CORONA VIRUS
Autor: GAND CATRE CER
Album: IZOLARE
Categorie: Diverse

 

IZOLARE (CORONA VIRUS)

 

Aș dori să prezint câteva argumente de bază pentru a rezolva câteva probleme apărute între nesăbuința așa zișilor credincioșilor și măsurile luate de autoritățile statului. Încă de la bun început aș dori să îmi declar imparțialitatea, și acest articol are menirea de-al face  pe orice credincios să înțeleagă mai bine ce spune Sfânta Scriptură despre acest lucru. Am menționat: , , nesăbuință a unor credincioși’’ deoarece chiar lideri religioși încurajază tot felul de forme precum:

-         Cum să nu mai mergem la biserică.

-         Că nu ar fii moral pentru un creștin să nu mai dea mâna cu un om bolnav.

-         Că Dumnezeu va purta de grijă.

-         Că ne putem împărtăși din acelaș pahar chiar dacă unul e bolanav etc.

-        

 

Izolarea: Este prevăzută încă din vechime, leprosul s-au cel care putea fii contagios era izolat de familie, de societate. Poporului Israel  i s-a poruncit să nu se amestece cu toate formele păgâne ale neamurilor, Apostolul Pavel le scria corintenilor să îl scoată afară pe curvarul din Corint, și să nu aibă legături cu un astfel de om. Moise la un moment dat a ieșit cu cortul lui Dumnezeu afară din tabără. Izolarea are două forme: 1 când numărul celor în cauză este mic se vor izola doar cei în cauză  și 2Când nr. celor contagioși e prea mare ar trebui să se izoleze cei sănătoși ex1: Moise s-a izolat ca să nu fie afectat, ex. 2 De aceea: Ieşiţi din mijlocul lor şi fiţi despărţiţi, spune Domnul; şi nu atingeţi ce este necurat, şi Eu vă voi primi; şi vă voi fi Tată şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, spune Domnul Cel Atotputernic“ (2. Corinteni 6:17,18.)

14 zile: Levetic cap 13:4,5 preotul să închidă şapte zile pe cel cu rana. A şaptea zi, preotul să-l cerceteze iarăşi. Dacă i se pare că rana a stat pe loc şi nu s-a întins pe piele, preotul să-l închidă a doua oară încă şapte zile.

Prevenire:

Suntem chemați să ne luăm toate măsurile de prevenire ca nu cumva să ni se intâmple, Nu sfidați măsurile luate atât de autorități cât și de ceea ce ne îndeamnă Sf. Scriptură. Dacă știi că un copil este bolnav de tuberculoză o boală molipsitoare chiar prin vorbire, nu-ți vei duce copilul tău să se joace cu el pe considerentul că ție nu ți se întâmplă, s-au să treci pe culoare roșie la semafor pe baza credinței aste e nesăbuință și prostie.

 ex. psalmul119:11,9 Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta. . 9Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău

Bolnavul:

Nu trebuie să ascundă s-au să inducă în eroare atât autoritățile cât și comunitatea religioasă din care face parte. Fățărnicia a fost din totdeauna condamnată de Dumnezeu conform V. T. bolnavul trebuia să strige necurat, necurat de ce credeți că așa a stabilit Dumnezeu ca să nu se contamineze și ceilalți. Când nu știi dacă ești s-au nu bolnav Sfânta Scriptură ne îndeamnă să ne facem control regulat: Pe voi înșivă cercetați-vă dacă sunteți în credință, fiecare să se cerceteze dar pe sine însușii. Supune-te testului de verificare conform Lev 13:3-6 Preotul să cerceteze rana de pe pielea trupului. Dacă părul din rană s-a făcut alb şi dacă rana se arată mai adâncă decât pielea trupului, este o rană de lepră: preotul care va face cercetarea să declare pe omul acela necurat. 4 Dacă pe pielea trupului va fi o pată albă care nu se arată mai adâncă decât pielea şi dacă părul nu s-a făcut alb, preotul să închidă şapte zile pe cel cu rana. 5 A şaptea zi, preotul să-l cerceteze iarăşi. Dacă i se pare că rana a stat pe loc şi nu s-a întins pe piele, preotul să-l închidă a doua oară încă şapte zile.

Tratament:

Cei mai mulți sfidează atât mediul științific, medical și nu acceptă să se supună unui tratament s-au antidot deja descoperit aleg mai degrabă ceva băbesc.

