Zilele când treci prin necazuri, trebuie să fie zile când te rogi
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Diverse

Apostolul Iacov a scris: „Suferă cineva? Să se roage! ... ” (Iacov 5:13)

 

Împrejurările noastre în această lume sunt schimbătoare. De aceea, dacă ai întâlnit nenorociri, suferi dintr-un motiv oarecare, cineva se poartă nedrept față de tine, sau ești prigonit(ă) de oameni răi, pentru că ai propovăduit Evanghelia, atunci apelează la Dumnezeul Cel viu!

 

Nu trebuie să cădem de oboseală în duhul nostru, în vremea necazurilor, și nu trebuie să disperăm. Suferința trebuie să ne îndemne să ne rugăm! Zilele, când treci prin necazuri, trebuie să fie zile de rugăciune! Atunci, duhul devine smerit, inima – zdrobită și moale; rugăciunea este plăcută Domnului, atunci, când vine dintr-o inimă zdrobită și smerită.

 

Omul, care suferă, trebuie să se roage, și de asemenea să-i roage pe alții să se roage pentru el. Căci prin rugăciune, se înfăptuiește legătura directă cu Acela, Care poate să te ajute în orice nevoi, indiferent de aceea, cât de mare este, sau, după părerea unora – imposibil de împlinit.

 

Se permite să ne rugăm Domnului, ca El să ne izbăvească de greutățile vieții, dar poate să fie și așa, că este mai bine să ne rugăm nu atât, ca Domnul să ne izbăvească de greutăți, ci să ne rugăm, ca Domnul să ne izbăvească de răsfățarea (alintarea) sufletului, ca El să ne dăruiască abilitatea să trecem cu răbdare (perseverență) necazurile, să perseverăm fără cârtiri în nenorociri, ca să le trecem biruitor, fără să păcătuim, să ne ajute să nu ne răzbunăm pentru supărări, și să ne ajute să ne sprijinim inima cu speranța că în curând se va întoarce Hristos. Mă gândesc, că anume la aceasta, fără îndoială, ne îndeamnă apostolul prin cuvintele: „Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape” (Iacov 5:8).

 

Domnul să ne binecuvânteze pe fiecare dintre noi la aceasta, și rugăciunele noastre să-I fie plăcute!

 

  • Doamne! Înaintea Ta sunt toate dorințele mele și suspinurile mele nu sunt ascunse de Tine. Dă-mi o inimă, care înțelege voia Ta, pentru împrejurările mele! Pe Tine mă bizuiesc! Mâna Ta să mă ajute! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

„Suferă cineva? Să se roage! ... ” (Iacov 5:13)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/196020/zilele-cand-treci-prin-necazuri-trebuie-sa-fie-zile-cand-te-rogi