Dacă vei trece prin foc, nu te va arde și flacăra nu te va aprinde
Autor: Laura Daniela Marinau
Album: Mărturii din familia mea
Categorie: Experiente cu Dumnezeu

E vorba de o experiență, o încercare ca de foc, spiritual vorbind, dar putea fi vorba de un incendiu fizic. S-a întâmplat în noiembrie 2019.

Am avut mai întâi în martie o experiență ciudată, zărind un soi de foc zburător seara, care, inițial, părea o hârtie aprinsă zburând, dar apoi mi s-a părut un soi de zmeu(jucărie) cu o flacără, trecând pe deasupra capului meu când eram în curte, acasă în Craiova. Am fugit să mă ascund în mașină, apoi m-am rugat, sperând că nu era un fulger globular. A trecut pe deasupra casei noastre, iar eu am conchis că am fost cruțați, de data aceasta. După 14 zile, am aflat despre zmeiele și baloanele incendiare ale palestinienilor trimise pe mii de kilometrii de teren în Israel și am tras concluzia că am avut o viziune pentru evrei. Dar, era o coincidență și un avertisment pentru familia mea. (https://www. defenseromania. ro/israel-raid-aerian-in-fa-ia-gaza-reac-ia-palestinei_592401. html-dacă vă interesează).

În sâmbăta Paștelui mi-a murit tatăl (dar am nădejde pentru sufletul dânsului, căci Îl mărturisise pe Domnul și cred că a fost iertat). Înainte de încercare îl visasem cum dorea să mă sărute pe obraz, iar eu m-am dat înapoi, conștientizând în vis realitatea morții sale.

Atunci, în noiembrie am avut mari discuții cu soțul meu în legătură cu locul unde vom locui de-acum, după vârsta de 50 de ani, având copii mari, unul chiar căsătorit din vara aceasta. Nu am reușit să îmi găsesc loc de medic pediatru în Timișoara, unde și-ar fi dorit soțul meu să ne întoarcem, noi amândoi fiind născuți acolo. În Craiova, unde a stat pentru mine și pentru copii cam 23 de ani (iar eu am locuit 42), nu își mai găsea locul, întrucât am avut prea multe probleme, culminând cu încercarea pe care o voi povesti pe scurt.

E vorba de un convector pe gaze, cumpărat de un an, care a început să aibă pierderi de gaz metan. În 2013 am mai avut o experiență cu un convector vechi de 10 ani, dar nu era în camera mea, iar când s-a defectat eram singură acasă: am mers în camera fiului celui mai mare și am văzut flăcările și gazele cum curgeau și doar Domnul a fost Cel care m-a întărit să închid gazele de la robinet și să nu fug, chemând pompierii.

De data aceasta, pierderi subtile au fost cam 14 zile, iar verificarea dispozitivelor pe gaz metan de la Engie ne--a sărit, întrucât eram la servici la ora la care a trecut, între 8-12 dimineața(iar fiul la Universitate, la master, soțul meu Doru lucrând la Timișoara).

În sfârșit, într-un hol mic, cum intram, era un miros clar de gaz metan (de mercaptani), adus de un curent de aer, dar în a doua cameră-dormitorul meu-când ajungeam, ne obișnuiam cu izul și nu mai conștentizam pericolul. În sfârșit, după ce am dormit mai bine de o săptămână așa (dar aerisind des), în sfârșit, când eram tot la servici, a venit un lucrător de la Engie-pentru noi ca un înger trimis de Domnul, care ne-a reparat conexiunile de la convector și ne-a instalat detector de gaz metan și de monoxid de carbon. Și ne-a declarat că puteam să bubuim împreună cu casa oricând, în acele zile. I-am mulțumit(și l-am plătit) și i-am răspuns că Îi mulțumesc Domnului pentru că ne-a păstrat în viață și a avut atâta milă de noi și de casa noastră.

Îi mulțumesc din nou, cu smerenie, că ne-a mai prelungit firul vieții și Îl rog să-mi descopere ce plan are în legătură cu mine, cu noi, în continuare. AȘ VREA SĂ FAC DOAR VOIA LUI. PENTRU CĂ PUTEAM FI TRECUTĂ DIN VIAȚĂ ACUM. Si într-un mod care nu-L onora.

Pentru mine, este îndeplinită promisiunea din Isaia 43: „Acum, aşa vorbeşte Domnul, care te-a făcut*, Iacove, şi Cel ce te-a întocmit**, Israele: „Nu te teme de nimic, căci† Eu te izbăvesc, te chem†† pe nume: eşti al Meu.

  • 2 Dacă* vei trece prin ape, Eu voi fi cu** tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge† prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde.
  •  "De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta." Isaia 43:4
  •  
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/marturii/195062/daca-vei-trece-prin-foc-nu-te-va-arde-si-flacara-nu-te-va-aprinde