Voi sunteţi curaţi, datorită Cuvântului pe care vi l-am spus“ (Ioan 15:3) „Spală-mi deplin fărădelegea mea şi curăţeşte-mă de păcatul meu“ (Psalm 51:2).

Dacă cei 10 leproși nu ar fii dorit să fie vindecați cred că nu ar fii încercat nici un tratament, nici cel de a se întâlni cu Hristos, dacă femeia cu scurgere de sânge nu ar fii dorit tratament cred că nu ar fii cheltuit nici un ban pe la doctor, ca în cele din urmă când n-a mai avut nici o soluție a alergat la Hristos.

 

Concluzionez cu următoarele puncte de vedere:

 

1. E Mai ușor să previi decât să tratezi.

Ascultă de sfatul medicului, spalăte pe mâini regulat, nu te duce în zonele afectate, păstrează distanța de personele suspectibile etc/

2. Ești bolnav poți fi contagios rămâi în izolare.

Păcatul se înmulțește precum virusul dacă știi că ai păcătuit nu încuraja și pe altul să o facă, dacă știi că ești contagios nu fii mândru că ai transmis mai departe. Să păcătuim mereu ca să se înmulțească harul nicidecum. Romani 6:1,2

3. Nu știi dacă ești bolnav? Cheamă autoritățile să te examineze.

Levetic14:3,35, 36. Preotul să iasă afară din tabără şi să cerceteze pe cel lepros. 35cel cu casa să se ducă să spună preotului şi să zică: Mi se pare că este ceva ca o rană* în casa mea. 36 Preotul, înainte de a intra ca să cerceteze rana, să poruncească să se deşerte casa, ca nu cumva tot ce este în ea să se facă necurat. După aceea să intre preotul şi să cerceteze casa.

4. Supune-te testului de verificare. Levetic 13:3-5

3. Preotul să cerceteze rana de pe pielea trupului. Dacă părul din rană s-a făcut alb şi dacă rana se arată mai adâncă decât pielea trupului, este o rană de lepră: preotul care va face cercetarea să declare pe omul acela necurat. 4 Dacă pe pielea trupului va fi o pată albă care nu se arată mai adâncă decât pielea şi dacă părul nu s-a făcut alb, preotul să închidă şapte zile pe cel cu rana. 5 A şaptea zi, preotul să-l cerceteze iarăşi. Dacă i se pare că rana a stat pe loc şi nu s-a întins pe piele, preotul să-l închidă a doua oară încă şapte zile.

5. Acceptă verdictul boli. Levetic 13:8

Preotul îl va cerceta. Dacă pecinginea s-a întins pe piele, preotul îl va declara necurat: este lepră.

6. Urmează instrucțiunile în vederea vindecării. Levetic 13:54,14:8-10,40-42

să poruncească să se spele partea atinsă de rană şi să-l închidă a doua oară şapte zile. 8 Cel ce se curăţeşte trebuie să-şi* spele hainele, să-şi radă tot părul şi să se scalde* în apă şi va fi curat. Apoi va putea să intre în tabără, dar să rămână* şapte zile afară din cort. 9 În ziua a şaptea, să-şi radă tot părul, capul, barba şi sprâncenele: tot părul să şi-l radă; să-şi spele hainele şi să-şi scalde trupul în apă şi va fi curat. 10. 40 să poruncească să se scoată pietrele atinse de rană şi să le arunce afară din cetate într-un loc necurat. 41 Să pună să răzăluiască toată partea dinăuntru a casei şi tencuiala răzăluită să se arunce afară din cetate, într-un loc necurat. 42 Să ia alte pietre şi să le pună în locul celor dintâi şi să se ia altă tencuială, ca să se tencuiască din nou casa.

Petru s-a împotrivit când Hristos a vrut să-l spele pe picioare.

 

7. Dumnezeu îi are în vedere și pe cei bolnavi.

De cele mai multe ori cei bolnavi ajung uitați, marginalizați, ignorați de societate dar tocmai pentru această categorie a venit Mântuitorul Iisus și în ochi lui aceștia au avut o importanță aparte prin faptul că au fost vindecați eliberați și ajutați.

Domnul nu l-a mustrat pe apostolul Petru că e murdar pe picioare ci pentru că s-a împotrivit spălări picioarelor.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/197267/corona-virus