar fi ca fiecare loc de muncă să fie după merite și calificări, și că mita nu ar exista nici măcar în DEX?
  • Oare, cum ar arăta bisericile noastre dacă liderii acestora ar fi slujitori adevărați urmând exemplul lui Isus care se apleacă la piciorele altora îi slujește pe toți, și nu care întind mâna pentru a le fi sărutată ca și a unor împărați…

Cum să încep să mărturisesc?

În sânul familiei tale înainte de toate!

Din moment ce Dzeu face o mulțime de lucruri pt tine, cum să nu ai ce să alegi din tot ceea ce ți-a dăruit? Clar că poți depune mărturie și în „liniște“ de ceea ce El a schimbat în tine prin felul în care te comporți în societate, dar de cele mai multe ori este nevoie să depunem verbal această mărturie de Cine este El pt noi și ce a lucrat în viața noastră pt ca să ne unim împreună cu întreaga creație și ai aduce slavă, glorie și recunoștință!

cine seamănă puțin va secera puțin, iar cine seamănă mult va secera mult.” 2 Cor 9:6

Să nu vă fie teamă deci să semănați mult în copiii voștri (adică să aveți Mărturia lui Dzeu vie pe buzele voastre și să fiți darnici cu ei. „Cuvântul este aproape de tine (a spus apostolul Pavel în epistola către Rom 10:8); este în gura ta și în inima ta. “ -  deci nu trebuie să depui un foarte mare efort pt al da mai departe, doar deschide gura…

Iar din v 13 continuă spunând: „oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit! “ - este o promisiune mare pentru fiecare dintre noi și o mărturie de toată cinstea, deoarece este pt oricine! Da și pentru tine și pentru copiii tăi - dar „…cum Îl vor chema pe Cel în Care n‑au crezut? (spune Pavel în v14) Și cum vor crede în Cel despre Care n‑au auzit? Și cum vor auzi, fără să le predice cineva?

Dacă vreți să vedeți întregul mesaj, accesați link-ul de mai jos:

https: //youtu. be/RqSFG89Co2A

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/201441/marturia-noastra-fii-responsabil