Vino la Tronul Harului!
Autor: Dorin Pele
Album: Gândul Zilei
Categorie: Diverse

"Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.” (Evrei 4:16)
Haideți să ne apropiem fără nici o îndoială sau frică ci încrezându-ne în jerta lui Isus Hristos și în mijlocirea Lui înaintea Tatălui prin care suntem acceptați. Să ne apropiem cu deplină încredere pentru că știm că Isus ne înțelege limitările, slăbliciunile și durerile noastre. Nimeni nu le înțelege mai bine decât El.
„Scaunul harului!” Imi place mai mult cum e tradus în engleză: ”throne of grace”, adică „tronul harului”. Pe un scaun poate să stea oricine, dar pe tron stă numai regele, în cazul de față Regele universului cu putere absolută. Este Regele cu oficiu de Judecător Suprem. Deciziile Lui nu mai pot fi schimbate de nimeni, nici de Curtea de Apel, nici de Curtea Constituțională, nici de Uniunea Europeană, nici de Curtea Europeană a Drepturilor Omului și nici măcar de Curtea Supremă a SUA.
Apoi îl avem pe Hristos care este singurul Avocat ale cărui pledoarii și intervenții au succes înaintea Tatălui. La „tronul harului” nu poți veni cu atenții, cadouri, fapte de milostenie sau mai știm noi ce ne trece prin minte ca să Îl înduplecăm pe Dumnezeu. Nu, nicidecum, ci numai prin Isus Hristos. El este atât Marele Preot care a adus jertfa de răscumpărare cât și Jertfa în sine. O jertfă perfectă care, de altfel este singura acceptată de standardul sfințenie și dreptății lui Dumnezeu.
Odată ce ești acceptat la tronul de har devii beneficiarul justificării prin Hristos, Cel care a plătit cu moartea Lui pentru păcatele tale. Acest tron devine apoi pentru tine ca o mină de aur în care sunt ascunse toate comorile Impărăției lui Dumnezeu. Aici găsești har, milă, iertare, înțelegere protecție și ajutor. Aici gasești favoare divină și mângâiere. De aici curg binecuvântarile felurite și nemăsurate pentru viața ta și a mea. Vino și pleacă-te la Tronul Harului!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/194905/vino-la-tronul-harului