Haideți să răscumpărăm vremea!
Autor: E. A
Album: fara album
Categorie: Diverse

Vineri, dis de dimineață. Ora 6:10, îmi sună alarma să mă trezesc, să mă pregătesc și să merg la servici. Mi-e somn, mă simt mai obosită ca alte zile și închid alarma să sune mai târziu, ațipesc din nou. Sună din nou alarma, și iar sună, dar iarăși închid, am să mă trezesc eu, momentan mai stau la somn să mă odihnesc.

Nu sună alarma, dar mă trezesc și îmi dau seama ora care e, nu mai pot nicidecum ațipi, repede trebuie să mă ridic, mai am așa de puține minute să mă pregatesc și să plec, nu pot ajunge târziu! Dar vai, nu apuc să fac toate lucrurile, trebuie să mă centrez, să fac cele mai importante ca să fiu gata, cum să mă mai ocup de altele care nu sunt vitale acuma? Cum să îmi pierd timpul prețios acuma în alte lucruri fără importanță? Cum să ajung târziu? Nu se poate!

Interesant, când eram în mașină, am avut un gând. Spuneam, da, așa este și la venirea Domnului Isus Hristos, dacă ațipim și adormim, când ne trezim, poate să fie deja ora târzie și puține lucruri să se mai poată facă, cele vitale. Însă, vai dacă se face ora prea târzie și plecarea să nu mai poată avea loc.

Domnul Isus îndemna la veghere pe cei ce îL urmau, spune in Luca 21:34 " Luaţi seama la voi înşivă, ca nu cumva să vi se îngreuieze inimile cu îmbuibare de mâncare şi băutură şi cu îngrijorările vieţii acesteia, şi astfel ziua aceea să vină fără veste asupra voastră."

Acuma cât încă mai avem timp, acest scurt timp care ne mai rămâne, să cântărim bine prioritățile și ceea ce avem de făcut, să căutăm și să alergăm tot mai mult și cu avânt spre Cer. Să căutăm pe Domnul cât încă se poate găsi, să îL chemăm câtă vreme este aproape.

Puțin mai este, foarte puțin, și Cel ce vine va veni, și nu va zăbovi! Să fim treji și să veghem acuma cât încă ne mai sună alarma, să lucrăm și să strangem comori în Cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură.

Să luăm seama la Cuvântul Domnului, să veghem în vederea rugăciunii, să căutăm să fim plăcuți Domnului și să  alergăm cu avânt spre Cer, să stăruim în lucrurile cerești  și care cu adevărat au valoare.

De ce să risipești timpul care îl mai ai în lucruri de nimic și care pier? Fii treaz și veghează!
Haideți să ne pregătim și gata să fim pentru plecare. În post și rugăciune, în citirea și cugetarea la Cuvântul Domnului, în împlinirea poruncilor, ulei totdeauna să avem în candelă, înainte să mergem, să alergăm, să luptăm și să nu ne lăsăm, până cand vom primi Cununa!

De aceea să nu dormim ca ceilalţi, ci să veghem şi să fim treji. - 1 Tesaloniceni 5:6

Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape.
Fiţi înţelepţi dar şi vegheaţi în vederea rugăciunii. - 1 Petru 4:7

Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa. -  Apocalipsa 3:11 

https: //strigatulinimiiblog. wordpress. com/2019/12/13/haideti-sa-rascumparam-vremea/

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/194434/haideti-sa-rascumparam-vremea