Secretul Succesului
Autor: Dorin Pele
Album: Gândul Zilei
Categorie: Diverse

„Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi și noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea, căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale și atunci vei lucra cu înţelepciune.”
Iosua 1:8 VDC

Astăzi oamenii își măsoară succesul după câți bani au în cont sau după mărimea casei în care locuiesc sau după câte vacanțe pot să facă pe an sau, mai nou, după câte like-uri au pe rețelele de socializare. Din păcate aceste unități de măsurat succesul au fost preluate și de creștinii practicanți. Cam în jurul acestor subiecte se învârt discuțiile când se întâlnesc. Dupa cum spunea Winston Churchill: „Problema epocii noastre e că oamenii nu vor să fie utili, ci importanți.” La fel și conducerile bisericilor, sunt interesate mai mult de numere și statistici, dar nu mai țin evidența celor plecați și nu mai pune accentul pe ucenicie. Sunt atâtea unități de măsurat succesul care sunt eronate și care nu au nici o valoare în ecuația Împărăției lui Dumnezeu.

Avea dreptate A. W. Tozer când spunea: „Religia modernă se concentrează mai mult pe a umple bisericile cu oameni… Adevărata Evanghelie subliniază importanța umplerii oamenilor cu Dumnezeu.”

Unul din secretele succesului în viață îl găsim în acest verset. Totul se învârte în jurul Cuvântului lui Dumnezeu. Acesta este sursa sau, dacă vreți, scara succesului.

„Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta” – Cu alte cuvinte, acest Cuvânt trebuie citit și proclamat pentru că asigură succesul transformării noastre și a celor cărora ne adresăm.

„cugetă asupra ei zi și noapte” – Nu este îndeajuns ca să o citești din paște în crăciun sau sporadic sau 2 minute pe zi, ca să îți împaci conștiința că ți-ai făcut datoria. Este Cuvântul la care trebuie să cugetăm, adică să medităm, toată ziua. Din păcate meditația nu mai este o disciplină biblică pentru mulți creștini, neglijând defapt faptul că succesul în viață practic de aici pornește.

„căutând să faci tot ce este scris în ea” – A căuta, nu înseamnă a bâjbâi cu ochii închiși. Nu, nicidecum. Înseamnă a păstra, conserva ceva ce deja știi că este o valoare. Citind, meditănd și studiind Scripturile vei ajunge să descoperi standardul și valorile Împărăției lui Dumnezeu, cât și modul în care să ai succesul care contează în economia lui Dumnezeu. Numai în felul acesta „vei izbândi în toate lucrările tale și atunci vei lucra cu înţelepciune.” Doar cu succesul acesta vei rămâne. Vrei să ai succes? Începe să iei în serios Cuvântul lui Dumnezeu.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/195118/secretul-succesului