Înălțarea lui Mesia: mai mare decât patriarhii și profeții
Autor: Paul Ionașcu
Album: Diverse
Categorie: Diverse

Iată, Servitorul Meu se va purta cu chibzuinţă, va fi înălţat şi preamărit şi va fi foarte sus” (Isaia 52:13 traducerea Fidelă)

 

Cu siguranță patriarhii și profeții au fost oameni de rang înalt. Pavel în epistola către evrei afirmă lucrul acesta (Evr. 11). Însă niciunul nu s-a ridicat sau se va ridica la nivelul lui Mesia. El a fost ridicat la un rang mult mai înalt decât al tuturor patriarhilor sau profeților.

 

Pavel afirmă:

 

După ce a vorbit în vechime părinților noștri prin prooroci, în multe rînduri și în multe chipuri, Dumnezeu, la sfîrșitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moștenitor al tuturor lucrurilor, și prin care a făcut și veacurile. El, care este oglindirea slavei Lui și întipărirea Ființei Lui, și care ține toate lucrurile cu Cuvîntul puterii Lui, a făcut curățirea păcatelor, și a șezut la dreapta Măririi în locurile prea înalte (Evr. 1:1-3)

 

 

El este mai mare decât Avraam, Isac și Iacov; „Acum”, I-au zis Iudeii, „vedem bine că ai drac; Avraam a murit, proorocii de asemenea au murit, și tu zici: „Dacă păzește cineva cuvîntul Meu, în veac nu va gusta moartea.” Doar n'ai fi Tu mai mare decît părintele nostru Avraam, care a murit? Și decît proorocii, cari de asemenea au murit? Cine te crezi Tu că ești?” Isus a răspuns: „Dacă Mă slăvesc Eu însumi, slava Mea nu este nimic; Tatăl Meu Mă slăvește, El, despre care voi ziceți că este Dumnezeul vostru; și totuș nu-l cunoașteți. Eu Îl cunosc bine; și dacă aș zice că nu-l cunosc, aș fi și Eu un mincinos ca voi. Dar îl cunosc și păzesc Cuvîntul Lui. Tatăl vostru Avraam a săltat de bucurie că are să vadă ziua Mea: a văzut-o și s'a bucurat.”  „N'ai nici cincizeci ce ani”, I-au zis Iudeii, „și ai văzut pe Avraam!” Isus le-a zis: Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sînt Eu.” (Ioan 8:52-58) 

 

Este mai mare chiar și decât Moise. Moise în Lege a scris despre măreția lui Mesia; „Le voi ridica din mijlocul fraților lor un prooroc ca tine, voi pune cuvintele Mele în gura lui, și el le va spune tot ce-i voi porunci Eu. Și dacă cineva nu va asculta de cuvintele Mele, pe cari le va spune el în Numele Meu, Eu îi voi cere socoteală” (Dt. 18:18-19)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/199099/inaltarea-lui-mesia-mai-mare-decat-patriarhii-si-profetii