Cum putem fi iluminați -2-
Autor: Witness Lee
Album: Cunoașterea vieții
Categorie: Meditatii

    Atunci când astfel de oameni nu vor să se deschidă Domnului, înăuntrul lor ei devin pustii și goi, întunecați și lipsiți de lumină. Este ca și cum ar fi într-o pivniță: oricât de puternică e afară lumina, ea nu poate străluci înăuntru. Dar pentru cel care este deschis față de Domnul, situația e complet diferită. El se eliberează complet, și de la interior către exterior pune toate lucrurile înaintea Domnului fără nici o rezervă, îngăduind luminii lui Dumnezeu să strălucească. O asemenea persoană va obține iluminare în mod sigur și frecvent. Fie prin auzirea unui mesaj, fie prin citirea Bibliei, imediat ce primește strălucirea luminii el o acceptă cu umilință, pe de o parte fiind mâhnit pe de altă parte închinându-se Domnului. El este mâhnit din cauza propriei sale ruine și faliment; el I se închină Domnului datorită îndurării Sale și a strălucirii lui Dumnezeu. Fiind în lumină, el nu vede greșelile altora ci numai propriile lui lipsuri. În consecință el nu condamnă pe alții ci doar simte că el însuși este o persoană foarte vrednică de plâns ca un vierme sau ca o târâtură care nu poate să-și ridice capul înaintea Domnului cel sfânt. De asemenea el privește la Dumnezeu pentru a primi îndurare, Îi cere lui Dumnezeu să-l mântuiască și este gata să primească o strălucire mai profundă a luminii. Astfel lumina lui Dumnezeu îl iluminează înăuntru în mod continuu. Atunci el devine o persoană transparentă, plină de conștiență.

   -în al treilea rând ar trebui SĂ NE OPRIM FIINȚA. Ce înseamnă să ne oprim ființa? Înseamnă să punem capăt vederilor noastre, modului nostru de a privi lucrurile, sentimentelor, opiniilor sau cuvintelor noastre etc. Noi toți știm că a ne opri nu este un lucru ușor. Există foarte puțini oameni care cu adevărat se pot opri în acest mod. Dar faptul de a fi incapabili să ne oprim ființa este tot un văl, un văl serios, care ne împiedică să fim iluminați.

   De exemplu, atunci când citesc Biblia, unii frați citesc întotdeauna cu propriile lor simțăminte și idei și își pun propriile lor gânduri în înțelesul celor citite. Biblia spune clar: SIMON PETRU, dar când citesc ei devine Petru Siomon. Biblia spune clar PAVEL, APOSTOL AL LUI ISUS CRISTOS dar când citesc ei devine Pavel, apostol al lui Cristos Isus. Dacă nu citesc Cuvântul lui Dumnezeu, opiniile lor nu ies la iveală dar imediat ce încep să citească Cuvântul lui Dumnezeu opiniile lor ies la iveală. Astfel că, de fiecare dată când citesc Biblia nu există nici măcar un singur pasaj în legătură cu care ei să nu aibe o opinie și un simțământ dar ei nu știu că asemenea opinii și simțăminte sunt toate lemn, fân și paie, lipsite de orice valoare. Așa sunt unii frați în slujba lor. Atunci când predică, cuvintele lor zboară prin tot cerul fără un punct esențial, principal. Atunci când ascultă slujba, unii frați și unele surori pur și simplu ratează ideile importante și esențiale chiar după multe repetări. În schimb își amintesc clar fragmentele și cuvintele neesențiale pe care în mod normal oamenii le uită după ce le spun. Cauza e de asemenea faptul că ei au multe gânduri și simțăminte pe care nu le pot opri. Astfel de frați și surori care întotdeauna sunt extrem de ocupați la exterior și care se răsfață în idei fanteziste în interior, nu-și pot opri măcar o parte a întregii lor ființe. În consecință, nu pot obține nici măcar o rază de lumină.

   În Noul Testament este un astfel de exemplu. Luca 10 și Ioan 11 vorbesc despre o persoană care era foarte ocupată și nu putea fi orită: Marta. Luca 10 consemnează cât de ocupată era ea la exterior în timp ce Ioan 11 conseamnează cât de activă era ea în interior. Putem spune că întreaga ei persoană era într-o stare de agitație. Ea nu doar avea multe opinii și simțăminte, dar avea și multe cuvinte; ea nu putea fi oprită nici o clipă. De aceea nici un singur cuvânt din cele pe care Domnul i le-a spus nu a putut intra în ea. Atunci când L-a întâlnit pe Domnul înainte ca Domnul să-Și deschidă gura ea a deschis-o pe a ei blamându-L pe Domnul și spunând: Doamne, dacă ai fi fost aici, fratele meu nu ar fi murit. Domnul a  replicat: Fratele tău va învia. Atunci ea, imediat a avut o opinie și a răspuns: Știu că va învia la înviere, în ziua de apoi. Ea a interpretat atât de minunat cuvintele Domnului încât momentul învierii a fost amânat cu câteva mii de ani... Domnul i-a spus din nou: Eu sunt învierea și viața; cine crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi tu acest lucru? Ea a răspuns: Da, Doamne: eu am crezut că Tu ești Cristosul, Fiul lui Dumnezeu... Replica ei nu a răspuns în nici un caz întrebării Lui. Ea nu auzise deloc ce-i spusese Domnul ea era atât de plină de opinii și atât de vorbăreață... Atunci când a terminat de spus cuvintele acestea ea a plecat imediat și a chemat-o pe sora ei în secret, spunând: Învățătorul este aici și te cheamă. Acest lucru era în întregime fabricația ei, era ideea pe care a exprimat-o pentru Domnul. Cei care sunt vorbăreți și plini de opinii sunt cei care pot da sugestii și pot exprima opinii. Asemenea oameni nu se pot deloc opri; de aceeea ei sunt complet acoperiți față de lumină și pentru ei într-adevăr nu există nici o cale de a fi iluminați.

   Problema incapacității de a se opri se află înăuntrul omului. Mulți citesc Biblia fără lumină și aud slujba fără să rețină ideile esențiale nu pentru că sunt păcătoși și lumești ci pentru că sunt plini de opinii, simțăminte, idei, cuvinte. Strict vorbind, păcatul și lumea sunt ca o haină uzată, nu este greu să o dezbraci. Dar opiniile, simțămintele și ideile din noi nu sunt ușor de aruncat. Iată de ce astăzi ele devin cel mai primejdios văl din noi, ele ne fac incapabili să obținem strălucirea Domnului.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/201011/cum-putem-fi-iluminati-2