Consecințele unei Biserici fără Dumnezeu
Autor: Cega Ilie Valentin
Album: Cap şi nu coadă
Categorie: Disciplina Bisericii

Consecințele unei Biserci fără Dumnezeu -Genesa 11:1-9

Introducere: -După cum vedeți încă din primul verset arată că tot pământul avea o singura limbă şi aceleaşi cuvinte ceea ce însemnează că tot omul avea aceaşi vorbire; Adica aveau aceaşi gandire şi erau uniți în aşa fel ca l-au mirat pe Dumnezeu. Observați dvs în vers 3 ei foloseau cuvântul "haidem"ceea ce vrea să arate unitatea lor, ca şi Dumnezeirea în vers 7 "haidem" să le încurcăm limbile unii altora. Cu părere de rău zic ca unitatea aceasta si cuvântul "haidem"l-au folosit pt alte scopuri.

1. Au zidit cu cărămidă în loc de piatră(v3)

Cărămida reprezintă păcatul -zidesc Biserica cu păcat (veți studia aici pe faraon care a mărit nr de căramizi si Isaia unde zice că poporul a format un zid zidind păcat peste păcat)-cum adica asa bine sa făcut lucrarea Domnului cu: bârfa cu minciuna cu lăcomie cu alte si alte si ceva foarte important Domnul îi lasă să zidească cu cărămizi.

2. In loc de var au folosit smoală-v3

Aliajul de var de la sine simbolizează curăția dar smoala este contariul adica Necurația. Da cum citiți necurăția ca de ex: invidia, ura, gandirea de rău, judecata, fățărnicia etc... si au continuat zidirea Domnul ia lăsat.

3. Au vrut să-şi facă un nume-vers 4

Aici a intervenit Dumnezeu vrei un nume din lucrarea mea (adica dupa ce esti plin de păcat si te dai drept altul pe Baza Bisericii mele vrei nume vrei lauda vrei sa spui ca tu conduci vrei fală vrei SLAVĂ Domnul împarte slava cu nimeni iată CONSECINȚELE:

-DEZBINAREA 

-CEARTA 

-NEÎNȚELEGEREA 

DIN LUCRAREA LUI Dumnezeu nu ai cum sa-ți faci nume a mai mers cu o minciuna cu o ură cu o înjurătură poate cu o curvie e harul Lui ca nu te-a lovit dar până la slava Lui 

ACUM MAI BINE E IN CASA CA SA NE ANALIZĂM CUM VREM SA FACEM LUCRAREA DOMNULUI LA  CER CU CARAMIDA SI CU SMOALA SI SA ITI FACI UN NUME NU S POATE AJUNGE 

DOMNUL SA VA BINECUVANTEZE CACI BISERICA LUI E  FORMATĂ DIN PIETRE VII NU CĂRĂMIDĂ

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/198182/consecintele-unei-biserici-fara-dumnezeu