STUDIU, PE BAZA UNEI ÎNTREBĂRI, DIN ISAIA 65:20
Autor: Victor Dobrescu
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

STUDIU, PE BAZA UNEI ÎNTREBĂRI, DIN ISAIA 65:20

------------------------------------------------------------

Scurt Prologos                       

Atunci când suntem călăuziți să elaborăm un studiu biblic, nu se poate să nu descoperim mai târziu o sinergie (coordonare) între ceea ce ne descoperă Duhul Sfânt la fiecare dintre noi, când studiem Sfânta Scriptură, și ceea ce a descoperit deja Duhul Sfânt altor credincioși, care au trăit înainte de noi sau sunt contemporani cu noi.

Fiind același Duh, care ne iluminează gândirea în procesul studierii Sfintei Scripturi, El va descoperi fiecărei generații de credincioși aceleași adevăruri ale lui Dumnezeu consemnate în Biblie.

Însă, revelația divină fiind progresivă, Duhul Sfânt a descoperit, descoperă și va descoperi noi înțelesuri, noi mesaje ale  Cuvântului divin, celor care studiază sub îndrumarea Sa; fiindcă Dumnezeu înainte de întemeierea lumii a orânduit totul astfel încât, „la vremea sfârșitului... . cunoștința va crește”.

------------------------------------------------------------

Pe un blog în data de MAY 10,2018 AT 2:32 AM ” mi s-a adresat următorul comentariu finalizat cu o întrebare:

Îmbrățișez  ideea răspunsului  [din STUDIU, PE BAZA UNOR ÎNTREBĂRI, DIN APOCALIPSA 7], dar mi-a sărit în ochi o altă dilemă, și anume, vă citez: “De remarcat faptul că, așa cum este scris în Apocalipsa 20:7-8, la finalul ÎMPĂRĂȚIEI DE O MIE DE ANI când „Satana va fi dezlegat; şi va ieşi din temniţa lui…” cei care i se vor alătura în ultima revoltă împotriva lui Dumnezeu sunt doar„…NEAMURILE (oameni în trupuri carnale călăuziți de firea pământească, urmași ai credincioșilor în trupuri neglorificate dintre națiuni, care au intrat în împărăția de o mie de ani la începutul ei) ”

De remarcat ”urmași ai credincioșilor”

Din Zaharia 14:16 înțeleg ca aceștia sânt urmași/rămași ai neamurilor venite să lupte împotriva Ierusalimului.

Dacă tot am ajuns în zona asta aș întreba:

„Cine sânt acei considerați a fi blestemați ca murind la vârsta de 100 de ani din Isaia 65:20?”

------------------------------------------------------------------------------

 

                                    ISAIA 65:20

 

Nu vor mai fi în el nici copii cu zile puţine, nici bătrâni care să nu-şi împlinească zilele.

Căci  CINE VA MURI  la vârsta de o sută de ani VA FI ÎNCĂ TÂNĂR,

şi CEL CE VA MURI în vârstă de o sută de ani VA FI BLESTEMAT CA PĂCĂTOS.

 

---------------------------------------------------------------------------------

La întrebarea dumneavoastră:

„Cine sânt acei considerați a fi blestemați ca murind la vârsta de 100 de ani din Isaia 65:20?”

Răspunsul se află la finalul acestei postări.

-------------------------------------

EXPLICAȚII PRELIMINARE

Într-o scrisoare postată în data de FEBRUARY 27,2018 AT 10:17 AM, a cărei temă a fost DOMNIA ÎMPĂRATULUI ISUS HRISTOS ȘI A BISERICII, am scris și despre:

CONDUCEREA TEOCRATICĂ A DOMNULUI ISUS HRISTOS

După ce DOMNUL ISUS HRISTOS VA REFACE atmosfera, genomul uman, regnul animal şi vegetal, VA INSTAURA O CONDUCERE TEOCRATICĂ şi va institui un standard divin de comportament între oamenii care vor trăi pe  pământ  în timpul Împărăţiei de o mie de ani.

DOMNUL ISUS HRISTOS va aduce toate sferele vieţii sub autoritatea tronului ca singurul mod de a asigura viitorul.

CUVÂNTUL SĂU VA FI LEGE ABSOLUTĂ PENTRU ÎNTREAGA PLANETĂ, acceptat cu bucurie DE TOŢI CEI CARE VOR INTRA în Împărăţia de o mie de ani, dar mulți dintre urmașii lor se vor alătura lui Satan când va fi eliberat din Adânc.

Domnia Lui va fi riguroasă, DOMNIA UNUI TOIAG DE FIER (Geneza 49:10c).

--------------------------------------

Prima generație de oameni care vor trăi în „Împărăția de o mie de ani” va fi formată din evreii și oamenii dintre națiuni (nemurile) care în trupuri  neglorificate, vor fi selectați prin „credința în Hristos” să intre în „Mileniu” după „Judecata de la Tronul Slavei lui Hristos”.

Condițiile din timpul „Împărăției de o mie de ani pe Pământ” vor fi, într-un anumit sens, similare celor din Eden, de care au avut parte Adam și Eva.

Dar, ca și Adam și Eva, OAMENII, care se vor naște în timpul „Împărăției de o mie de ani” și vor trăi în  trupuri neglorificate, VOR AVEA libertatea de a asculta sau nu de Domnul Isus Hristos în timpul „Mileniului”.

Isaia 65:20, dar mai ales Apocalipsa 20:8, ne indică faptul că mulți urmași ai celor dintre națiuni, care deși nu vor mai fi ispitiți de cel rău, DOAR VOR SIMULA închinarea înaintea lui Dumnezeu.

Ei vor fi cei care se vor alătura lui Satan când va fi eliberat din Adânc.

--------------------------------------

La întrebarea dumneavoastră:

- „Cine sânt acei considerați a fi blestemați ca murind la vârsta de 100 de ani din Isaia 65:20?”

Răspunsul îl reprezintă următoarea CONCLUZIE a explicațiilor preliminare:

- CEI care se vor RĂZVRĂTI și se vor împotrivi PE FAȚĂ Domnului Isus Hristos vor fi cei cărora  NU  li se va permite să trăiască mai mult de o sută de ani ÎN TIMPUL „ÎMPĂRĂȚIEI DE O MIE DE ANI”.

--------------------------------------

- PEDEPSIREA celor răzvrătiți, după un timp de grație oferit de Domnul Isus pentru ca EI să se supună lui Dumnezeu, reprezintă un aspect care confirmă faptul că DOMNIA LUI MESIA pe „TRONUL LUI DAVID” va fi cu adevărat „DOMNIA UNUI TOIAG DE FIER” (conform Geneza 49:10c și Luca 1:32-33)

Dobrescu Victor

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/197391/studiu-pe-baza-unei-intrebari-din-isaia-6520